Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
10-07-2018, 12:54:27

ja miałam tak jedną dobę.... chyba 8 po operacji
Pozdrawiam
Ola
gość
10-07-2018, 13:09:05

Tylko ja mam tak 7 miesiecy po operacji..
gość
10-07-2018, 20:36:58

Olu, Na szczęście pansja u mnie bez zmian, nawet nie chodząc do pracy. Mieszkam i pracuje w Holandi. Także kwestie PZU są mi obce. Jaki materac wzięłaś? U mnie Jyskowy PLUS S35 się nie sprawdził, TRAGEDIA DLA SZYJI, musiałam oddawac. W końcu zamówiłam zwykłą piankę HR45 14cm. A i tak śpię na mega twardej kanapie ze zwykłyi preżynami :/
Dziś miałam wizyte u lekarza tzw. firmowego i jeśli 20 sierpnia neurochirurg nie będzie miał przeciwskazań to od 3 września jestem 100% zdolna do pracy :)
Gościu, Jeśli chodzi o potylice to, miewam podobnie. Stwardnienie mieśni szyji i uczucie jakby się kość szyji wbijała w potylice. Miałam tak przedostatnie 3 dni, teraz drugi dzien juz nie, albo bardzo delikatnie. Jak czuje idę od razu leżeć, a jak za bardzo męczyło o brałam 2 paracetamole 500mg, bo organizm lepiej się regeneruje jak mózg nie odbiera żadnego bólu. Co do promieniowania, raz mi się zdarzyło, dwa dni po operacji, że poczułam drętwienie palców ręki, ale później już nie. Nigdy nie promieniowało u mnie do ramienia/ręki.
Pozdrawiam,
Asia 32l, c6/7 28.06.18
gość
10-07-2018, 23:28:11

Asiu, o materacach czytalam duzo i dlugo. Dla nas to sprezynowy kieszeniowy. Jak chcesz podesle Ci strone z dobrymi materacami i w cenie jak w Black Red White po promocji. Moj przyjedzie na poczatku sierpnia. Na razie tez spie na sprezynowej wersalce.
Co do dretwien....ja przed i po operacji mam caly czas tak samo zdretwiale dwa palce...wskazujacy i srodkowy. Czekam ..moze minie z czasem ;)
Pozdrawiam
Ola 32 l. C6/c7
gość
11-07-2018, 06:07:49

Witam, jestem 6 dzień po operacji w obszarze c5 c6 cięcie z przodu. Ogólnie czuje sie dobrze, nic nie boli, tylko zauważyłam obrzęk na plecach w okolicy operowanego kręgu . Czy ktos może tak miał? Pozdrawiam.
gość
11-07-2018, 06:56:51

Gościu,
nie sprawdzałam u siebie szyi z tyłu po operacji, ale myślę ze 6 dzień to jeszcze wszystko jest w srodku obolałe i się goi. Jeśli do czasu wizyty kontrolnej u neurochirurga nadal będziesz miała obrzęk, to koniecznie go pytaj.
Asiu, jeśli wrócisz do pracy od września to uważaj na siebie bardzo - jeszcze się nie zrósł dobrze implant.
Pozdrawiam
Ola c6/c7
gość
11-07-2018, 09:08:31

A, że tak zapytam, jak zauważasz ten obrzęk? Śmieje się, sama wyczuwałam palcami albo stałam odwrócona z drugim lusterkiem :P U mnie po operacji c6/7 okolice siódmego kręgu były nabrzmiałe kilka dni.
Kurcze chyba dziś o poranku przesadziłam z przeciąganiem...
Pozdrawiam,
Asia 32l c6/7 28.06.18
gość
11-07-2018, 09:23:36

Ja stawalam bokiem do lustra z malym lusterkiem i mialam taki garb, ale przed operacja tez go mialam. A teraz zniknął
gość
11-07-2018, 09:32:29

Jak pytalam lekarza co to za garb, to powiedzial mi ze jak troche schudne to garb zginie, no i faktycznie schudlam i go nie ma, nie wiem czy to ma cos z tym wspolnego..
gość
11-07-2018, 09:36:27

A czy po operacji chrupie wam i strzela w szyi? Ja nawet jak zlapie gleboki oddech, czy jak przekrecam sie na lozku, lub podczas cwiczen to slysze ten nieprzyjemny dzwiek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: