Reklama:

Czy są jakieś sposoby na złagodzenie aury? (2032)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Forumowiczka
02-02-2012, 20:03:35

alimakalimak 2012-02-01 18:38:55
dorota389 2012-02-01 14:53:33
alimakalimak 2012-01-31 22:54:51
dorota389 2012-01-31 17:12:22 W kwestii informacji zamieszczonych przez Kamilę, migrenikom nie wolno pić czerwonego wina natomiast aromaterapia jak najbardziej o ile nie mamy nadwrażliwości na zapachy.
Jeśli chodzi o zioła kozłek i krwawnik są wskazane i pomocne .
ok rozumiem i przepraszam za blad:)
ja piłam na wywolanie miesiaczki juz 3 dzien i robilam ciepla kapiel ale nie pomoglo:p
ależ to nie błąd Kamilko....
wszystko było fajnie ale winko odpada choć znam osoby u których wino wcale migreny nie wywołuje, nie ma 100% pewności a raczej przypuszczenie że u niektórych osób może inicjować atak
heh nie to zeby winko za mna chodzilo:)
Ja dzis czuje sie bardzo zle,slabo,bolala mnie glowa i ciagle mi niedobrze,chyba nie grypa juz rozbiera:(nie moglam w pracy wytrzymac
Wcale tak nie pomyślałam ale winka nie lubię, za to smakuje mi zimne piwo latem
i jak się czujesz? Lepiej?
Forumowiczka
02-02-2012, 20:06:01

nie28 2012-02-01 18:44:42 Kamilka dziś jest faktycznie słaby dzień. Na szczęście wspieramy się wzajemnie Dorotka, Kaja, Ty, po cichu Darek:)
Jest lepiej , czasem słucham wypowiedzi ludzi śmiać mi się chce.
Sama widzisz że z niektórych można się faktycznie ubawić , ale są też i dramatyczne i poważne i tych nie wolno lekceważyć .
Forumowiczka
02-02-2012, 20:14:00

Gość 2012-02-02 05:57:46 Dorota jako gospodarz watku prosze Ciebie , abys doprowadzila tych dwoje do porzadku,zachowuja sie skandalicznie celowo doprowadzajac innych uzytkownikow do szewskiej pasji.Wychwalanie wlasnego talentu piosenkarskiego nie nalezy do dobrego tonu, a forum zdrowia napewno nie jest miejscem do prowadzenia rozmow nie zwiazanych z tematem.Teraz to napewno jest prowokacja , ale jeszcze nie uzyje mocniejszych slow narazie , moze trafi do nich ostrzezenie, ze przeszkadzaja.Co za ludzie, juz raz oboje byli usunieci z Psychiatrii, teraz tu robia zadyme.
Pozdrawiam .
Dorota jako gospodarz wątku ma do powiedzenia tyle co żyd za okupacji, wystarczy że przypomnę co miałam do powiedzenia na moim temacie na Psychiatrii i jak mi pomógł moderator i administrator,zwyczajnie zamykając temat
Dla mnie ,,bajkowy"wątek Darka jest tu swoistym folklorem i w niczym mi nie przeszkadza,traktuję to jako humorystyczny przerywnik między poważnymi informacjami dla rozluźnienia atmosfery
Jeśli przeszkadza proponuję pomijać bez czytania
i będzie ok
Forumowiczka
02-02-2012, 20:16:15

alimakalimak 2012-02-02 19:09:15 KĄPIEL STÓP
W pozbyciu się migreny może pomóc kąpiel stóp. Do miski wlewamy gorącą wodę, do której wkraplamy 4 krople olejku rozmarynowego. Stopy moczymy około 10 minut następnie przez kilka sekund trzymamy je w zimnej wodzie. Zabieg powtarzamy kilkakrotnie.
Sprawdzona przeze mnie metoda, pomaga rzeczywiście z tym że nie stosuję żadnych olejków, czasem tylko sól do kąpieli
Forumowiczka
02-02-2012, 20:18:11

kowalowa 2012-02-02 20:42:40
Gość 2012-02-02 05:57:46 Dorota jako gospodarz watku prosze Ciebie , abys doprowadzila tych dwoje do porzadku,zachowuja sie skandalicznie celowo doprowadzajac innych uzytkownikow do szewskiej pasji.Wychwalanie wlasnego talentu piosenkarskiego nie nalezy do dobrego tonu, a forum zdrowia napewno nie jest miejscem do prowadzenia rozmow nie zwiazanych z tematem.Teraz to napewno jest prowokacja , ale jeszcze nie uzyje mocniejszych slow narazie , moze trafi do nich ostrzezenie, ze przeszkadzaja.Co za ludzie, juz raz oboje byli usunieci z Psychiatrii, teraz tu robia zadyme.
Pozdrawiam .
:))) Będzie bardzo ciężko.oj bardzo:)
Trzeba by otworzyc watek o prowokacji hihihihi:)))
oj !!!
trzeba!!
To jak Karolinko? Otwieramy??
Komentator
02-02-2012, 20:34:08

dorota389 2012-02-02 21:14:00
Pozdrawiam .
Dorota jako gospodarz wątku ma do powiedzenia tyle co żyd za okupacji, wystarczy że przypomnę co miałam do powiedzenia na moim temacie na Psychiatrii i jak mi pomógł moderator i administrator,zwyczajnie zamykając temat
Dla mnie ,,bajkowy"wątek Darka jest tu swoistym folklorem i w niczym mi nie przeszkadza,traktuję to jako humorystyczny przerywnik między poważnymi informacjami dla rozluźnienia atmosfery
Jeśli przeszkadza proponuję pomijać bez czytania
i będzie ok
No wlasnie Dorotko,jezeli ktos widzi jakas prowokacje w tekscie o muzyce,to biorac pod uwage jego podejscie, powinien tez widziec w kazdym innym tekscie ktorego tematyka schodzi poza ramy glownego tematu,np. watek o pogodzie.
Nikt nas nie zamknie w sztywne ramki,tym bardziej gosc,ktory nie ma pojecia o tym kto jest moderatorem na psychiatrii i z jakiego powodu zostal zamkniety temat,proponuje zeby na przyszlosc dowiedzial sie wiecej konkretnych informacji,zamiast wypisywac bzdury.(w kazdym razie nikt nie zostal wywalonyhehehe
Forumowiczka
02-02-2012, 21:09:45

Traper, nie zaczynaj opowiadać kolejnej bajeczki bo się pośpimy
Nieistotne czy gość wie czy nie, wystarczy że ja wiem i wiem komu za to zamknięcie podziękować
dziękuję Traper!!!!!!!
Jak jeszcze raz wypowiesz słowo ,,prowokacja" zwrócę kolację
gość
02-02-2012, 21:14:38

Dori otwierajmy ten watek,mdło mi tutaj juz normalnie od tych mrzonek,słodkości,i wogóle,prowokacja góruje jak najbardziej,jak by tak zliczyc to juz sporo tych watkow zostało zamkniete,ciekawe dlaczego,az mnie to nie dziwi hihihihi:)
Nie zwracaj kolacji,polak głodny to zły heheheheh:)
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/961lepokc8l0zhtx.png[/img][/url] [url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/km5s6iye0m79bl23.png[/img][/url]
Forumowiczka
02-02-2012, 21:16:50

kowalowa 2012-02-02 22:14:38 Dori otwierajmy ten watek,mdło mi tutaj juz normalnie od tych mrzonek,słodkości,i wogóle,prowokacja góruje jak najbardziej,jak by tak zliczyc to juz sporo tych watkow zostało zamkniete,ciekawe dlaczego,az mnie to nie dziwi hihihihi:)
Nie zwracaj kolacji,polak głodny to zły heheheheh:)
To też prawda i dodam że szkoda by było, oszczędzać muszę po przeprowadzce
gość
02-02-2012, 22:48:59

Mam pomysł co wy na to?
Taki temat: Czy prowokacja może spowodować aurę?

Sposoby na uniknięcie prowokacji.
Poddałam pomysły. Ja zaczęłam. Kto chętny dalej.Może
w len sposób skończy się ten temat, który jest poruszany ostatnio dość często na forum.
Ja swoje zdanie wyraziłam w tej kwestii.
Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
Reklama: