Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
21-11-2018, 16:56:31

Gościu ja od rehabilitacji oczekiwałam powrotu do funkcjonalności, bo od lutego ból wyłączył mnie zawodowo jak i częściowo rodzinnie. Stałam się taka ofiarą losu. Przeszłam wiele różnych rehabilitacji i fizjoterapii...6 lat walczyłam i teraz wiem, że to był błąd.
Zadaj sobie pytanie-mnie nikt go nie zadał- co dzieje się z Twoim rdzeniem, workiem oponowym i korzeniami nerwowymi. Po operacji, jeśli są mocno uszkodzone, od razu na cuda nie ma co liczyć. Oczywiście ja liczyłam
Operacja 24.10.2018 Discektomia C5 C6 z implantacją krążka m-kręgowego C-DISC (PEEK LfC) nr 4/6
Początkująca
21-11-2018, 19:05:00

Dziewczyny jak wy znosilyscie to okrutne cz3kanie... Jutro jestem 3 w kolejce... Pech..
gość
21-11-2018, 19:31:40

ANNA231985
Witaj milutko
Zawsze najgorsze jest czekanie , wtedy czas się strasznie wydłuża .Kochana najlepiej jest się dobrze wyspać tak mi mówiły pielęgniarki. U mnie na sali to kobitki brały nasenne proszki na noc przed operacją ,całe szczęście ja nie musiałam u mnie był pełen luzik ,wcale się nie denerwowałam ani nie bałam .Powtarzałem sobie że co ma być to będzie i tyle .Aniu ja szłam jako pierwsza na operację ale rano dostałam proszeczek abym była troszkę wyciszona.Jutro trzymam kciuki ,i życzę powodzenia
Początkująca
22-11-2018, 22:38:44

Część Szyjki 😁
Dziś byłam u mojej pani doktor neurolog, która mnie prowadziła do operacji, po wpisy na komisję mops o orzeczenie o niepełnosprawności i o dalszy rehabilitacyjny z ZUS.
Już od wejścia była oburzona, że ja nie mam kołnierza, że dlaczego jestem taka ruchliwa nooo yyyy według neurochirurgów jestem już zdrowa I zdałam jej relacje z mojego czterotygodniowego szukania pomocy i odpowiedzi na pytanie, dlaczego ja muszę żreć przeciwbólowe... Odpowiedz prosta. Odpuścić. Odpoczywać. Żadnej manualnej terapii dopóki się nie zrośnie. Żadnego mycia okien i wyprawiania świąt! Jedyne co to do kosmetyczki mogę chodzić i skierowanie do zusu na komisję w sprawie o sanatorium i lekarz pierwszego kontaktu ma mi wypisać również poszpitalne skierowanie do sanatorium. I nie ma opcji zebym nie pojechała! To rozkaz 🙄
Mam chodzić na laser, tens i pole i nic więcej. To mój organizm zdecyduje kiedy do pracy, ale już na pewno wiadomo, że nie fizycznej.
Nadal mam zespół korzeniowy...
Miałam kilka planów. Ale ok. Zwalniam. Zastosuje się do zaleceń mojej pani doktor. Będę dużo odpoczywac i przestać od siebie
tyle wymagac. Zobaczymy.
Pozdrawiam Was moje Kochane Peryskopki ❤️
Operacja 24.10.2018 Discektomia C5 C6 z implantacją krążka m-kręgowego C-DISC (PEEK LfC) nr 4/6
Początkująca
23-11-2018, 01:53:29

Witajcie. Jestwm juz po strach ma Wiwlkiw oczy odezwe sie jak się ogarnę!!!
gość
23-11-2018, 10:16:48

Joasiu , oczywiście że powinnaś odpuścić,najważniejsze są pierwsze 2 ,3 miesiące po operacji.Jesteś dopiero miesiąc po ,od tego zależy jak będziesz potem funkcjonować.Ja już 9 miesięcy po i jeszcze trochę uważam jak coś robię.Pracowałam do końca ,myślałam że 182 dni wystarczy na dojście do siebie,ale niestety nie wystarczyło,po l4 dostałam 3 miesiące zasiłku i teraz jeszcze 4 miesiące oraz rehabilitacje sanatoryjną .Naprawdę trzeba bardzo się oszczędzać żeby potem być zdrowym.Pozdrawiam Ania
gość
23-11-2018, 10:53:14

I tak trzeba się pilnować po operacji? T o i bez niej można dojść do poprawy.
gość
23-11-2018, 12:48:56

Gościu nie zawsze rehabilitacja pomaga,jakby pomagała wszystkim to by nikt nie chciał operacji.
gość
23-11-2018, 18:10:13

Joanna00000
Witaski kochana tak to już jest z tymi lekarzami ,jeden mówi nosić kołnierz drugi że nie trzeba ,jeden że można już ćwiczyć inny ,że całkowity zakaz .Kto za tym wszystkim nadąży człowiek głupieje i bo sam nie wie kogo słuchać .Trzeba walczyć o swoje ,składać dokumenty i wyjechać do sanatorium ,też mam nadzieję że wyjadę.Są tacy co jeszcze z jednego wyjazdu nie wrócili
a już składają dokumenty na następny wyjazd .Ludzie umieją kożystać z tego co im się należy .Trzeba zadbać wreszcie o swoje dobro i brać od życia wszystko co jest do zdobycia .A więc Joanno zwalniaj tępo ,słuchaj lekarza ,dbaj o siebie w salonie piękności i dużo wypoczywaj .Pozdrawiam cieplutko Ciebie i wszystkie osoby na forum 😘
gość
24-11-2018, 12:21:49

Byli tacy co istotnie z sanatorium nie wrócili na własnych nogach, tylko na noszach. Niestety nie wszystko pomaga wszystkim. Trzeba mieć też rozum.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: