Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
20-11-2018, 19:09:36

Joanna00000
A już myślałam że wszystko u Ciebie ok .Nawet się ucieszyłam jak przeczytałam ten Twój post że bez proszków ,że rehabilitacja A tu ups....No cóż co nas nie zabije to nas wzmocni ,nie wolno się poddawać i tego się trzymajmy
Dobrej nocy życzę
Początkująca
20-11-2018, 22:27:11

Dokładnie. Dziękuję założycielą tego forum. Ja jestem taka wyedukowana dzięki niemu, wiem gdzie i czego szukać i czego nie chcę i się nie godzę
Operacja 24.10.2018 Discektomia C5 C6 z implantacją krążka m-kręgowego C-DISC (PEEK LfC) nr 4/6
gość
20-11-2018, 23:18:25

Witam serdecznie wszystkich. Mam27 lat, po wykonaniu Mri stwierdzono przepuchline na odcinku C4-C5, rehabitacja i wzmacnianie mięśni troche pomogła, mniej boli i dretwienie jakby mniejsze. Dostałem list o terminie operacji w przyszłym roku na przełomie luty-marzec, odbyć ma się w zakopanym w klinice ortopedycznej przy ul. Balzera. Miał ktoś już może tam operacje, albo słyszał coś o lekarzach. Co do samej operacji mam totalny mętlik, mam obawy że będzie gorzej po niż przed.
Pozdrawiam. Karol
Początkująca
21-11-2018, 07:12:27

Witam. Karol ja dzisiaj ide do szpitala. Jutro mają mi ppderżnąć gardło i tez sie zastanawiam xzy nie bedzie gprzej niz przed operacja ból usyapil tylko bolą mnie mięsnie reki i mam odretwialy palec wskazujacu i jest chyba trpcje slabsza... Zawsze moge jeszcze dzisiaj zbiec
gość
21-11-2018, 11:08:56

ANNA231985
Aniu Ty kochana nigdzie nie uciekaj ,będzie wszystko ok zobaczysz , tylko na wszystko trzeba czasu .Trzymam jutro mocno kciuki
Początkująca
21-11-2018, 12:45:26

Ja też trzymam kciuki za Anię, zaraz dołączysz Kochana do nas :)
gość
21-11-2018, 13:22:03

Mam nadzieje
gość
21-11-2018, 13:49:51

Witajcie
Piszę bo chciałabym zapytać o dobrego rehabilitanta w Warszawie, który zajmuje się rehabilitacja po operacji mielopatii szyjnej u osoby w wieku 80 lat. Również potrzebuję informacji o dobrym neurochirurgu w Warszawie, z którym mogłabym skonsultować różne opinie na temat dalszego leczenia mojej mamy, która jest po operacji mielopatii szyjnej. Niestety operacja zrobiona 5 miesięcy temu nie przyniosła poprawy ani nie zatrzymała choroby. Niedowład postępuje i jedni lekarze chcą operować ponownie a inni zalecają tylko rehabilitację. Czy ktoś miał podobna sytuacje? Z góry dziękuję za pomoc. Agnieszka
Początkująca
21-11-2018, 14:20:00

Aniu i ja trzymam kciuki. Dokładnie pamiętam jak i ja myślałam czy na pewno ma być ta operacja...w sumie powinna być wykonana 6 lat temu, wtedy nie poczynilaby takich szkód.
Ja dziś skonsultowana i zaliczona do dalszej manualnej. Dziś noc była ok. Miałam robione też lędźwie dziś, bo się odzywają. Ból na szyi i w lędźwiach nie do pojęcia. Ale cóż...wszystko zniosę. A potem poszłam na laserek, pole i prąd i tak mam chodzić 3x w tygodniu.
Pytałam czy można na nfz, można ale 2 lata kolejka!!!
Pozdrawiam 😁
Operacja 24.10.2018 Discektomia C5 C6 z implantacją krążka m-kręgowego C-DISC (PEEK LfC) nr 4/6
gość
21-11-2018, 14:31:23

Po co robić kolejną operację, która nic nie pomoże. Rehabilitacja prawidłowo prowadzona też może dużo pomóc. Chyba, że ktoś oczekuje powrotu do zdrowia z przed 20 lat.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
Reklama: