dodane: 28-07-2009 o 23:27 autor: airwoman
(...) Mam wielką wypuklinę uciskającą i przemieszczającą korzeń brzuszny, ucisk na worek oponowy, zniesienie rezerwy płynowej, ucisk zawartości prawego otworu międzykręgowego...itd. od kwietnia do końca maja bóle przedramienia + bark, ograniczona ruchomość w stawie barkowym...po intensywej rehabilitacji wszystko stopniowo ustąpiło ale-------od 2 tyg. nie chodzę na reh. i czuję, że znowu się "zaczyna"-ból jakby w kości przedramienia...nie chcę spędzić reszty zycia na codziennej reh. bo nie mam na to czasu...a bez niej zaczyna boleć...(...)
pzdr,
Agnieszka
Agnieszko! Cieszę się, że napisałaś o swoim barku. ja też mam ograniczoną ruchomość w lewym stawie barkowym (pisałam o tym trochę w moich wcześniejszych postach). Rehabilitanci i lekarze, u których konsultowałam się przed operacją szyjnego (C4/C5) , byli zgodni co do tego, ze problem barku nie cofnie się po operacji, bo jest to "zespół wtórny". I tak jest w istocie. Czeka mnie rehabilitacja barku (rehabilitant już nie może się doczekać, niecierpliwy jakiś, czy co) ale lekarz, który mnie operował jeszcze nie pozwolił i to jego na razie słucham. I mam nadzieję, że jak się w końcu zabiorę za bark to na rehabilitacji się zakończy, nie będę musiała robić artroskopii...
![]()
Spinka