Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
27-01-2020, 20:21:31

Bogusiu od korporektomii, proszę o kontakt. Mam dla Ciebie wiadomość. Jeżeli posiadasz nadal mój numer telefonu, to byłaby to najlepsza droga, jeżeli nie, na pw. Zosia
Forumowicz
27-01-2020, 20:24:57

Bidusia81 2020-01-27 17:02:51
...ja to mam wrażenie, że ze mną gorzej - i fizycznie, i przez to psychicznie bo dziś znów w obu nogach jakieś mrowienia, czasem zdrętwienie...no prawa noga jakby nie moja od kolana w dół wszystko to potęguje mój strach -
Bidusia .
Jesteś już po operacji i mocno wierzyłaś, że operacja rozwiąże Twój problem. Już i teraz. Zaraz albo jeszcze szybciej.
Powoli dziewczyno, .. powoli. Daj sobie na luz bo jak co chwila będziesz sprawdzać czy już minęło, czy wszystko jest dobrze a nawet lepiej od momentu jak miałaś 18 lat - to średnio to widzę.
Napędzasz sobie tylko nerwy. Odpuść to myślenie, idź na tańce i poszalej, zrób coś na zasadzie "raz kozie dano" i zobaczysz, że nic się nie popsuło, że wszytko jest na dobrej drodze. Nie trzymaj się kurczowo tego super zdrowia. To zdrowie, siłą rzeczy będzie coraz lichsze. Tak to już jest ustalone.
Jesteś dopiero 1,5 m-ca po zabiegu. Poczekaj - jeszcze do tego pół roku aby stwierdzić czy pomogło. (u mnie minęło 7 m-cy. !)
3-maj się.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Forumowiczka
27-01-2020, 20:36:21

Kawo,
Ja bym pewnie się nie martwiła, jakby zaraz po operacji coś się działo...a nie dopiero teraz po 1,5 mc tak jak pisałeś, Szyjkom siada na głowę ta cała dyskopatia...
Jutro umawiam się do ogólnego i biorę skierowanie do psychologa muszę coś zrobić bo oszaleję z tymi czarnymi myślami...
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Forumowicz
28-01-2020, 08:04:13

Bidusia81 2020-01-27 21:36:21
Jutro umawiam się do ogólnego i biorę skierowanie do psychologa muszę coś zrobić bo oszaleję z tymi czarnymi myślami...
Słusznie. Idź i porozmawiaj, tutaj (na forum) nie rozstrzygniemy.
Głowa do góry. !
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
gość
28-01-2020, 17:19:42

Hm, dawno mnie tu nie było, widzę nowe osoby a zwłaszcza ciągle udzielająca się Bidusia81 🙂 czy 81 to data Twojego urodzenia? Jesteś jakoś bardzo nadpobudliwa.. Wrzuć na luz, dochodzenie do siebie może trochę potrwać a jak zbyt szybko wrócisz do normalnego życia to potem możesz tego żałować. Na spokojnie, organizm sam daje znać kiedy co można robić..
Forumowiczka
28-01-2020, 18:03:30

Gość 2020-01-28 18:19:42
Hm, dawno mnie tu nie było, widzę nowe osoby a zwłaszcza ciągle udzielająca się Bidusia81 🙂 czy 81 to data Twojego urodzenia? Jesteś jakoś bardzo nadpobudliwa.. Wrzuć na luz, dochodzenie do siebie może trochę potrwać a jak zbyt szybko wrócisz do normalnego życia to potem możesz tego żałować. Na spokojnie, organizm sam daje znać kiedy co można robić..
Tak, 81 to rok urodzenia..
No staram się wyluzować, ale jakoś mi nie wychodzi Te wszystkie drętwienia, mrowienia, fascykulacje napędzają mój strach staram się sobie tłumaczyć, że to tylko efekt uboczny operacji, i że samo minie...ale no jest ciężko psychicznie po prostu ehhhh...nie spodziewałam się, że rekonwalescencja, zwłaszcza psychiczna po operacji będzie taka trudna
gość
28-01-2020, 18:23:45

Bidusia81 a powiedz mi jakie dolegliwości miałaś przed operacja i jak długo one trwały i w ogóle przybliż mi trochę swoją historię jak możesz, jak to się zaczęło itd..
Forumowiczka
28-01-2020, 19:22:26

Gość 2020-01-28 19:23:45
Bidusia81 a powiedz mi jakie dolegliwości miałaś przed operacja i jak długo one trwały i w ogóle przybliż mi trochę swoją historię jak możesz, jak to się zaczęło itd..
Hmmmm.... ogólnie zaczęło się od rwy barkowej w lipcu..trochę leków, metoda MKenzie, jakaś fizjoterapia i zaleczylam..po około miesiącu znów pojawił się ból szyi, karku, barku...promieniowanie do prawej ręki przy ruchach szyi...pod koniec lipca było, i wróciło pod koniec sierpnia mrowienia w kończynach po lewej stronie, a prawa noga i ręka zdawały mi się słabsze, takie luźniejsze - chociaż w badaniu neurologicznym było wszystko ok..więc myślałam, że to z nerwów bo akurat dzieci mi chorowały...ale w październiku rezonans pokazał przepukliny no i jestem już po operacji przez pierwsze 6 tygodni wszystko było ok...a od 1,5 tygodnia pojawiają się znów mrowienia, drętwienia i fascykulacje w kończynach ot pokrótce moja historia...
Forumowiczka
28-01-2020, 19:25:13

Zapomniałam dodać, że było ok jak nosiłam kołnierz...potem zaczęłam ćwiczenia izometryczne i miałam jedną sesję manualną - od tego momentu pojawiły się te niepokojące objawy
gość
28-01-2020, 21:01:00

Bidusia powiem krótko tez jestem po c5 -6. Uspokój się kobieto! Albo idź do psychiatry jak nie radzisz sobie. Trzeba rok rozumiesz rok!!!!! By wszystko się zagoiło !!!! Koniec tematu!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: