Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
14-01-2018, 22:55:55

Do Pani , która ma tak fatalny wynik 🤭 Szok! Naprawdę ma Pani problem. Jestem pewna, ze kwalifikuje się Oani do natychmiastowej operacji. :( skąd to wiem? Mój przyjaciel jest neurochirurgiem. Przy mojej przepuklinę ( w porównaniu z Pani dolegliwościami) bez dyskusji zapisał mnie ba operacje twierdząc, ze za pare mc już operacja może nie być taka prosta. Dlaczego? Bo najważniejsze w tym przypadku jest to by uciskany nerw był jak najkrócej ! Im dłużej , tym dla nas gorzej :(
Kobiety często tu pisały, ze po operacji objawy wcale się nie cofnęły , jedynie ból. Dokładnie ! Ból jest mniejszy lecz nerw tak szybko się nie naprawi!!! Drętwienia zostaną mniejsze ale zostaną. Im dłużej zwlekamy tym gorzej dla nas. Strasznie boje się tego co po operacji będzie! Bólu gardła , bólu przy mówieniu :( i tego o czym nawet nie chce pisać.
Mój przyjaciel mówi, ze ludzie przychodzą na ostatnia chwile jak już ich skręci a potem oczekują cudów.
Powodzenia i proszę nie dać się biurokracji i termina! Nie czekać na kolejne wizyty miesiącami tylko ,,rzadać,, ;)))
gość
15-01-2018, 08:39:34

ANIA 39 podam nr. dla Ani z okolic Prochowic (76)7282640 przychodnia Medicus ul. Armi Krajowej dr.Sakowski Przy okazji przepraszam wszystkich za mòj styl pisania,brak znakòw ale rączki odmawiają posłuszeństwa
gość
15-01-2018, 08:49:51

Aniu dziękuję bardzo. Dzisiaj mam straszny dzień. Tabletki przeciwbólowe usmierzyly mi ból na ok 2 godz. O 16 idę do neurologa . Od paru lat chodziłam po lekarzach i mówiłam o dziwnych dolegliwościach których nikt nie połączył z kręgosłupem. W koncu sama zrobiłam sobie przeswietlenie i lekarz dał skierowanie na rezonans. I wyszło co wyszło.Ania
gość
15-01-2018, 11:38:54

Ania39To witaj w klubie ja mam podobną historię i podejrzewam wielu z nas.Lekarze lekcewaźą dolegliwości ze strony kręgosłupa a później jest jak jest.Tak samo jest z operacjami duża część odradza i daje do zrozumienia żeby czekać aź człowieka całkowicie pokręci.Ja usłyszałam od jednego z ortopedòw ,że muszę przyzwyczaić się do bòlu bo na operacje jestem za młoda.:-Życzę powodzenia i daj znać co tam wyszło
gość
15-01-2018, 12:33:39

Witajcie czy jest tu może ktoś, kto miał "wymieniane" 3 dyski na sztywno w kręgosłupie szyjnym? 24 stycznia czeka mnie taka operacja i "trochę" się boje... Pozdrawiam Ania z Wroclawia
gość
15-01-2018, 17:16:30

Cześć dziewczyny. Jestem po wizycie i co ? Nie kwalifikuje się do szybkiej operacji bo .... odruchy neurologiczne mam w normie . Parodia dosłownie. Kazał mi się skonsultować z neurochirurgiem. Czy ma mnie sparaliżowac żebym się kwalifikowala? Przepisał mi przeciwbólowe silniejsze od tych co miałam. Zarejestrowałem się do neurochirurga na 30 stycznia prywatnie Aniu 39 do tego twojego lekarza miejsce jest dopiero w lutym. Normalnie jestem zdolowana
gość
15-01-2018, 17:17:25

Pisała Ania
Początkujący
15-01-2018, 21:48:38

Aniu. Masz zwężony kanał szyjny prawie o połowę a neurolog mówi ze się nie kwalifikujesz do operacji? Chociaz u mnie na poczatku było podobnie, pani neurolog stwierdziła że jest ucisk na rdzeń, więc trzeba leżeć, nie dzwigać i łykać tabletki . Na razie wspomagam się miekkim kołnierzem żeby nie pogarszać i ... czekam na kolejne konsultacje. ps. jak sobie dajecie radę z bezsennością z powodu bólu?
Początkujący
15-01-2018, 22:12:00

I jeszcze jedna kwestia, jak długo bezpiecznie braliście leki przeciwbólowe i przeciwzapalne typu tramapar, opokan i nimesil (oczywiscie z osłonowymi), i czy ktoś bezpiecznie je łączył z rozluźniającym sirdaludem lub nasennymi i uspokajającymi (relanium, noxizol) ? od kilku tygodni mam prawie same bezsenne noce... z kolei w ulotkach radzą zachowac ostroznosc z łaczeniem a dobrze by było rano się dobudzić... :)
gość
15-01-2018, 22:33:47

Kuba pod koniec miesiąca idę na konsultacje do neurochirurga i zobaczymy co on mi powie. Miałeś racje ze neurolog przepisze tylko tabletki. Decydujące zdanie będzie miał neurochirurg i w nim poglądami nadzieje ze mnie postawi na nogi. A powiedz mi jeszcze coś o tym miękkim kołnierzu? Przynosi ci ulgę? Bo ja już mam takie schizy ze jak jadę autobusem i mnie trzęsie na wybojach to zaraz napinam się ze strachu jak struna
Ania

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: