Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
14-09-2009, 08:36:00

Spinko, ja bym jednak zastanawiała się z tymi GACIAMI
Jeśli operowali nam szyje z przedniego dostępu, co każdemu laikowi wydaje się bardzo dziwne, bo łatwiej do kręgosłupa dostać się jednak od tyłu...to może znajdzie się jakiś neurochirurg, który zechciałby operować szyję...od strony GACI... zabrałby się facet (zakładam, że to mężczyzna) do roboty - a tu...przeszkadzają mu jakieś cywilne majtki
Nie, głupi pomysł...w tym przypadku owa szyję operować powinien GINEKOLOG
Chyba i ja wariuję...

Za półtora tygodnia...... ...... mam nadzieję... ŻEGNAJ CAMPIE

Pozdrawiam z promieniem słońca
Renata
gość
14-09-2009, 08:59:00

Znalazłam całkiem fajny link (może dla mniej wtajemniczonych, ale dzięki niemu poznałam różnicę między przepukliną a wypukliną , dotyczy wprawdzie lędźwi, ale może się przydać:
http://www.gazetalekarska.pl/xml/oil/oil72/gazeta/numery/n2006/n200603/n20060317
Renata
gość
14-09-2009, 08:59:00

Znalazłam całkiem fajny link (może dla mniej wtajemniczonych, ale dzięki niemu poznałam różnicę między przepukliną a wypukliną , dotyczy wprawdzie lędźwi, ale może się przydać:
http://www.gazetalekarska.pl/xml/oil/oil72/gazeta/numery/n2006/n200603/n20060317
Renata
Forumowiczka
14-09-2009, 09:29:00

14-09-2009 o 10:36, gość :
Spinko, ja bym jednak zastanawiała się z tymi GACIAMI
Jeśli operowali nam szyje z przedniego dostępu, co każdemu laikowi wydaje się bardzo dziwne, bo łatwiej do kręgosłupa dostać się jednak od tyłu...to może znajdzie się jakiś neurochirurg, który zechciałby operować szyję...od strony GACI... zabrałby się facet (zakładam, że to mężczyzna) do roboty - a tu...przeszkadzają mu jakieś cywilne majtki
Nie, głupi pomysł...w tym przypadku owa szyję operować powinien GINEKOLOG
Chyba i ja wariuję...

Za półtora tygodnia...... ...... mam nadzieję... ŻEGNAJ CAMPIE

Pozdrawiam z promieniem słońca
Renata

No to w takim razie w temacie gaci... w gaciach czy bez ... wszyscy byliśmy pod wpływem ... narkozy .
Jak wasze wrażenia? Ja miałam ciekawy sen, który okazał się kluczowy...
Spinka
Spinka
gość
14-09-2009, 09:51:00

Jak widzę problem potężny powstał w majtkach czy gaciach jak zwał tak zwał nawet stringi mogą być , ja pochodzę z szkoły bez gaciowej czyli na Adama lecz wychodzę z założenia że jest to mało istotne bo Adam z Ewą w raju paradowali nago do puki Ewunia nie zjadła z Adamem jabłuszka zakazanego i od w tedy wstydzili się swojej nagości to chyba normalne że nikt tak naprawdę nie lubi rozbierać się do rosołu gdy dotyczy to jakiegoś zespołu ludzi ale z doświadczenia wiem że lekarze na co dzień tych golasów mają tyle że opatrzy sie to im i nie mają czasu na tak zwany przegląd tygodnia czyli pacjenta bo następny czeka w kolejce i tu słowa piosenki nago nago jak za dawnych lat nago nago tak jak pra pra dziad .Pozdrawiam Janusz
gość
14-09-2009, 10:00:00

Renato na litość Boga pomyśl o facetach żeby operować szyjkę od strony gaci fajny pomysł ale u kobiet, nie za bardzo by mi się to uśmiechało na samą myśl juz mnie boli może wpadniesz na mniej radykalny pomysł ał ał ajć
Forumowiczka
14-09-2009, 10:37:00

Renata jak widać to lubi... Rozmawiamy tylko...
Miało być o narkozie... Nie mogli mnie uśpić, pielęgniarka męska orzekła, że jakiś wstępny usypiacz na mnie nie działa.
Wtedy Mistrz rozkazał podać atropinę...

Po operacji okazało się, że w tym samym dniu (25 czerwca) usypiano Michael'a Jackson'a... Teraz, gdy słyszę jak śpiewa to myślę, że rocznicę operacji chyba muszę przy jego muzyce obchodzić i świętować...
Spinka
Spinka
gość
14-09-2009, 15:00:00

Witajcie!!!!!
Widzę ,że człowiek tylko trochę zaśpi a tu takie ciekawe tematy, w gaciach czy bez majtek, u mnie było bez ale była tak przejęta, że nie myślała o tym. Z sali operacyjnej pamiętam niskiego pana anestezjologa ,który pytał mnie o imię i panią instrumentariuszkę i mojego Pana dr. który wszedł na chwilę i zapytał się czy jestem gotowa - odpowiedziałam ,że tak a on na to - to jest nas dwoje i później film mi się urwał, obudziłam się w sali wybudzeń i było mi bardzo zimno i nie mogłam oddychać, więc szybko okryto mnie kocem i podano tlen i pamiętam przerażone oczy mojego syna ,który czekał na korytarzu jak mnie wywozili, ponoć marnie wyglądałam, ale tak chyba wszyscy mają.Witam nowych, życzę im wytrwałości.ADA
Forumowiczka
14-09-2009, 15:09:00

Po atropinie pielęgniarka męska wpatrywała się we mnie intensywnie z pytaniem: czy pani coś czuje ? Acha, zapomniałam napisać, że zanim cokolwiek podłączyli do mojego wenflona to do palca wskazującego prawej dłoni przypięli mi jakby spinacz do bielizny... , który świecił na czerwono, bardzo ładnie . Natychmiast poinformowałam pielęgniarkę: ET go home... a on na to odpowiedział : dokładnie.
No więc, to coś, co mi dali i co nie działało (przed atropiną) miało być "takim jakby kielichem" tak powiedziała pielęgniarka męska, bo ja, oczywiście, cały czas, zamiast zasypiać, zadawałam pytania... ...
Po atropinie sytuacja się zmieniła... nieco... poczułam że robi mi się lekko gorąco... i że trochę kręci mi się w głowie...
Spinka
Spinka
gość
14-09-2009, 17:03:00

Spinka mogli podac Ci przed operacja ze 3 "pifka" pewnie zadziałało by byłskawicznie.
Moja przygoda z salą operacyjna była taka ze dali mni seksowna koszulkę fliselinowa a anastazjolog rozdarł mi ja od góry a ja " ale doktor brutal " i nic juz nie pamietam . Za brutala dostałam chyba większa dawke narkozy . U mnie na sali był sufit pomalowany na czarno a u was też ?
Gosienka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: