Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
25-03-2019, 19:45:55

Do gościa 🙂
Fajnie, że Tobie tak się udało, że jest lepiej, w sumie o to najbardziej się martwie, żeby ta operacja pomogła, żeby było lepiej bez żadnych niedowladów rąk czy nie daj Boże nóg. Wkręcam się chyba za bardzo w te czarne wizje. Oczywiście tego, jak zniosę doznania po samej operacji też się boję, ale dzięki Wam jestem bardziej świadoma tego, co może się wydarzyć.
Bardzo bardzo dziękuję 😉
Początkująca
25-03-2019, 20:02:29

renata071173 2019-03-25 14:06:16
Gość 2019-03-24 13:15:54
renata071173 2019-03-22 20:40:58
Witajcie Kochane Szyjki
Beata 7171 wszystko zależy od Twojego samopoczucia ,po operacji jeszcze rehabilitacja .Ja operację miałam w pażdzierniku 2018 r dostałam 2 miesiące zwolnienia ,a że jeszcze słabo się czułam to dostałam zasiłek rehabilitacyjny z ZUS na 3 miesiące i obecnie jestem w sanatorium na turnusie 24 dniowym .
Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka i wytrwałości w chorobie .
Witajcie. Nie mogę się ponownie zalogować więc odpisuję jako gość.
Renatko, serdecznie dziękuję za te konkretne informacje. Były mi bardzo potrzebne, bo myślę intensywnie jak może zmienić się moje życie po operacji. Nawiązując do pytania gościa, typowych objawów neurologicznych niestety mam dużo, ale czy neurochirurg potwierdzi zdane neurologow o nieuchronnosci operacji, czas pokaże.
Mam pytanie, czy ktoś może mi podpowiedzieć dobrych neurochirurgow z Warszawy? Pozdrawiam serdecznie wszystkie szyjki . Dobrej niedzieli!
Witam serdecznie
Jeżeli chodzi o neurochirurgia z Warszawy to ja byłam u Arkadiusza Nowaka obecnie już docent i on mnie operował ,albo Marek Prokopienko ,obaj panowie operują w Warszawie na Banacha .
MILUTKO POZDRAWIAM 😉
Renatko, bardzo dziękuję za info o lekarzach. Dziś dostałam jeszcze dobre opinie o dr. Sobstylu ze szpitala na Sobieskiego. Ciekawa jestem, czy coś komuś na forum wiadomo o tym lekarzu. Jutro spróbuję zapisać się do tych specjalistów na konsultację. Zobaczymy jakie będa terminy .
gość
27-03-2019, 14:31:38

Czesc, czy zna ktos dr Rafala Staszkiewicza z krakowskiego szpitala? Polecacie?
Początkująca
28-03-2019, 14:20:42

Witajcie Kochani!
Nadchodzi i mój dzień na dlugo oczekiwaną operacje☺ az dziwne, ze mozna cieszyc sie tak bardzo z otrzymanego skierowania z wyznaczonym terminem😱 Dla mnie do wielka ulga, bo ostatnio bolesci byly nie do wytrzymania... Lekarz mowil, ze ok 6-8 tygodni bede chodzic w sztywnym kolnierzu...dziwne? Z tego co Wy piszecie w wiekszosci jestescie bez kolnierza...kazdy szpital ma pewnie swoje wytyczne
Pozdrawiam Was cieplo i zycze bezbolowych dni 😉
Ps.Renia Twoja rehabilitacja przebiega dobrze? Boli Cie cos? Pozdrowki
Początkująca
28-03-2019, 14:38:17

Joanna240577 2019-03-18 13:13:01
O, chyba się udało 😊
Czytam Wasze forum od dwóch tygodni, co podtrzymuje mnie na duchu.
Dziś dostałam termin operacji na 2kwietnia, umieram ze strachu. Będę operowana w Gdańsku w uck. Boję się okropnie, czy się uda, to już mój trzeci termin-dwa razy strach wygrał....
Asia! Zdaje sie ze bedziemy mialy w tym samym czasie operacje 😉 tzn ja 2 kwietnia mam sie dopiero zglosic do szpitala wiec operacja bedzie nieco pozniej. Trzymaj sie kochana dzielnie i nie martw sie! Mnie juz tak bol dokucza ze dla mnie operacja to wybawienie...taka mam przynajmniej nadzieje😀
Odezwij sie jak bedziesz juz po 😘
Pozdrawiam.
Beata.
gość
28-03-2019, 15:19:31

Witam, witam i o zdrowie Was Szyjki pytam. Brw72 witaj ,ja też się cieszyłam jak miałam ustalony termin operacji ,ale później jeszcze 3 razy miałam zmieniany termin ,ale w końcu nadszedł ten dzień i byłam przeszczęśliwa.Jeżeli chodzi o kołnierz to różnie bywa ,zależy od lekarza ,i implantów jakie są wystawiane ,ja miałam operowane dwa poziomy i implanty mam stałe ,nie nosiłam żadnego kołnierza .Moja znajoma miała jeden poziom i implant ruchomy i nosiła kołnierz.Jeżeli chodzi o moją rehabilitację to jest ok ,szyjka coraz bardziej aktywna ,po tych wszystkich zabiegach i ćwiczeniach troszkę pobolewa kręgosłup lędzwiowy jest to skutek ćwiczeń .Do tej pory człowiek mało się ruszał i wszystko się zostało a teraz trzeba to rozruszać i rozciągać mięśnie .Jeszcze 9 dni rehabilitacji i powrót do domku .Czeka mnie jeszcze wizyta u lekarza zakładowego i decyzja o powrocie do pracy ,ciekawe czy dostanę ???
Pozdrawiam Was kochani i życzę dużo zdrówka szybkiego powrotu do zdrówka 😘
Początkująca
28-03-2019, 18:15:22

Brw72 witam Cię serdecznie 😘
Mnie 2 kwietnia przyjmują do szpitala ,a 3 mam mieć operacje. Ale numer, że jesteśmy przyjęte tego samego dnia-ciekawe czy już były takie przypadki na tym forum 😃
Fanjnie tak jakoś i raźniej będzie wiedząc, że "idziemy razem "
Dzisiaj już ogarnął mnie jakiś taki spokój wewnętrzny, przestałam chyba panikować.
Co do kołnierza, to powiedzieli mi, że tylko na drogę mam mieć, a tak poza autem to mam go nie nosić
Trzymaj się kochana, pozdrawiam Cię cieplutko 😘na pewno jeszcze się odezwę przed.
gość
28-03-2019, 19:14:00

Joanna240577 i Brw72 będę trzymała kciuki za pomyślność w waszych operacjach ,aby były szybko i bez bólu. Będzie wszystko ok bo inaczej być nie może .Jeżeli będziecie na siłach to bardzo Was proszę odezwijcie się kochane na forum !!! GŁOWY DO GÓRY I NAPRAWIAJCIE SZYJKI 😘😘😘😘
Pozdrawiam serdecznie !!!
gość
28-03-2019, 22:18:33

Joanna240577 i Brw72 ja Tez czekam, jak bedziećie juz po i tak jak pisze Pani Renatka odezwijcie sie na forum jak pozwoli wam na to śiła Powodzenia niech Pan Bog ma was w opiece .Magda38
Początkująca
28-03-2019, 22:38:32

renata071173 trzymaj kciuki koniecznie😘 na pewno będę pisać ze szpitala na bieżąco.
Co do Twojego turnusu to fajnie ze jest tyle cwiczen. A pooperacyjne kregoslupy faktycznie sa zastane 😔 Czy Ty wiesz ze lekarz w sanatorium moze Ci przedluzyc pobyt jesli uzna, ze jest to przydatne? Oczywiscie powinien dac to pod rozwage.
Daj znac co i jak bedzie po powrocie do domku! Trzymaj sie cieplutko kochana😘
Joanna240577 no fajnie, ze mamy ten sam dzien przyjecia do szpitala 😀 moja operacja wstepnie jest planowana na 4 lub 5 wiec Ty bedziesz pierwsza "naprawiona"😉 ale na pewno bedziemy sie wspierać kochana! Do wtorku jeszcze pare dni! Buzka!
Magda 38 dziekuje i na pewno będę pisac na bieżąco! A Ty jestes juz po konsultacjach? Napisz jak bedziesz miala termin! Kolorowych 😘

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: