Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
07-03-2018, 11:41:26

Lidka Ja też mam dwa implanty i stabilizację płytą przednią.Operował dr. Limanówka i prof. Sagan. Ale bardzo pozytywne opinie słyszałam o dr Kawalec, nie martw się, będzie dobrze. Myślę, że po 3 miesiącach spokojnie będziesz mogła iść na wesele, pod warunkiem, że nie będziesz wywijać piruetów przez całą noc. Potańczysz 2 - 3 godzinki i daj odpocząć kręgosłupowi. Piszę na własnym przykładzie, każdy jest inny, inaczej się goi, zrasta itd. Tak że grzecznie, bez szaleństw Jeśli masz jakieś szczegółowe pytania, to podaję e-mail: monika.maj2@wp.pl Pozdrawiam Monika
gość
07-03-2018, 11:42:02

Dzień dobry,
w czerwcu 2017 miałam acdf c5c6 i niestety do dzisiaj nie bylo dobrze. Dopiero teraz zaczynam ruszać szyją i funkcjonować. A mój lekarz operator powiedział że po 2 tygodniach mogę wrócić do pracy, a nie uzalac się nad sobą. Inny lekarz - po zbadaniu i rezonansie, na którym był duży obrzęk szpiku- stwierdził duze osłabienie mięśniowe po uciskanej stronie i zalecił powrót do kołnierza po 5 miesiącach od operacji. Na nowo cały proces rekonwalescencji. Pamietajcie- nie każdy przechodzi tak samo rekonwalescencja.
Wtajemniczona
07-03-2018, 20:15:47

Gość masz rację nie tylko to że każdy z nas jest inny ale nawet każda operacja u nas jest inna i inaczej się wraca do zdrowia ja po pierwszych dwuch szybko po 8 tygodniach byłam sprawna a teraz już 4 miesiące i ciągle coś na rezonansie też mam obrzęk szpiku i tkanek miękkich tylko że w LS
gość
07-03-2018, 20:47:01

Do maj77 ja będę operowana przez Leszka Sagana na unii lubelskiej za 3 tyg i strasznie się boję
Początkująca
07-03-2018, 20:58:07

Nie znam osób,które by się nie biały ,zwłaszcza że to poważna operacja.Profesor Sagan to naprawdę wspaniały fachowiec.Trzeba myśleć pozytywnie,musi być dobrze. Pozdrawiam Monika
gość
08-03-2018, 12:50:40

Ania 39 Wszystkim SUPER babeczkom z okazji naszego święta dużo zdrowia i spełnienia marzeń
gość
08-03-2018, 13:39:38

W Bielsku Białej jest neurochirurg nazywa się Nytra robi operacje prywatnie i na nfz słyszał ktoś o nim -proszę o opinie
gość
08-03-2018, 18:59:57

Maj77 czy długo wracalas do formy jak wyglądają pierwsze dni po i ile czasu w szpitalu?
Początkująca
08-03-2018, 20:27:56

W szpitalu byłam łącznie 5 dób. Wtorek przyjęcie do szpitala,środa operacja,A w niedzielę do domu.Do formy wracam wciąż,najważniejsze trzeba prowadzić oszczędny tryb życia,tzn.bardziej oszczędny niż przed operacją .Na dzień dzisiejszy prawie 4 m- ce po :nic mnie nie boli,jeżdżę samochodem,wykonuję większość prac domowych,na pewno wolniej , z przerwami i cały czas pilnuję by nie dźwigać,okien też nie myję,prasowanie na raty.Dla mnie najtrudniejszy był 1 miesiąc po operacji,ale mogłam liczyć na pomoc i wsparcie najbliższych. Teraz jeśli przeholuję z zakupami albo pracą, to odczuwam dyskomfort.Ogólnie wszystko dobrze.
gość
08-03-2018, 20:39:51

Maj77 a po jakim czasie wsiadlas do samochodu? 4 miesiące to dość dużo czasu

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: