Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
30-01-2020, 10:09:45

ZOSIU to ja Bogusia Niestety nie wie jak wejść na priv aby się z Toba sktontaktować a nr tel też nie mam.
Wtajemniczona
30-01-2020, 10:42:40

Gość 2020-01-30 11:09:45
ZOSIU to ja Bogusia Niestety nie wie jak wejść na priv aby się z Toba sktontaktować a nr tel też nie mam.
Bogusiu, najpierw się musisz sama zalogować, aby wysłać wiadomość prywatną. Wchodzisz na ikonkę użytkownika (hmmm Zosia ma chyba hammer...?) i pojawia się ikonka wiadomość, wchodzisz, piszesz, wysyłasz.
29.10.2019 stabilizacja międzytrzonowa c5/c6 cage Peek discC LFC
gość
30-01-2020, 11:22:23

Zosiu napisz mi na maila boguslawa1963@wp.pl Zgóry dziękuję i pozdrawiam Bogusia
gość
30-01-2020, 12:28:53

Witam serdecznie wszystkie Szyjki 😘😘Lucy0402 witaj kochana 😘🙋
Dawno mnie tu nie było , jeżeli chodzi co u mnie słychać ,no to jakby tu napisać coś się zaczyna dziać z poziomem C6-C7 .Po zrobionym rezonansie i tomografii ,wykszało że szykuje się kolejna operacja .Puki co jeszcze nie odczuwam tak bardzo bólu jak przy poprzednich poziomach i oby było tak jak najdłużej .Neochirurg powiedział że to kwestia czasu ,obecnie chodzę na rehabilitację . Oczywiście pracuję , dalej korzystam z przywilejów orzeczenia niepełnosprawności i cieszę się życiem no i najważniejsze nie poddaję się !!!
Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo zdrówka i wytrwałości tym Szyjkom przed operacją jak i tym po operacji .
Początkująca
30-01-2020, 14:06:16

Lucy0402 2020-01-29 23:07:13
Renata071173
Joanna240577
BRW72
Zaglądacie tu czasem?
Dajcie znać jak Wasze szyjki, czy wszystko ok-czego bardzo życzę
Witaj Kochana!!! Witam tez wszystkie szyjki przed i po 😘
Dawno tu nie zgladalam.
Jestem po 3 dlugich rehabilitacjach. Ostatnia byla z ZUSu listopad/grudzień 2019. No coz...na pewno jest lepiej, moja ręka naprawiona na tyle ze juz sie normalnie rusza. Brakuje jej odrobine sprawnosci rotacyjnej ale jest bardzo duzy sukces. Kręgosłup szyjny naprawiony niestety ledzwiowy daje coraz bardziej o sobie znac.
Jestem jeszcze na swiadczeniach wiec sie nie forsuje
A Ty Lucy jak tam? Dodalam Cie do kontaktow jak cos😉😘
Beata - 05.04.2019 naprawiona szyjka 😀😉😊
gość
30-01-2020, 15:20:09

Witam Kochani jeszcze raz. Bidusia 81 dziękuję za podpowiedź odnośnie lekarzy z Lublina. Mam pytania? Czy ktoś z Was miał początki mielopatii szyjnej i towarzyszące temu objawy? W moim przypadku to mrowienie, klucie, pieczenie, szczegolnie nóg do kolan. Czy po operacji te objawy się wycofają? Będę wdzięczna zakażde slowo. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i dużo sił. Elżbieta
gość
30-01-2020, 15:44:29

Bogusiu, poszło. Z.
gość
30-01-2020, 16:38:18

Zosiu jak na razie nic do mnye nie dotarło B-sia
Forumowicz
30-01-2020, 19:22:11

Bidusia81 2020-01-30 10:42:11
...tylko dlaczego nikt z lekarzy nie uprzedził, że tak może być jestem po prostu rozgoryczona (nie wynikiem operacji) tym, co mi się dzieje i pełna strachu czy to "tylko" póki co skutek operacji, czy coś strasznego...
Bidusia.
Jakby operator czyli ten neurochirurg wiedział jak dana osoba zniesie ten zabieg .... to byłby "Bogiem i cudotwórcą". Ja, p zabiegu spotkałem się z moim operatorem dwa razy i za każdym razem pyta mnie czy zabieg pomógł, czy objawy zniknęły, czy się generalnie polepszyło.
Ja z przekorą odpowiadam, że owszem, pomogło i jestem zadowolony Panie Doktorze.
Musiało się udać. W odpowiedzi słyszę, że jest mu z tego powodu miło, zrobił jak potrafi najlepiej ..... ale są przypadki, że zabieg danej osobie nic nie pomoże. Dlaczego ? .. odpowiada; ".jeden Bóg wie"
Ja jak miałem koronografię to w jej wyniku zakończyła się powikłaniem.
Otóż w przedramieniu na odcinku około 15 cm zapadła mi się żyła. Znikła. Takie coś zdarza się u koło 3 % pacjentów.
Trafiło na mnie. z czasem organizm sobie z tym poradził. Ręka sprawna.
To samo jest u Ciebie. Ktoś po zabiegu jest od razu sprawny a ktoś po jakimś czasie.
Ty jesteś w tej drugiej grupie i tak już jest.
Co Ci pomoże ?
Pomoże spokój i zrozumienie sytuacji. Powoli, gdzie się tak śpieszysz, zaczekaj, odpuść sobie teraz - zrobisz to innym razem.
Wiem sama tzw. silna wola i same słowa mogą być za słabe. Pomóż sobie tabletką.
Z tego co wiem, to psycholog recepty nie wystawi. Idź do psychiatry i poproś o jakiś profesjonalny lecz dziecinny specyfik. Ten co zażywasz ( nie znam) ale może być w Twoim przypadku - nie dla Ciebie. Tak se myślę.
3-maj się.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
gość
30-01-2020, 19:53:16

Ela do Kawo. Widzę, że byłeś operowany na 3 poziomach. Czeka mnie dokładnie to samo w lutym, marcu. Czekam na termin. Podziel się gdzie miałeś operacje, jakie miałeś objawy, jak przebiegła operacja, czy objawy po operacji wycofały się? Jak się teraz czujesz? Czy się rehabilitowałeś? Bardzo się denerwuje, więc każda info jest na wagę złota. Mam początki mielopatii szyjnej. Objawy opisałam powyżej. Będę bardzo wdzięczna. Pzdr. Elżbieta. Czy masz mocno ograniczoną ruchomości?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
Reklama: