Reklama:

drętwienie kończyn i mroczki przed oczami co mi jest??????? (95)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-04-2007, 20:49:00

Wow dzisiaj trafiłam na to forum i naprawde sie ciesze bo wreszcie sie troche dowiedziałam co mnie tak męczy.... i mojego tatę od niepamiętnych lat... szczerze mówiąc to jestem zaskoczona ze jest az tyle osób które dego doświadczają. Mi sie własnie to dzisiaj pojawiło po kilku latach od ostatniego razu, i zastanawiam sie czy to nie ma związku z niedotlenieniem muzgu - u mnie jest to zwiazane z anemią....

Pozdrawiam wszystkich
gość
17-05-2007, 07:33:00

CZESC ! cieszę się, że trafiłam na te stronę ..... czytam, że odreęwienia, bóle głowy, mroczki mam nie tylko ja...pocieszające (...).
A z "gościem" moge sie chyba utorzsamić - dokładnei te same reakcje, objawy!! . Miewam to cholerstwo juz od wieku 14 lat. I w sumie dluuugo wszystko było ok 5 lat przerwy...mały ból głowy...
3 lata przerwy ...znowu przerwa ....maleńkie odrętwienie....a teraz mam tydzień do terminu porodu i zaczęła sie jazda od NOWA!! - mroczki, odrętwienia i te cholerne bóle głowy i oczodołów. Najgorsze, że zaraz na drugi dzień ból znowu się pojawil
oczywiście z mroczkami) . Szczerze sie wystraszylam...mam nadzieje, że mój organizm wariuje przed porodem, tylko czy nie jest to szkodliwe dla dzidzi? a dla mnie jeśli chcialabym rodzić naturalnymi siłami?. Dziś idę do lekarza, choć nie liczę na konkretną odpowiedź.
Dajcie znac jak któraś z Was miala takie objawy w czasie ciąży, bo troszkę sie boję.

POZDRAWIAM "MATKA POLKA"
gość
09-08-2007, 22:20:00

Witam!!!Mam na imie Aleksandra mam takze probemy z,, mroczkami''w oczach,pojawily mi sie jak mialam jakies 14 lat, najpierw pojawialy sie migajace jakby spirale, potem dretwienie konczyn,twarzy ,jezyka a na koncu okropny bol glowy.Trwalo to jakies pare godzin i pozniej wszystko mijalo.Zdarzalo mi sie to moze 2 razy do roku..Mialam robione rozne badania:okulistyczne,neurologiczne,przeswietlenie glowy i nic nie wykazalo.W koncu lekarze stwierdzili ze jest to zwiazane z okresem dojrzewania ... i ze pozniej wszystko minie.. Faktycznie po jakims czasie przeszlo mi i nie mialam tego dobrych pare lat.Teraz mam 22 lata i jestem w 8 miesiacu ciazy i pare dni temu zaczelo sie znowu(mroczki w oczach,dretwienie rak,do tego doszly problemy z mowieniem, i jak pisze jeden z chlopcow ,,problem z nazywaniem rzeczy po imieniu.Przy tym strasznie skoczylo mi cisnienie 170/140 pojechalam do szpitala, w szpitalu chwycilo mnie jeszcze 2 razy ....dali mi 2 kroplowki i rano poscili do domu,,powiedzieli ze to,, migrena''i ze od skokow cisnienia moze tak robic.Minal tydzien i znowu mi sie to wrocilo,, i robi mi tak juz 3 dzien z rzedu i mniej wiecej o tej samej godzinie.klade sie w tedy do lozka zaslaniam okna i robie sobie zimny oklad na glowe,i po godzinie wszystko mija tylko glowa pozniej boli.Jest to *** jak cholera,chce sie o tym zapomniec,ale gdzies podswiadomie mysli sie ,,kiedy znowu mnie to zlapie''!strasznie sie boje o moje dziecko czy to jakos na nie nie wplynie!!!! Mam nadzieje ze to wszystko mi przejdzie,ze bedzie chociaz tak jak kiedys ,2 razy w rokua nie codziennie .Bo mam teraz inne problemy na glowie niz jakies glupie ,,Mroczki w Oczach! pozdrawiam!~Jak dowiem sie czegos nowego to wam napisze! pozdrowienia rowniez dla Matki Polki duzo zdrowka ci zycze takze nie jestes sama...
gość
25-08-2007, 13:48:00

Takie tam mroczki i dretwienia to raczej na pewno borelioza.

