Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
28-04-2018, 16:09:31

Bilimnieszyja, z mielopatia nie ma żartów, chodzę z tym od roku, każdy neurochirurg tylko chłodno mówił „operacja” ale żaden nie wyjaśnił dlaczego. Dopiero kolejny i ostatni zarazem uświadomił mi ryzyko porażenia czterokończynowego i w mig ustalił termin za trzy tygodnie. Teraz czekam i odliczam czas. Tez mam małe dziecko i 30 z małym hakiem na karku. Jakoś sobie beze mnie w domu będą musieli poradzić, bo jeśli to zaniedbam, to mąż będzie pchał dwa wózki. Bierz się za siebie jak najszybciej! Mnie musieli nastraszyć, żebym zrozumiała powagę sytuacji 🙁 pozdrawiam i trzymam kciuki
AA
Wtajemniczona
30-04-2018, 05:18:01

Aa jestem po trzech operacjach i przy dwuch miałam okres i nie było to przeciwwskazaniem tylko trzeba poinformować anastazjologa .Ja mam miesiączki nieskąpe a po operacji i narkozie były bardzo skąpe ale następny miesiąc ok .Nie było to dla mnie problemem bonieważ skończyła się jak ha jeszcze byłam w szpitalu myślę że gorzej przesuwać ją i po wyjściu ze szpitala mieć dodatkowy dyskomfort w domu
gość
30-04-2018, 06:56:44

Gość 2018-04-27 19:24:32
Witam wszystkich mam pytanie bo doznałam szoku dziś dostałam wezwanie na komisję lekarską w sprawie zasadności zwolnienia lekarskiego jestem po operacji 7 tygodni czego mogę się spodziewać na niej
Ja dostałam takie wezwanie po 6 tygodniach od operacji, jeszcze przed wizytą kontrolną. Tylko zeskanował informację ze szpitala, mruknął "acha" i tyle. Nie masz się co bać, to formalność.
gość
30-04-2018, 07:47:35

Dziękuję bardzo za odpowiedzi i życzliwość.
Iza
gość
02-05-2018, 03:49:40

Mam takie praktyczne pytanie Czy po operacji kręgosłupa szyjnego można się tak schylić żeby obciąć sobie paznokcie u nóg? Z góry dziękuję za odpowiedź:)
Wtajemniczona
03-05-2018, 10:25:31

Ja nie mogłam sama założyć skarpetek ani obciąć paznokci przez jakieś 8 tygodni ale mam też problem z lędźwiowym .
gość
03-05-2018, 15:02:48

Nie wolno się schylać przez min. 6 tygodni, nie wolno też nic dźwigać.
Początkująca
06-05-2018, 08:22:08

Czesć wszystkim,
Wertowałam forum ok 2013,2014 roku jak jeszcze mój stan był w miarę ok. Rehabilitowalam sie, ale może źle/za mało? Mój obecny MRI wg mnie jest bardzo niepokojący - zwlaszcza ostatni poziom. Czy w Warszawie są jacys dobrzy lekarze (neurochirurdzy/fizjoterapeuci) godni polecenia, którzy mogliby mnie skonsultowac?
Mam niecałe 30 lat, 19 miesięczne dziecko i pracę badawczą... Teraz to już nie wiem, co dalej będzie..
Dziękuje serdecznie jeśli ktoś odpowie, pzodrawiam Was.
gość
06-05-2018, 13:47:27

Tragedii nie ma
gość
06-05-2018, 15:47:45

Witam. Mam skierowanie na operację z rozpoznaniem stenoza C5/C6. Z drugiej strony fizjoterapeuta twierdzi, że nie mam się godzić, że odbarczy to manualnie...jednak nic z tego. Jestem po wielu zabiegach i wystarczy kilka dni i ból powraca. I leki leki leki i przerwa w życiorysie. Co robić? Czy mieliście takie zabiegi? Czy po operacji można normalnie żyć? Iść na kregle? nordic walking? Kajak? Bo teraz jest to dla mnie nieosiagalne...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: