Szoko trochę nie pamiętam co Ci tam lekarze mówili, ale takie wyniki MRI ma pewno ogrom ludzi, statystycznie nie wiem, bo pewno takowych nie ma, ale sporo...
No ja takich MRI trochę już widziałam u całkiem zdrowych (bez objawów ostrych, a nawet delikatnych ale utrzymujących się długo) osób. Masz dyskopatię, słabo czytam zdjęcia ale nie widzę tu jakiegoś mega ucisku...
Pamiętaj leczymy człowieka nie obraz. Inni mogą mieć "lepszy wynik" a objawy bólowe mocno nasilone...Jesteśmy żywym organizmem i bywa w praktyce bardzo różnie. To co jest normą to trzeba robić i do tego się stosować. Zdrowy tryb życia itd. No lekarze powinni uświadomić ale my musimy to wprowadzać w życie i temat drążyć.
amber od ucisku na rdzeń drętwieje podeszwa stopy, tylko...noga to raczej l-s. W pracy rób przerwy a po pracy dużo się ruszaj. Mi po operacji drętwieje wszystko, szczególnie w nocy...Kręcenie się i zmiana pozycji zazwyczaj przynosi poprawę. Żalę się fizjoterapeucie jak drętwienie jest uporczywe i bywa że manualna przynosi wycofanie się objawów. Ale przy siedzącej pracy, ruch, ruch, ruch...
Miłego :)