Tu jest odpowiednie forum

http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26140
Początkujący
11-09-2007, 22:26:00

Witam! Temat widzę od czasu do czasu jest ponawiany dlatego też się podzielę spostrzeżeniami. W moim przypadku w większości objawy są identyczne jak w/w, z tym że prawie zawsze dochodzi do nich po ogromnym wysiłku tzn. idę na halę "pokopać w piłkę" i.. po zakończeniu z reguły około po 30 min. zaczynają się mruczki w oczach/ drętwienie/ problem z mówieniem/ i ból głowy. A ostatnio ból zakończył się wymiotami i był niewyobrażalny (sic!). Pierwszy raz zdarzyło mi się to około 4 lat temu i do tej pory miałem pewnie z 10 takich napadów z tym że 3 w ciągu ostatnich 3 miesięcy. byłem na rezonansie ale nic nie stwierdzono, tomografii nie robiłem ... Pozdrawiam!
pawluzz
gość
18-09-2007, 18:33:00

ja mam to samo tylko ze do tego wszystkiego mam zawroty glowy ...i tak jak u wszystkich czeski film badania ok a lekarze rozkladaja rece
gość
05-10-2007, 21:55:00

Wiem o co chodzi moja siostra ma to samo i tez nikt nie wie o co chodzi..
To jest na tle nerwowym tez mam cos podobnego z tym ze nie mam dretwienia konczyn ale problemy z widzeniem nie potrafie ocenic odleglosci nie potrafie nic przeczytac wszystko jest zbyt biale sam nie wiem jakimi slowami to moge opisac w kazdym badz razie nikt nie wiem w gdzie leży problem..
gość
05-10-2007, 21:55:00

Wiem o co chodzi moja siostra ma to samo i tez nikt nie wie o co chodzi..
To jest na tle nerwowym tez mam cos podobnego z tym ze nie mam dretwienia konczyn ale problemy z widzeniem nie potrafie ocenic odleglosci nie potrafie nic przeczytac wszystko jest zbyt biale sam nie wiem jakimi slowami to moge opisac w kazdym badz razie nikt nie wiem w gdzie leży problem..
gość
05-11-2007, 00:00:00

No ja tez od wielu lat sie z czyms takim borykam trochę spokoju a potem objawy potrafią gwałtownie powrócić.Objawy takie jak: uczucie odrętwienia rąk i nóg często w długotrwałym stresie bądź po wysiłku fizycznym tak jak kolega wcześniej napisał ,(nie wspomne o tym jak się napiję alkocholu i co przeżywam następnego dnia) problemy z koncentracją i ekstremalnie rzadko problemy z określeniem odległości (jak się skupiam na tym w szczególności).Miałem robiony rezonans miałem stwierdzone jakieś tam zmiany demienializacyjne i na tym sie skończyło.Leczenia nie podejmowałem i jakoś z tym żyłem raz lepiej raz gorzej.Teraz nie wiem co mam zrobić piszę w tym roku pracę mgr ciężko mi się zebrać do kupy .Zastanawiałem się nad ponowną wizytą u neurologa zasugeruje mu boreliozę i zobaczymy co odpowie.
gość
09-11-2007, 08:20:00

Ludzie to o czym piszecie, to prawdopodobnie borelioza. U mnie też zaczęło się drętwieniami z niedowładami, mroczkami przed oczami, ból i przekrwienie oczu, ból głowy, zawroty. Też odsyłano mnie od lekarza, do lekarza. W końcu wyczytalam o boreliozie, która jest imitatorem dziesiątek chorób, badania wyszły pozytywne. Więcej informacji na forum borelioza. Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: