Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
22-12-2015, 10:24:49

A to ostatni "kwiatek" ze Świeradowa
Zostawiam to bez komentarza.
gość
22-12-2015, 11:18:10

Dlatego ja nigdzie nie jeżdżę i jak mnie ZUS chciał wysłać to poszłam do lekarza i mi napisał, że nie zgadza się na żadne sanatorium... Jak będę chciała sobie pojechać to skorzystam, ale na obecnym etapie nikt mnie tam siłą nie wyśle, bo to nie ma sensu (tak wiem są ośrodki gdzie rehabilitacja ma jakiś sens, tylko do nich ciężko trafić) i to jest NAJWAŻNIEJSZY ARGUMENT!!!
Regularnie odwiedzam dobrego fizjo poza miejscem zamieszkania, bo na miejscu nie ma i tyle. Tak, wiem to kosztuje, ale bycie 3 tyg. poza domem też, więc ja tak robię by na 1 wizytę w miesiącu zwyczajnie mieć. Nie jestem na etapie, że chcę odpocząć od domu, dzieci itd... Chcę być zdrowa, a to już jest poza zasięgiem sanatorium... Jak miałam jechać to nikt z medyków mnie nie zniechęcał ale każdy mówił: tylko uważaj, żeby ci krzywdy nie zrobili, początkowo myślałam, że ortopeda żartuje, ale okazało się to całkiem serio
To bezbólowych Świąt dla Was :)
Początkująca
22-12-2015, 13:02:23

A ja na 13 stycznia mam wezwanie do ZUS na komisje o przedłużenie świadczeń rehabilitacyjnych i sanatorium prewencyjne , akurat bedzie to 2 miesiące od operacji. Jak było u was ? Mieliście przedłużone świadczenia po operacji?
Pozdrawiam
Początkujący
22-12-2015, 15:14:08

Wiecie coś na temat tej metody? "W Polsce dyskopatia leczona jest przeszczepem komórek" :
http://www.mp.pl/kurier/90316
http://avicenna-klinik.com/pl/schorzenia-i-terapie/kregoslup/hodowla-komorek-dyskow-miedzykregowych/
Początkująca
22-12-2015, 17:15:53

Hej,
bardzo proszę o pomoc ,jestem tu nowa i mam duży problem,8 tyg.temu przeszłam operacja kręgosłupa szyjnego na poziomie C567 i od tego czasu zaczęły mnie boleć nogi,a od kilku dni mnie mrowią,szczególnie stopy,nie mogę sobie z tym poradzic.Dodam,że mam również przepukliny w piersiowym z czego jedna w 2 mm dotyka rdzenia.Czy ktoś mi może poradzić?mieliście podobnie?Pomóżcie szyjki.
Początkująca
22-12-2015, 18:29:17

Essenza ja jestem 6 tygodni po operacji tez C5/C6 i u mnie na szczęście nic sie nie dzieje, moze potrzeba czasu ? Albo zadzwon do swojego lekarza niech rozwieje Twoje obawy?
gość
22-12-2015, 18:30:15

Essenza mnie po zabiegu też padło na nogi. Nie bolały ale były słabe i drętwiały. Stało się to kilka dni po zabiegu wraz z pogorszeniem innych objawów od szyi. Po kilku tygodniach poprawiło się - dużo wolnych spacerów 😊. Teraz też czasami czuję lekki dyskomfort w jednej lub drugiej nodze. 😐 odcinek piersiowy mam niby ok. a lędźwiowego wolę nie sprawdzać. Ćwiczę - ćwiczenia izometryczne cały kręgosłup i mam nadzieję że wszystko się uspokoi czego i Tobie życzę.
Pozdrawiam wszystkie szyjki ze szpitala rehabilitacyjnego w Jantarze
.
W przeciwieństwie do Grajur mogę go szczerze polecić.
Kamila
Kamila 18.06. 2015 - C5/C6 - Implant Synthes
Początkująca
22-12-2015, 19:04:18

Dziękuję za słowa otuchy,nikt nie wie czemu tak jest,zrobiłam po 5 tygodniach rezonans i rdzeń jest odbarczony,badanie EMG jednej nogi też nic nie pokazało...oj szkoda gadac tak się zamartwiam,czy to nie tak mielopatia.....ogłupiała się robie szyjki
gość
22-12-2015, 20:02:33

Nie sądzę żeby to była mielopatia. Kręgosłup to całość. Niestety jeśli w szyjnym i piersiowym masz dyskopatię to w lędźwiowym pewnie też coś się dzieje. Po zabiegu rozkład sił się zmienił. Być może bardziej obciążasz niższe odcinki kręgosłupa i dlatego te dolegliwości. Spróbuj konsultacji z fizjo - może podpowie jak odciążyć lędźwiowy, jakie ćwiczenia ci wolno itd. Pozdrawiam.
Kamila
Kamila 18.06. 2015 - C5/C6 - Implant Synthes
Początkująca
22-12-2015, 21:53:08

Życzę Wam zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia.
Niech ten czas spędzony w gronie najbliższych napełni Wasze serca spokojem i radością.
Niech błogosławieństwo Bożego Dzieciątka towarzyszy Wam przez całe Wasze życie,
a szczere i najpiękniejsze Bożonarodzeniowe życzenia spełniają się w każdym momencie.
Dora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: