Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
18-01-2018, 14:25:50

Ania 39 dobrze Aniu że o tym piszesz bo myślałam że wpadam w hipochondrie ja też mam problem z biodrami ,szczególnie jak za długo siedzę ale i też jak długo chodzę to samo ze stopami ,czasami tak mnie palą że mam ochotę moczyć je w zimnej wodzie.,Kiedyś pytałam lekarza rodzinnego czy to może być od kręgosłupa szyjnego - to powiedział że nie wie,a może jeszcze ktoś miał takie objawy.Pytam ponieważ zastanawiam się czasami czy wszystkie moje dolegliwości pochodzą z kręgosłupa np.ciągle uczucie za duźego ciśnienia w głowie i uszach,wrażenie jakbym miała za mało skòry na czaszce i szyji i częsty stan oszołomienia,brak skupienia , zebrania myśli
Początkujący
18-01-2018, 19:20:49

Aniu 39 Z tym ciśnieniem w głowie i uszach mam tak samo. Dretwienie stóp, jakieś prądy też. Od kilku dni na dodatek zaczyna kolano wysiadać, a ledzwiowy dokucza od dawna (praca fizyczna). Psychicznie też sie dziwnie robi jak u Ciebie.. nawet czarne myśli, nie wiem, moze to też leki? Za to jak nigdy wcześniej apetyt mi dopisuje, a chudzina ze mnie.
Ty już jestes po wizycie u neurochirurga? ps. gość od hamowania, masz jakies wiesci od swojego lekarza? nie wiem jak was ale mnie zatrwożyło że nawet zwykłe hamowanie może tak dewastować szyję, bo to że nawet drobna stłuczka moze miec powazne konsekwencje to wiadomo... pozdraiwm kuba
gość
19-01-2018, 05:16:15

Skutki hamowania
Byłam dziś u nich i usłyszałam że to jakiś ząb kostny przeciśnięty do rdzenia kręgowego powoduje te bóle. I może pomoże rehabilitacja-oby jak nie to operacja choć bardzo niechętnie by ją robili.
Wtajemniczona
19-01-2018, 09:44:54

Kobietki bolące biodra to pierwszy objaw . Jak tylko za dużo pozwolę sobie na siedzenie lub porwę się na jakąś pracę w domu to nie jestem w stanie wejść po schodach uczucie jak by do bioder ktoś przyczepił tonowe worki .Gorąco w stopy miałam przed operacją a teraz też zdążają się skurcze ale są one inne niż zwykły skurcz mięśnia bardziej ciągną ścięgna .
Gość z 6:16 ząb kostny , u mnie były przed operacją osteofity to też takie wyrostki kostne ale podczas operacji były usunięte razem z dyskiem i wstawiony implant .
Zastanawiam się co pomoże rehabilitacja chyba że ultra dźwięki bo terapia manualna to bardziej praca z mięśniami i ścięgnami .
gość
19-01-2018, 10:37:54

Dzien dobry. Mam 31 lat, mezczyzna, jestem z Krakowa. Mialem juz kilka razy kręcze szyi w zyciu, zeykle przechodziły po ok. 3 tygodniach. 2 lata temu, rok temu i pół roku temu.
Ostatnio jednak coś było inaczej. Nie wiem czy to dluga jazda autem 5h po górach czy moze jazda tramwajem bądź coś innego spowodowało, że położyłem się spać bez bólu, jedynie zaniepokoiło mnie dziwne pieczenie podeszwy stopy. Takie parzenie. Pomyślałem, że może kąpiąc oparzyłem się(?). Następnego dnia rano wstałem otworzyłem oczy i... nie mogłem ruszyć głową. Ból był przy każdym ustawieniu głowy, promieniując do barku i łopatki. Pojawił się też ból głowy w okolicy skroni i oka. Miałem wcześnie rwy barkowe ale nigdy o takim nasileniu. Nie mogłem znaleźć ułożenia głowy, który nie sprawiałby bólu. Od tego momentu minęło dwa dni, leżę w domu, nie wiem czy kupować kolnierz czy nie, mięśnie szyi mam pospinane i mega bolesne. Zapisałem się na rezonans szyi ale tu pytanie do Was - mieliście go z kontrastem czy bez? Nie wiem co dalej robić, może samo przejdzie ale chyba sam siebie oszukuję..
gość
19-01-2018, 12:22:05

ANIA 39 Kubo tak byłam u neurochirurga i to nie jednego termin operacji mam wyznaczony na 11lutego o ile nic się nie zmieni
gość
19-01-2018, 12:24:57

Ps.do Pana z Krakowa przewaźnie wystarcza rezonans bez kontrastu
gość
19-01-2018, 14:55:40

Magda
Jednak czeka mnie kolejna operacja i stąd moje pytanie-czy ktoś miał w ciągu dwóch mać 2 operację? Jak wasz organizm zareagował? Boję się straszliwie jak mi powiedzieli że będą uciekali rdzeń okręgowy żeby to usunąć :(
Początkująca
19-01-2018, 15:12:05

Magda podczas mojego pobytu w szpitalu,poznałam panią która była operowana 2 razy w ciągu 3 tygodni.Czasem tak się zdarza,Ale po 2-giej operacji czuła się naprawdę dobrze.po pierwszej straszny nieustępujący ból.Trzymaj się kobietko-czasem trzeba coś poprawić,życzę aby tym razem wszystko było dobrze.Pozdrawiam Monika
gość
19-01-2018, 16:22:41

Czy ucisk na rdzen da sie jakoś opisac? Boli mnie bardzo w szyi przy wdechu oraz jak poloze głowę na podłożu lezac i skrece ja lekko w lewo i docisnę to potrafię wyzwolić silny ból natomiast jak glowa jest skrecona lekko w prawo to przy lekkim docisku glowy do podloza żadnego bólu nie ma. Rezonans mam dopiero za 11 dni.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: