Bardzo dziękuję wszystkim za słowa wsparcia a danie za tak dokładne wyjaśnienie "co i jak" na oddziale. Dużo to dla mnie znaczy. Uspokoiłam się tym i trochę oswoiłam. Dzięki zwłaszcza za praktyczne rady typu sztućce, wieszak itd. Nieststy przed chwilą załapałam mega doła. Mąż zadzwonił do szpitala, żeby dowiedzieć się, ćży termin na skierowaniu to termin operacji czy przyjęcia na oddział i dowiedział się , że nie będę teraz operowana. Nie mają implantów!!!! Jakieś zamieszanie wokół przetargu. Na konsultacji ordynator zapewniał mnie, że termin 7 stycznia jest na 100% i nawet nie muszę dzwonić tylko przyjeżdżać. No i gdybym nie dzwoniła to miałąbym wycieczkę 300km tam i z powrotem. Tym bardziej, że bardzo ciężko znoszę jazdę samochodem. Jestem załąmana. Operacja ma być proawdopodobnie dopiero w lutym. Jak ja doczekam, jak ledwie funkcjonuję
To będzie 9miesięcy od momentu zapisania się na operację. Miałam jeszcze możliwość operowaniia we Wrocławiu (w szpitalu wojskowym), ale wybrałam Opole, bo miałam tam szybszy termin. Gdybym wiedziała, że mnie 2 razy "wyautują", to zdecydowałabym się na Wrocław (tymbadziej, że jest dla mnie znacznie bliżej). Oby tylko warto było to wszzystko tak długiego czekania.Dana, a ile ty czekałaś na operację w Opolu?
Podejrzewam, żę mój rezonans z maja jest już nieco nieaktualny, ponieważ przez te miesiące mój stan się koszmarnie pogorszył. Mam 2
przepukliny C4-C5 i C5-C6. Obie uciskają worek oponowy i nieznacznie rdzeń kręgowy z jego modelowaniem, 1 uciska korzeń nerwowy. Taki stan był w maju. ale wtedy czułam się świetnie w porównaniu z tym co jest teraz. wtedy drętwiały mi tylko ręce, ciągnęła łopatka i miałam
bóle głowy i oczodołów oraz
zawroty głowy. Teraz mam całą gamę objawów a najgorsze z tego są zasłabnięcia i
omdlenia oraz potworna sztywność mięśni szyi oraz ramion i barków. Nie mogę nawet zamieszać zupy w garnku, bo od razu robi mi się słabo jak tylko lekko schylę głowę lub poruszam ją w różne strony. Nawet siedzenie to spory wyczyn. Najgorsze jest to, że planowo mam mieć operowaną tylko 1 przepuklinę, a co jeśli moje objawy daję również ta druga?Nie będę was już zanudzać. Idę sobie popłakać