Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
31-10-2013, 17:46:25

Basiax :)
Nie byłam jeszcze u fizjo; ja dopiero u neurologa i neurochirurga z wynikiem rezonansu byłam w tym tygodniu. Nie chciałam nic ruszać bez pozwolenia lekarza, chociaż neurolog to tak "niezabardzo" na jakąkolwiek fizykoterapię. Jednak tak jak pisałam, bardziej ufam chirurgowi, on na żywo wie jak wyglada kręgosłup, więc chce leczyć pacjenta a nie wynik rezonansu. Podpytuję o kogoś w Bydgoszczy, bo z dojazdami to ja tak nie bardzo, a te namiary były na Toruń i Żnin. Mam nadzieję znależć, bo podobno jest tu wielu dobrych .... może jakieś podpowiedzi od forumowiczów?
Buraczku, jest tak jak piszesz, jeśli neurochirurg nie chce kroić, to ma podstawy... znają się przecież na tym. Czasem jest tak, że można to odsunąć w czasie, tak jak u Basiax i u mnie, a czasami rzeczywiście jest to zbyt poważne obciążenie dla organizmu i lepiej nie dzialać operacyjnie.
Pozdrawiam szyjki
gość
31-10-2013, 18:01:01

Kiwi, Marcin ze Żnina przyjmuje w Bydgoszczy, po prostu zadzwoń, Pan z Torunia w Toruniu, ale weź pod uwagę, że to takie spotkania z fizjo to jest 3-4 razy a potem działasz sama bo zwyczajnie wiesz jak ;) ewentualnie jako skuteczny środek przeciwbólowy ;)
Szyjka oczywiście trzymam kciuki :) masz pewność, że zrobiłaś wszystko, to bardzo ważne!
Pozdrawiam
Wtajemniczona
31-10-2013, 18:54:11

Kiwi, mi neurochirurg powiedział, że to zwyrodnienie może przejść w stan przewlekły i może operacja w ogóle nie być potrzebna. Oczywiście zależy to od wielu czynników, a nr1 jeden jest moje postępowanie i sumienne, codzienne ćwiczenia do końca życia. Powiedział tez, co prawda, że każde wydarzenie powodujące gwałtowny ruch szyją (wypadek, upadek) może sytuację diametralnie zmienić. Jednak taka sytuacja może zdarzyć się każdemu, nawet zdrowemu.
Dlatego ćwiczmy sumiennie, dbajmy o siebie, relaksujmy nasze plecy i szyje, wszyscy - i ci przed, i ci po (każdy z uwzględnieniem swoich ograniczeń) .
Pozdrawiam
Basia
gość
31-10-2013, 19:05:36

Witajcie!Fiolka tryskasz optymizmem aż miło ,widać że jest dużo lepiej,pisz jak możesz i nas pocieszaj bo my ciągle przed....Swoje wycierpiałaś,ale miło teraz Cię słyszeć.Wszystkiego naj dni bez bólu!Ja ciągle w stresie do 19 listopada.Trzymaj się!
Wtajemniczona
31-10-2013, 19:12:01

illka23, daj mi znać czy jesteś zainteresowana wizytą u dr Wilka we wtorek 5.11 o godz.18.45 na Fieldorfa. Ja rezygnuję.
Wyslałam do Ciebie tez info na priv.
pozdrawiam
Basia
gość
31-10-2013, 19:17:59

Basiux może i ja jakoś ucieknę przed operacją,a Ty miałaś ucisk na rdzeń?
gość
31-10-2013, 19:20:39

Basiux może i ja jakoś ucieknę przed operacją,a Ty miałaś ucisk na rdzeń?wysłałam Ci wiadomość jeśli chodzi o wizytę u doktora
Wtajemniczona
31-10-2013, 19:31:42

Ilka, uściski na worek oponowy w 2 miejscach (widać to wyraźnie na rezonansie), modelowanie i uciski korzeni w kilku miejscach, generalnie przepukliny i wypukliny od C4 do Th2. Dwóch lekarzy wcześniej zalecało operację c5/c6 i c6/c7. Fizjoterapeuci (łącznie 3, w tym 2 poleconych przez neurochirurgów) nieśmiało lub śmielej przebąkiwało, że ta operacja to chyba profilaktycznie, bo mam prawie pełną ruchomość i małe objawy neurologiczne.
Nie jest bynajmniej różowo, ale wolę być przed i ćwiczyć niż po, kiedy też trzeba ćwiczyć, ale więcej ograniczeń.
pozdrawiam
Basia
Początkująca
31-10-2013, 19:43:04

Pawik, dziękuję, dziękuję!!!
Marcin ze Żnina - to mi się bardzo podoba, a skoro przyjmują w Bydgoszczy to PRZECIEŻ że zadzwonię :). Oj jak fajnie!
Wtajemniczona
31-10-2013, 20:59:07

kiwi1
podpisuje się pod tym, co powiedziała Bogusia (Pawik) odnośnie Marcina - ja mieszkam pod Bydg. i Marcin po prostu do mnie przyjeżdża;)
Gdybyś potrzebowała namiary na jeszcze kogoś z Bydgoszczy pisz śmiało : elbeth@poczta.onet.pl
Pozdrawiam serdecznie
Ela
PS Basiu gratuluję!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: