Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
17-08-2012, 19:25:13

Nie dziwcie się że lekarze biorą pod uwagę nasz wygląd oceniając stan naszego zdrowia Mi do pięćdziesiątki brakuje kilku miesięcu i pomimo że jestem osobą puszystą podczas mego pobytu w Szpitalu w Zakopanem wiele pacjentek gdy dowiedziało się że miejsce w szpitalu dostałam w ciągu 4 tygodni stwierdziło że po mnie choroby nie widać a jestem (z wyglądu) tak młoda że na pewno to miejsce "jakoś" ZAŁATWIŁAM
Bogda
gość
19-08-2012, 13:33:18

odbiegając trochę od tematu naszych szyjek może coś dla relaksu....
http://www.youtube.com/watch?v=P8iKcdh5Ims&feature=related
pozdrawiam i miłego niedzielnego popołudnia Wszystkim życzę
EDI
gość
20-08-2012, 20:09:25

A ja byłam dziś na pierwszych zabiegach i mam koszmar... O ile prądy to nic takiego, to ten wyciąg spowodował że jestem półprzytomna. Na szczęście nie zmuszają do ćwiczeń na siłę.
Po rehabilitacji będę miała konsultację, czy mam wylądować na Szaserów czy też nie. Wpierw mam ją skończyć.
Miłego wieczoru ;)
Wtajemniczona
21-08-2012, 07:53:31

Joł ni daj sobie robić żadnych wyciągów.
Wtajemniczona
21-08-2012, 07:57:02

Prądy za wiele też nie dadzą,chyba,że psychicznie lepiej się czujesz,że coś robisz.ja miałam prądy,UD i inne dziwolagi od listopada i zero efektu ale to może zdziebko przeciwbólowo oczywiście jeżeli łączy się z masażami i odp ćwiczeniami.
Kasia
gość
21-08-2012, 12:02:29

Cześć, ale cisza, czyżby wszystkich wzięli z rocznika 1963, gówniarze, co jest z wami Chyba, że się uczycie hymnu na pamięć .
Ja tak na chwile między problemami. Ostatnio traktowali moją osobę prądami po rękach, wyszły zmiany średniego stopnia z przewagą po lewej, co przemawia za obustronnym zespołem cieśni, ktoś to przerabiał. Do neurologa idę w piątek, powiedziano że kroić łap jeszcze nie trzeba, czas pokaże i mądrzy.
Aga, ja już jestem fanem pięknych kwiatów.
==================================Flaszka wódki - jest jak kobieta: przyciąga wzrok od pierwszego wejrzenia, a czy jest dobra, czy beznadziejna poznajesz dopiero rano.
===================
Jaka jest różnica między mężczyzną a kobietą?
Kobieta wymaga wszystkiego od jednego mężczyzny a mężczyzna wymaga jednego od wszystkich kobiet...
=====================
irek
krak62
gość
21-08-2012, 13:48:41

Irek jak zwykle tryska humorem... mimo jak pisze problemów to dobrze .... tacy pozytywni ludzie są tu jak najbardziej wskazani jako fantastyczna terapia ;) pozdrawiam
EDI
Forumowicz
21-08-2012, 14:16:28

krak62 2012-08-21 14:02:29 Cześć, ale cisza, czyżby wszystkich wzięli z rocznika 1963, gówniarze, co jest z wami
irek
melduję się stary grzybie
Sklepie z komputerami sprzedawca zachwala klientowi swój najnowszy towar:
- Ten komputer wykona za pana połowę pracy!
- W takim razie biorę dwa
- Dobra, pozostali pójdą na piechotę.
________
Spotykają sie koledzy:
- Stasiu, co tam w pracy?
- A nic... W zeszłym tygodniu nasz szef utknął w windzie.
- I co zrobiliście?
- Nic. Ciągle się zastanawiamy.
Myśliwi znoszą na polanę ustrzeloną zwierzynę. Nagle spostrzegają, że wśród trofeów leży jakiś człowiek. Natychmiast wezwano pogotowie. Lekarz stwierdził zgon, a na karcie napisał: "Lekka rana postrzałowa. Śmierć nastąpiła wskutek wypatroszenia."
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Forumowiczka
21-08-2012, 17:52:11

No tak Irku, pamiętam, pamiętam o Twoim zamiłowaniu do cudów natury
To i ja się, wyjątkowo, dołączę do tematów na wesoło, a co! Oto co udało mi się znaleźć w necie o kręgosłupie:
Przychodzi baba do lekarza z ogromnym gwoździem wbitym w kręgosłup. Lekarz obejrzał, sprawdził, że gwóźdź tkwi mocno w kręgach i trudno go wyjąć. A potem mówi:
- Mam wyciągnąć, pani Kowalska, czy może zaklepać?
Schorowana kobieta dzwoni do drzwi sąsiadki:
- Chwyciły mnie bóle krzyża. Może mi pani pożyczyć termofor?
- Nie mam niestety. Ale od dawna na bóle kręgosłupa używam swojego kota i ból przechodzi jak ręką odjął. Jeśli pani chce mogę go pani pożyczyć.
- Bardzo chętnie.
Zadowolona kobieta zabiera kota i wraca do siebie.
Niedługo potem dzwoni jednak ponownie do drzwi sąsiadki. Sąsiadka otwiera i widzi kobietę z okropnie podrapaną twarzą i rękami. Kot jak błyskawica ucieka przez otwarte drzwi do swojego domu a schorowana kobieta mówi z wyrzutem:
- Patrz pani co ze mną zrobił pani kot!
- Strasznie przepraszam, on do tej pory był taki łagodny. A jak to się stało?
- Kiedy włożyłam mu z tyłu wężyk, był jeszcze jako tako spokojny, ale jak zaczęłam nalewać gorącej wody to jakiś diabeł w niego wstąpił!
Przychodzi pacjent do lekarza i mówi trzymając się za tył pleców:
- Panie doktorze, strasznie boli mnie w gwieździe.
- Gdzie? W gwieździe? – dziwi się lekarz. Niech pan pokaże, gdzie dokładnie pana boli.
Pacjent pokazuje ręką, chwytając się za tył pleców.
- To przecież pana w krzyżu boli, a nie w gwieździe.
- No tak – zgadza się chory - ale nie wiedziałem, czy pan doktor jest wierzący.
(rosyjskie)
Alfabet kręgosłupa
Lekarz poucza pacjenta, który przyszedł do niego zgarbiony, skarżąc się na bóle kręgosłupa:
- Panie Nowak, garbi się pan, i dlatego ma pan bóle pleców. Pana plecy są teraz jak litera C. Musi Pan się trzymać prosto jak I. Wówczas kręgosłup przybierze prawidłowy kształt S. Inaczej wszystko będzie do D.
Noworodek bez kręgosłupa
Przybiega do lekarza na dyżurze położna i woła:
- Panie doktorze, panie doktorze, prędko, urodził się noworodek bez kręgosłupa!
Lekarz nie tracąc zimnej krwi pyta:
- A ma plecy?
- Plecy? no tak, ma – odpowiada przestraszona położna.
- No to jak ma plecy, to sobie da radę w życiu.
Pozdrowionka od gówniary Spinki
Spinka
gość
21-08-2012, 18:33:50

Witam radośnie
Jak się macie to już przeczytałam. Generalnie nic złego się nie dzieje. Standard u szyjek...tego boli, tej drętwieje a to ciągnie...Co robić, takie nasze życie. Nie ma co marudzić tylko spinać się do działania. Nowego kręgosłupa nikt nam nie zaoferuje więc musimy gonić życie na tych lekuchno zjechanych. Moje implanty siedzą na swoim miejscu i działają. Na moje samopoczucie nie mogę narzekać. Przetańczyłam sobotnią noc na deptaku w Ciechocinku i nic a nic mnie nie bolało nie były to tańce z cyklu raz dwa trzy...raz dwa trzy...Tak więc jest póki co - spoko. Oby tak dalej.
Pozdrawiam bardzo serdecznie i wracajcie już na forum Ci, których nie ma. Co to za lenistwo Was opętało??? Janusz, Halinka, Pawik co u Was Kochani - referować natychmiast.
Bogna

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: