Olu, Na szczęście pansja u mnie bez zmian, nawet nie chodząc do pracy. Mieszkam i pracuje w Holandi. Także kwestie PZU są mi obce. Jaki materac wzięłaś? U mnie Jyskowy PLUS S35 się nie sprawdził, TRAGEDIA DLA SZYJI, musiałam oddawac. W końcu zamówiłam zwykłą piankę HR45 14cm. A i tak śpię na mega twardej kanapie ze zwykłyi preżynami :/
Dziś miałam wizyte u lekarza tzw. firmowego i jeśli 20 sierpnia neurochirurg nie będzie miał przeciwskazań to od 3 września jestem 100% zdolna do pracy :)
Gościu, Jeśli chodzi o potylice to, miewam podobnie. Stwardnienie mieśni szyji i uczucie jakby się kość szyji wbijała w potylice. Miałam tak przedostatnie 3 dni, teraz drugi dzien juz nie, albo bardzo delikatnie. Jak czuje idę od razu leżeć, a jak za bardzo męczyło o brałam 2 paracetamole 500mg, bo organizm lepiej się regeneruje jak mózg nie odbiera żadnego bólu. Co do promieniowania, raz mi się zdarzyło, dwa dni po operacji, że poczułam drętwienie palców ręki, ale później już nie. Nigdy nie promieniowało u mnie do ramienia/ręki.
Pozdrawiam,
Asia 32l, c6/7 28.06.18