Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
14-03-2013, 14:11:15

Agachrab,
a który poziom Tobie operwoali- bo nie doczytałam - ten C5C6 czy inny ? a co powiedzieli na te pozostałe?
Pozdrowionka- znaczy zdrowiej
Wtajemniczona
14-03-2013, 14:45:14

Piotrze ja rowniez dostałam zaproszenie do ZUS-u. Mam na poniedziałek na 11:20, a mam 120km w jedna strone wiec tak samo dzien bede miala zmarnowany. Zastanawiam sie co chcą ode mnie, w koncu niedlugo sie koncza te 182 dni (zostało jeszcze 39dni) a ja papierow o zasilek rehabilitacyjny nie skladałam.
Złożylam za to wniosek o niepelnosprawnosc i dostalam pismo zebym opoinie neurologa o aktualnym stanie zdrowia dostarczyla, wiec dzisiaj spedzilam 3 h w poradni neurologicznej zeby bez zapisywania mnie przyjeła. Wezme ta opinie ze soba do ZUS-u to moze sobie skseruja :)
Piotrze oto linki o twoim implancie:
http://www.prestigedisc.com/pages/A_Patients_Guide.pdf
http://www.medtronic.com/wcm/groups/mdtcom_sg/@mdt/@spinal/documents/documents/peekpreisurgtech.pdf
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant stały Cervios PEEK
Wtajemniczona
14-03-2013, 16:00:11

Elu, mam zoperowany poziom C5/C6. Tak zdecydowali moi operatorzy po wspólnej konsultacji.
Oj boli, dzisija boli prawie wszystko po nieszczęsnej nocce. Chyba sobie coś za bardzo ponaciągałam podczas snu. Wczoraj było o niebo lepiej. Nie mogę sobie znaleść miejsca aby nie bolało, więc chyba się poddam i wezmę tabsy. Na razie da się wytrzymać lecz nie wiem czy warto się męczyć.
Wtajemniczona
14-03-2013, 16:09:09

Aga - łykaj tabsy ale zaczynaj znowu od tych podstawowych czyli ibuprofen. Dzisiaj dostałam taki wykład od Pani neurolog, ze jak boli to znaczy ze cos nie tak i w taki sposob nasz organizm nam mowi ze cos jest nie tak. Kazala brac leki ale najpierw jakis ibum czy cos takiego, a jak nie pomoze to wtedy siegac po silniejsze ale nie od razu po najwieksza dawke.
Poza tym to swieżo jest, ja dzisiaj wstałam tez jakas połamana a przeciez 4,5 miesiaca minelo od mojej operacji. Po prostu rozciagam swoje miesnie teraz i wracam do sprawnosci, a wystarczy cos za mocno i potem boli..
Co do pozycji spania to spalam rowniez na boku, wygodniej mi tak bylo. Moze materac masz za twardy lub za miekki i ciezko Ci sie ulozyc. A moze tak jak kazdy boisz sie zrobic sobie krzywde wiec starasz sie nie ruszac i przez to sztywnieja ci miesnie bo je napinasz. Sama zauwazylam ze z kolnierzem jak spalam to sie nie ruszałam a teraz znowu sie wierce raz na jeden bok, to na drugi czy na plecki:)
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant stały Cervios PEEK
Forumowicz
14-03-2013, 17:38:48

Kasiek dzieki za link włas nie wrocilem do domu i wychodze ale jak wroce to zobacze-dziękuję.Z tym zusem to moze u mnie niechodzi o swiadczenie a o wniosek-ale im podziekuje wniosek rozpatruje sie do 30 dni te wezwanie napisali 8 a dostałem 13 to niech sie ugryza.AGA tak ja wszyscy pisza na boczku mozna,z tym że na tym po przeciwnej stronie niz ciecie będzie wiekszy komfort.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
14-03-2013, 20:14:49

piotr19 2013-03-12 16:18:16 Witam wszystkie PERYSKOPKI.Wilkien a jak Twoje sprawy?RESZTA piszcie moze ktos został babcia dziadkiem,a moze wujkiem...........piotr
Wiktoria napisz nam co Tobie powiedział toruński lekarz . Mam nadzieje że masz dobre wiadomości Pozdrawiam
ks Janusz
Piotrze, Januszu,
Podziwiam Waszą pamięć i dzękuję. Dr G. z Torunia tym razem potwierdził zalecenia dra S. ze Szczecina, choć ja wcale mu nie wspomniałam o Szczecinie. Reoperacja owszem w ostateczności, ale byłby to bardzo ryzykowny, rozległy zabieg, (mielopatia i stenoza 4,5 mm), może nawet od strony karku, więc na razie mam postawić na intensywną rehabilitację. Uczulił mnie, by poszukać takiego, który specjalizuje się w kręgosłupach. No więc obecnie jestem na etapie poszukiwań super rehabilitanta, który opracuje dla mnie indywidualne ćwiczenia mięśni do wykonywania w domu. Może w Krojantach, może w Poznaniu? Nie mam pojęcia gdzie szukać. Kilka dni temu pytałam na forum o jakieś namiary, ale nikt poza Piotrem się nie odezwał. Jestem w stanie dojechać nawet 200 km, (z północnej Wielkopolski) ponawiam więc prośbę do Szyjek rehabilitowanych PO, pomóżcie, please...
Janusz,
Jak widzisz na razie nici z kawy, ale dr G. podał mi nazwę ORTUS-Med w Dom Zdrowia w Toruniu, tylko, że z tego co wyczytałam na ich portalu, to głównie rehabilitują kończyny po urazach. Może coś o nich słyszałeś to napisz mi proszę,(jeśli wolisz na priv to: wiktoria6010@wp.pl), może jednak wypali ta kawa...
Do ludzików tuż przed operacją, moje najpierwsze wrażenia PO: Szyja nie bolała mnie w ogóle. Mogłam normalnie przełykać, mówić i podnosić głowę. O bliźnie nawet nie pamiętałam, bo zamiast szwów miałam stripery. Gdyby nie to, że dokuczały mi objawy neurologiczne (dłonie i nogi) byłoby super, więc jest to jakiś cień nadziei dla Was.
P.S. Z basenem to niestety prawda (post Stokrotki), ale "to" przynajmniej nie boli.
Agnieszko, witaj w Klubie. Bardzo Ci współczuję tego "gratisa", bo ja miałam dokładnie tę samą przypadłość po przebudzeniu i jeszcze trochę dłużej tyle, że w obydwu rękach i też nie pomagał nawet Tramal ani sterydy. Również PRZED tak jak Ciebie prawa ręka nie bolała w ogóle. Chyba jestem prócz Ciebie jedyną osobą na forum, która obudziła się PO z przeczulicą, więc doskonale rozumiem jak cierpisz, tym bardziej, że p/bólowe na to prawie nie pomagają (brałam "Nimesil"- łagodniejszy dla żołądka). Ja męczyłam się z tą cholerą jakieś 2-3 miesiące. Oby Tobie ustąpiła wcześniej.
Pozdrawiam i życzę wiosennych snów.
Wiktoria.
gość
14-03-2013, 20:31:33

Wiktorio pytałam na @ czy może być rehabilitant z Torunia? Sam dr G. mi go polecał. Dr polecił Ci ORTUS MED bo on tam sam także przyjmuje. W Matopacie (Toruń) pracuje dobry reh. który być może byłby w stanie pomóc, sprawdź jak chcesz! W Orvit Clinic pracuje Jakub Barcik rehabilitował mnie Po, zna dr G. i nawet mnie telefonicznie konsultował z dr.
Co do przeczulicy to i ja ją mam na ramionach, boli nawet delikatna bluzka :( przed operacją nie miałam jej też...
Mam też nowy wynik niestety niekorzystny....zobaczymy jak dr G. to odczyta.
Ciepełka :)
gość
14-03-2013, 20:48:26

Wiktorio a Bydgoszcz/Żnin i nasz Marcin z forum???
Wtajemniczona
14-03-2013, 20:59:17

Bogusiu a kogo masz na myśli w Bydgoszczy?
Wiktorio - ja w razie czego mogę polecic reh. z Krojant - jestem na "świeżo" wróciłam wczoraj
Forumowicz
14-03-2013, 21:58:38

Dobry wieczór WSZYSTKIM PERYSKOPKOM.WIKTORIA zmartwilem sie wiadomościami dot.rechabilitanta nawet w srod znajomych nikt mi nie polecił dobrego niemniej rozglądam się intensywnie może na coś-kogoś trafie.Niemniej co do reoperacji to trochę ulżyło ale uważaj na siebie.Szkoda,że nie mge pomóc chocby dobrą informacja-pozdrawiam nocy bez bolu.Pozdrawiam piotr.
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Reklama: