Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
28-03-2019, 22:50:56

Renatko, Brw72,Magdo 38, dziękuję za dobre słowa 😘
Będę pisać przed i po-jak tylko siły pozwolą i dam radę😉 super, że jesteście, dobrej nocy Wam życzę😘😘😘
gość
29-03-2019, 09:42:40

My kobietki jesteśmy śilne a Wy kochane dacie radę ,jak do tej pory się nie poddałyście to teraz po operacji będzie już tylko lepiej .Wszystkie siły na pokład ,wiatr w żagle i do przodu ,trzeba walczyć o zdrowie bo ono jest tylko jedno , i nie ma że boli bo to wiadome że była operacja i musi boleć. Jest wiosna ,pierś do przodu ,uśmiech na twarzy i zaczniecie nowy rozdział w waszym życiu .Ja swój nowy rozdział piszę od 5 miesięcy i jest coraz lepiej i tego Wam kochane życzę 😘😘
Dużo zdrówka dla wszystkich Szyjek 💪💪💪
gość
29-03-2019, 14:53:40

ZOSIA 40☺
Witajcie Moje Drogie😘
Ja również trzymam za WAS kciuki
Joanne240577 i Brw72 wiem doskonale że czas oczekiwania jest gorszy od samej operacji.ale Pamiętajcie tak jak pisze Renata później już tylko będzie lepiej😊Ja jestem siedem tygodni po i widzę poprawę.Dziś bylam w Zusie przyznali mi 4 miesiące świadczenia rehabilitacyjnego
Pozdrawiam Was. Moje Drogie .Glowa do góry😘
gość
29-03-2019, 15:26:33

ZOSIA 40😊
Renatko super, że widzisz poprawę po tych zabiegach.😊
Mam pytanie. ile wczesniej zus Cię powiadomil o sanatorium?czy skladalas przed wyjazdem o przedłużenie rehabilitacyjnego.?
Czy.Miałaś wcześniej przed wyjazdem rehabilitacjie stacjonarną?Jak Masz ćwiczenia w sanatorium , czy w Twojej grupie są Tylko szyjki((czy. osoby z innymi problemami narządu ruchu))?Sorki za tyle pytań;Ja też myślę czy dostanę zdolność od medycyny pracy.Praca fizyczna ciezka.!!
.I jeszce jedno mam pytanie.
Czy czujesz się na siłach wracać już do pracy?Ja tez bym chciała wrócić po tych 4 miesiącach.
Pozdrawiam Cię Serdecznie i życzę zdrówka😘😘😘
Jeszcze raz sorki za tyle pytań😳
Początkująca
29-03-2019, 18:22:51

Zosia 40 😘
Dziękuję bardzo za pocieche ☺
Fajnie ze masz juz komisje za soba i 4 miesiace spokoju. Ja niestety juz przebywam na 4 miesiecznym zasilku a operacja dopiero przede mna😞 wiec potem bede miala stracha co dalej ...
Tobie kochana zycze duzo zdrowka, dbaj o siebie i trzymaj kciuki za przedoperacyjne szyjki 😘
gość
29-03-2019, 19:54:04

Zosia 40
Witaj serdecznie Zosiu ,powiadomienie z ZSU dostałam ok 4-5 tygodni przed wyjazdem ,nie składałam już o przedłużenie rehabilitacyjnego ,mam już dość siedzenia .Zosiu tak miałam rehabilitację ale z NFZ ,dostałam aż 10 dni tej rehabilitacji 😞.Kochana jeżeli chodzi o moją teraźniejszą rehabilitację to jedne ćwiczenia mam na cały kręgosłup ,a drugie ćwiczenia mam na szyjkę .Po tej chorobie i operacji wszystko się zostało a teraz po ćwiczeniach dużo lepiej acz kolwiek trochę pobolewał kręgosłup lędzwiowym,powolutku przechodzi .
Zosiu moje ćwiczenia i zabiegi to :
-Laseroterapia
-Prądy
-Sollux
-Krioterapia -azot
-Kąpiel wirowa -ręce
-Ćwiczenia zespołowe w bólach kręgosłupa
-Ćwiczenia izometryczne kręgosłupa szyjnego
-Ćwiczenia czynne kręgosłupa
Kochana wszystkiego razem przez 24 dni to uzbierało się prawie 100 zabiegów .
Ja też mam pracę fizyczną pracuję w sklepie i też dzwigam ,nie wiem jak podejdzie do tego mój lekarz od medycyny pracy .Pytasz czy czuję się na siłach aby wrócić do pracy ?Wydaje mi się że tak ale wszystko się okaże i zobaczymy co powie lekarz .Bardzo bym chciała wrócić .
Życzę zdrówka i pisz co tam u Ciebie ,pozdrawiam serdecznie
gość
30-03-2019, 10:55:05

ZOSIA 40😉
Witaj Renako😘
Bardzo Dziękuję Tobie za odpowiedź na moje pytania.Niby banalne ,a człowiek jednak nie wie co bedzie i jak to bedzie.
Odpoczywaj Moja Droga do konca turnusu i się rehabilituj .Daj znać jak bedzie po wizycie u lek.med.pracy((Twoja praca taka jak moja))
Życzę z całego❤zdrowka
Miłego dnia dla Wszystkich Szyjek😘
gość
30-03-2019, 10:57:55

Zosia 40
Witaj Renatko😘
Sorki za literówkę😁
Początkująca
01-04-2019, 05:30:12

Witam Was moje drogie Szyjki 😘

I czas zleciał, torba spakowana, jutro w drogę- parę dni byłam spokojna, ale od wczoraj znów mnie strach ogarnął i nerwy straszne. Jeszcze dziś robię urodzinki moim skarbom, bo tak się złożyło, że córcia z 1-
kwietnia 5 lat dziś kończy , a syn z 4 kwietnia, 11 lat,więc wspólny torcik w tym roku mają 🙂
A co tam u Ciebie Brw72? Jak się czujesz z myślą, że to już jutro?
Pozdrawiam Was dziewczyny gorąco i miłego poniedziałku życzę 😘😘😘😘
gość
01-04-2019, 07:21:27

Witam wiosennie wszystkie Szyjki
Joanna 240577 wszystkiego najlepszego dla Twoich pociech .Nerwy jak u wszystkich przed pobytem w szpitalu ,przed operacją ,przed rozstaniem z najbliższymi .Będzie dobrze i tylko dobrze .Trzymam kciuki i pozdrawiam serdecznie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Tętniak tętnicy podstawnej
Witam jestem tu nowa. Z uwagi na chore zatoki lekarz laryngolog wysłał mnie na rezonans głowy z kontrastem. W opisie naczyniak w 3 komorze. Pojechałam do profesora do Krakowa który po obejrzeniu płytki stwierdził że to nie naczyniak a tętniak. Skierował mnie na dodatkowe badania żeby bliżej przyjrzeć się temu tworowi. Najbardziej niepokoi mnie że tętniak jeśli to tętniak jest na tętnicy podstawnej. Na forum poczytałam że raczej nie operuje się czy ebolizuje tętniaków w tym miejscu bo ryzyko za duże. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Czy ktoś miał tętniaka w takiej lokalizacji. Proszę o odpowiedź. Muszę podjąć decyzję co dalej choć pan profesor wspomniał o embolizacji. Dziękuję i pozdrawiam KG
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
Reklama: