Byłem kilka dni temu u ortopedy . Czas na wizytę 10 minut, lekarz nawet przyjemny, tylko że połowę z tego rozmawiał z innym pacjentem telefonicznie , później weszła pielęgniarka z zabiegowego zapytać o innego pacjenta i tak czas mijał, a ja sobie grzecznie siedziałem . W końcu szybka diagnoza i skierowanie na zabiegi typu ; interdyn na odc. C oraz masaż suchy na odc. C , ..wszystko x 10 . Z tego co sie pobieżnie zorientowałem , terminy na NFZ są w maju przyszłego roku . Podczas , gdy do kontroli mam przyjść z za dwa miesiące . Trochę nie spodobało mi się , że zabrał płytkę z prześwietleniem RTG , przecież ma papierowy opis .
Przy okazji podpytałem, czy sytuacja nie kwalifikuje do wystawienia zaświadczenia o niemożliwości zakładania pasów bezpieczeństwa - chociaż jedna byłaby korzyść z tej sytuacji ..., no niestety powiedział, że nie kwalifikuje . Dopowiem również, iz kupiłem poduszkę lędźwiową z siatki za całe 5,99 zł polskich w sklepie Auchan,..nie żebym sie chwalił , drobna rzecz a cieszy . Zwłaszcza teraz ,gdy musimy zwracać uwagę na postawę całego kręgosłupa, a nie tylko na odcinku szyjnym .Kiedyś do tego nie przykładałem takiej wagi .
Gość 2018-08-04 11:35:50
Zainteresowanym, chorym i cierpiacym ze wzgl. na problemy z kregoslupem, chetnie wskaze droge, ktora wyzej opisalem.
Antoni