Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
20-06-2019, 19:47:27

Z tą przypadłością jest tak , że raz jest lepiej a później potrafi o sobie przypomnieć . Tutaj w większości piszą operacyjni, ja natomiast żyje sobie bez zabiegu i było w miarę dobrze. Ostatnio jednak trochę o sobie szyja przypomniała i o dziwo nie z prawej strony do której kiedyś byłem przyzwyczajony, ale z lewej pojawiła się sztywność barkowa . Ten stan utrzymywał się przez dwa dni. Dzisiaj już czuje , że jest lepiej ....chociaż nie do końca idealnie-dlatego piszę . Tak sie jednak zastanawiam, co może(mogło)być tego przyczyną . Czy to , ze poczułem się zbyt pewnie i wróciłem do złych nawyków, kiedy to dla wygody siedząc przed komputerem zdarzało mi się postawić nogi na wersalce . Czy to, że głowę mam często opuszczoną z powodu patrzenia w komórkę - uczę się j obcego, stąd ta pozycja .Nawiasem od telefonu wzrok tez dostał wycisk i oczy są przemęczone .Jeszcze do okulisty trzeba będzie się wybrać .
Ostatnią rzeczą, która trochę mnie irytuje , to jakby dziwne trzaski przy skręcaniu głową , nie są bolesne , ale jakoś tak nieciekawie się czuje..mało komfortowo . Najczęściej zdarzają się rano, ale również, gdy po dłuższym bezruchu obracam głowę .
Czyli jak zwykle u każdego co innego .
Antoni
gość
21-06-2019, 07:52:31

Treść zablokowana przez moderatora

Forumowicz
21-06-2019, 10:57:46

Gość 2019-06-20 21:47:27
..., ale z lewej pojawiła się sztywność barkowa . Ten stan utrzymywał się przez dwa dni.
..............
..............
Ostatnią rzeczą, która trochę mnie irytuje , to jakby dziwne trzaski przy skręcaniu głową
Takie coś to ma każdy,nawet zdrowy. Spoko, te objawy to żaden problem.
gość
21-06-2019, 17:32:52

szyjki,
bolą was nogi? stopy? G.
gość
21-06-2019, 18:26:53

Nie , nogi nie bolą , jeżeli już to ręka miała delikatne mrowienie.
Wczoraj byłem w kościele i tak sie patrzyłem na ludzi , którzy stali przede mną . Niektórzy sie lekko garbili, inni natomiast byli idealnie wyprostowani stojąc wręcz jak świeca . Tak sobie pomyślałem , jak to ważne, aby od dziecka kształtować prawidłową postawę u dzieci przez rodziców, nauczycieli , bo później to zaprocentuje . Nie będą mieli kłopotów z kręgosłupem . Świadomość dopiero wzrasta jak człowiek sam czegoś doświadczy., ale wtedy jest już trudniej naprawić. Chociaż zawsze trzeba próbować .
Antoni
gość
21-06-2019, 19:50:09

No I starzenie sie tego nie unikniesz
gość
21-06-2019, 20:33:29

Jakie starzenie,... przecież my tu wszyscy piękni i młodzi jesteśmy.
gość
21-06-2019, 20:35:43

To wyżej bylem ja ...Antoni.
gość
22-06-2019, 16:21:51

Witam,czy zwężenie kanału 8mm modeluje korzenie nerwowe dyskopatia c5c6c7 może powodować bole karku ciągnące do głowy i gałek ocznych?Strasznie spięte mięśnia za łopatkami gdy się położę bol przechodzi Bol nie do wytrzymania sprawia mi trudność w codziennym życiu Proszę was o wypowiedź Neurolog zapisał mi Tegretol 200ml wyczytałam że to lek przeciwpadaczkowy to co ma wspolnego z kręgosłupem? Kochani proszę was o pomoc.....
gość
22-06-2019, 19:52:59

Współczuje bólu , ból karku u mnie czasem też się zdarzał -zwłaszcza pod koniec dnia . Po odpoczynku na leżąco ustępował .
Co do lekarstwa, to wygląda na to, ze lekarze maja swoje ulubione medykamenty. Niekoniecznie kojarzące się z fizyczną stroną choroby, również na usposobienie wewnętrzne wypisują . Ty dostałaś na padaczkę , a mi neurolog przepisał Pramolan, jak później przeczytałem lek na depresję . Miałem brać tylko jedną tabletkę przed spaniem na dobry sen . Pewnie wypisują takie lekarstwa , aby pacjent się zbytnio nie martwił .Pobrałem to lekarstwo przez dwa trzy dni i odstawiłem - bardzo zamulało.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: