Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
06-10-2013, 13:04:29

Drodzy forumowicze, dziękuję Zosi, Spince, Wiesi za namiary na lekarzy - na pewno skorzystam, a wszystkim pozostałym za zainteresowanie i wsparcie.
Mam jeszcze prośbę o namiary na osteopatów, sprawdzonych terapeutów manualnych czy rehabilitantów w W-wie. Gdzieś na forum był wymieniony Artur Bieroza - polecacie? Znalazłam tez w necie Osteoklinikę przy Sułkowickiej - czy ktoś zna, coś słyszał?
Jestem umówiona do Grzegorza Balika, ale dopiero na 25.10.
Tu na forum był polecany Jacek Sobol, mój mąż był kiedyś u niego i stwierdził, że to przetwórnia - jedzie na dobrej opinii i umawia zbyt wiele osób nie dając rady ich "przerobić". Przetwórnia jest też w Carolinie u Darka Straszewskiego, który mi niestety zaszkodził zamiast pomóc.
pozdrawiam
Basia
Forumowiczka
06-10-2013, 14:39:01

Basiax, korzystam z pomocy osteopatów i fizjoterapeutów w Warszawie.
Odezwij się proszę na priv zocha_59@o2.pl
Podam Ci namiary i trochę informacji
Pozdrawiam Z
gość
06-10-2013, 19:53:04

piotr19 2013-10-05 17:36:47 witam WSZYSTKIE PERYSKOPKI z deszczowej i wietrznej wyspy.Becia jestem 327 dzien ale jak do tej pory to grzybki tylko jem -zbierac bede ale w nastepnym roku.Coś przesadziłas 7 tyg i na grzyby-to jak bym słyszał mojego operatora.Jak nie bede uwazał to sie spotkamy na stole....
Albo bym nie niszczyl jego roboty......i tym podobne...Masz racje ,że trzeba myślec pozytywnie no i uwazac na samych siebie ,aby nie bylo gorzej....pozdrawiam....Spinka spróbuj moze szachów podwodnych..z babelkami......i peryskop do góry...
Tak Piotr masz rację przesadziłam ,ale do lasu poszliśmy raczej rekreacyjnie w większości zbierał mój mąż,tego potrzebował ,cieszył sie jak małe dziecko.Ja robię wiele rzeczy ,których nie powinnam ,ale niestety nikt mnie w tym nie wyręczy życie jest brutalne.Ale staram się jak tylko mogę uważać,nie zawsze się da.
Pozdrawiam
A tym co przed operacja i sie wahają,to nie ma czego sie bać po operacji jest o wiele lepiej komfort psychiczny nie do opisania,ból jest ale nie taki jak przed....
Operacja 12.08 ,implanty C-5 C-6 stabilizacja przednia LFC Boże, użycz mi pogody ducha, abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić, odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić, i mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego. Becia
gość
06-10-2013, 19:59:08

andrea43 2013-10-04 09:31:56 Witam Za tydzien mam termin operacji coraz bardziej sie boje zeby nie bol i dretwienie reki to bym zrezygnowal czytajac wasze wypowiedzi wiem ze nie mam wyjscia ale psychika siada Moze macie jakis pomysl
Jandrea43 pewnie już po operacji mam nadzieje że dała radę
Operacja 12.08 ,implanty C-5 C-6 stabilizacja przednia LFC Boże, użycz mi pogody ducha, abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić, odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić, i mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego. Becia
Wtajemniczona
07-10-2013, 09:13:05

wiesia18 2013-10-04 07:43:12 Witam wszystkich.
basiax mogę Ci polecić doktora A.Wilka, uczeń Podgórskiego, super specjalista. Byłam u Niego operowana 22.08. 2013. Możesz wejść na forum i poczytać o Nim.
Operuje na NFZ na Szaserów, w Instytucie Matki i Dziecka, mnie operował w Klinice ul. Sobieskiego. Możesz się do Niego dostać tylko prywatnie.
Pozdrawiam odwagi.
Wiesiu, umówiłam sie do dr Wilka na pocz. listopada. Rozumiem, że na Sobieskiego tez operuje na NFZ i masz na myśli Instytut Neurologii?
pozdrawiam
Basia
Początkująca
07-10-2013, 09:18:15

Witajcie kochani...
Jestem już po operacji (26.09.2013) a w dniu dzisiejszym ściągli mi 6 klamer ponieważ nie miałam założonych szwów.
Mój pobyt w szpitalu się niestety wydłużył aż do 13 dni , ale pewnie tak miało być. .. Ogólnie czuję się dobrze i to jest najważniejsze:)
Rzeczywiście strach przed operacją paraliżuje człowieka, ale teraz osobiście muszę potwierdzić Wasze słowa...,,nie ma się czego bać..,,
Jeszcze raz dziękuję mojemu operatorowi z Krakowa dr M.Pyrich za operację i wszystko co dla mnie zrobił...
Pozdrawiam Bernadeta
Forumowicz
07-10-2013, 10:48:19

Dzień doberek wszyskim przed i po.Anianit brzmi znajomo tak więc pamietamy.Becia40-powodzenia .Pamietajcie o ABC naszym -no i zdrowiawszystkim i tymBolesnym.Pozdrawiam .......piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
07-10-2013, 11:05:21

Witam wszystkich.Ja od niedawna na forum.Nadal czekam na operacje a po drodze przyplątało się grypsko.Kilka dni w łóżku .Plus jest taki że trochę odpoczełam od obowiązków domowych i chwilowo ustąpiły niektóre dolegliwości...ale po wczorajszym spacerku po liście-do szkoły -dla syna wróciły drętwienia reki i bóle.Pozdrawiam Was wszystkich zwłaszcza tych czekających jak ja.W głowie mętlik i strach.Na szczęście jest to forum i te wszystkie budujące wpisy tych PO.Dziękuję za nie.
Początkująca
07-10-2013, 18:07:32

witam was dawno sie nie odzywałam ale nie jest dobrze u mnie jak wcześniej pisałam jestem przed operacją szyjnego C5C6 na 10 grudnia a teraz zaczęły się problemy z lędźwiowym jestem narazie po RTG zwężenie przestrzeni międzykręgowej l5/s1 z rezonansem jest problem bo na kasę chorych na lipca miejsce neurolog następne leki przeciwbólowe nie mogę mieć przy szyjnym żadnej rehabilitacji ręce mi opadają nie mam już sił nie mogę wchodzic po schodach mam drętwienia rąk teraz jeszcze nogi jakoś po prostej daję radę mam 37 lat i jestem załamana bo jeszcze nie mam przytarczyc i mam problemy z wapnem i tsh moze ktos mi cos poradzi jestem z wielkopolski wszędzie tylko pieniądze ale skąd to brac
C5 C6 operacja 10 grudnia 2013
Wtajemniczona
08-10-2013, 08:24:51

oj szybko powiększa się nasze grono, szyjek zoperowanych,
ja mam się dobrze, czasami coś ta zaboli, ale kogo nie boli?piotrze, chyba już nikt nie pamieta, że istnieje kodeks szyjek ABC
tzrebaby go odszukać i wkleic od nowa, bo tak dużo się ostatnio na forum dzieje, dwa dni nie poczytam, a tu tyle nowych osób...potrzebujących pomocy
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Tętniak tętnicy podstawnej
Witam jestem tu nowa. Z uwagi na chore zatoki lekarz laryngolog wysłał mnie na rezonans głowy z kontrastem. W opisie naczyniak w 3 komorze. Pojechałam do profesora do Krakowa który po obejrzeniu płytki stwierdził że to nie naczyniak a tętniak. Skierował mnie na dodatkowe badania żeby bliżej przyjrzeć się temu tworowi. Najbardziej niepokoi mnie że tętniak jeśli to tętniak jest na tętnicy podstawnej. Na forum poczytałam że raczej nie operuje się czy ebolizuje tętniaków w tym miejscu bo ryzyko za duże. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Czy ktoś miał tętniaka w takiej lokalizacji. Proszę o odpowiedź. Muszę podjąć decyzję co dalej choć pan profesor wspomniał o embolizacji. Dziękuję i pozdrawiam KG
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
Reklama: