Reklama:

Czy można zrezygnować z miłosci- osoby, która jest chora na epilepsję? (70)

Forum: Padaczka

gość
17-02-2012, 16:23:50

Moim marzeniem jest spotkanie dziewczyny dla której facet z lekką epi to też facet.Już raz bardzo się zawiodłem.Moja ex zwyczajnie odeszła po 5-ciu wspólnych latach gdy tylko postawiono mi diagnozę-epilepsja.Wg mnie najlepiej zrozumiałaby się para z tym samym problemem zdrowotnym.Każdemu należy się miłość.
Liderka opinii
17-02-2012, 17:39:22

Platinie, epilepsja, jeśli ją masz na myśli, to po prostu choroba mózgu, któa bardzo utrudnia życie. Natomiast zwiazku, według mnie, - nie utrudnia. Mnie na pewno by nie przeszkadzała. Też jestem chora, mam zaburzenie graniczne, a w zapisie EEG dużo napadowości. Mój główny kłpot to chwiejność afektywna do granicv absurdu, tzw. szybka zmiana faz. I jak widzisz, Platin, piszę o ty bez wstydu. Bardzo chętnie jeszcze pogadam. pozdrawiam
PS. Właśnie przyjęłam Twoje zaproszenie do Znajomych
Iza kierownik Programu ProPsychiatria
Komentator
17-02-2012, 18:09:59

nie28 2012-02-15 00:03:51 W moim przypadku było inaczej. Nigdy nie mówiłam,że się poświęcam, lecz kocham za całokształt. Wystarczyło to by zrezygnował z mojej miłości do niego.Czy kocham go nadal? Pewnie tak, ale gdyby była szansa powrotu pewnie dala bym szansę. Nic na siłę.
Aniu, wlasnie nic na siłe,jezeli ktos nie potrafi odpowiednio odebrac ,zrozumiec pewnych spraw m.in.choroby,przelamac swojego strachu obaw zwiazanych z tym to na siłe nie ma mu co za duzo tlumaczyć,bo to moze jeszcze w bardziej pogorszyc relacje,sam musi do tego dojść,poza tym uwazam ze to nie jest temat na forum,sa to zbyt osobiste sprawy.
gość
17-02-2012, 19:50:21

platin 2012-02-17 17:23:50 Moim marzeniem jest spotkanie dziewczyny dla której facet z lekką epi to też facet.Już raz bardzo się zawiodłem.Moja ex zwyczajnie odeszła po 5-ciu wspólnych latach gdy tylko postawiono mi diagnozę-epilepsja.Wg mnie najlepiej zrozumiałaby się para z tym samym problemem zdrowotnym.Każdemu należy się miłość.
I tu masz racje nie kocha sie bo osoba jest ładna,madra itdd ale kocha sie porostu,jak kocham nawet chorego meza bo jest dla mnie kims na kim zawsze moglam polegac,mamy dwoje wspaniałych dzieci zwiazek trwa 13 lat kocham go z całych sił,nie straszna mi jego choroba,nawet teraz gdy ma padaczke,wszystko przejdziemy razem mimo jego kalectwa,:)
Powiem ci ze ludzie boja sie osob chorych,moze dziewczyna nie rozumiałą ze epi to nie jest choroba zarazliwa,ze bedziesz gryzł,czy nie wiem trudno mi jest okreslic co ona mogla myslec odchodzac od ciebie jest to przykre bardzo dla ciebe ale napewno znajdziesz swoja druga polowke ktora pokocha cie takim jakim jestes :)
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/961lepokc8l0zhtx.png[/img][/url] [url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/km5s6iye0m79bl23.png[/img][/url]
gość
19-02-2012, 21:15:14

Nie zgodzę się z Tobą Dariuszu , gdyż każdy posiada zdanie na dany temat. Nie można sugerować i dyktować komuś życia.Ty wiele poruszasz spraw , a jakoś nikt ich nie komentuje. Proszę Cię nie mów mi co jest dobre a co złe- nie lubię takich rzeczy.Wybacz.
Komentator
19-02-2012, 21:37:15

nie28 2012-02-19 22:15:14
Nie zgodzę się z Tobą Dariuszu , gdyż każdy posiada zdanie na dany temat. Nie można sugerować i dyktować komuś życia.Ty wiele poruszasz spraw , a jakoś nikt ich nie komentuje. Proszę Cię nie mów mi co jest dobre a co złe- nie lubię takich rzeczy.Wybacz.
Wazne jest to czy to zdanie jest racjonalne i czy na racjonalnych podstawach oparte czy tylko na emocjach odczuciach wyniklych w danym momencie,,a to zasadnicza roznica.
Potem czesto niektore osoby zaluja ze powiedzialy coś niepotrzebnie pod wplywem chwili ,emocji.
Poniewaz niektore osoby posiadajac pewna wiedze o danej osobie to wykorzystuja,dlatego czesto trzeba pomyslec za nim cos sie powie i trzeba wiedziec tez komu sie to mowi,a tym bardziej na forum gdzie kazdy moze tekst przeczytać,a nie zna sie czesto wielu z tych luidzi
Komentator
19-02-2012, 21:45:25

nie28 2012-02-19 22:15:14
A co do komentarzy to juz mialem sporo tutaj na moje zdanie na pewne tematy i sama o tym wiesz i sama je popieralas czesto moje zdanie chyba ze nagle zmienilas,swoje myslenie.
gość
19-02-2012, 21:47:10

Każdy ma prawo do popełniania błędów. Ja nie mam zamiaru rozmawiać na ten temat i wałkować go 200 razy:)
Komentator
19-02-2012, 21:52:03

nie28 2012-02-19 22:47:10 Każdy ma prawo do popełniania błędów. Ja nie mam zamiaru rozmawiać na ten temat i wałkować go 200 razy:)
Jas tez nie mam zamiaru tego walkowac,tym bardziej na forum,bo to bez sensu,wg. mnie
Liderka opinii
20-02-2012, 17:33:19

Tak, ta naiwność niektórych, np moja...... zawsze taka byłam. Ufałam ludziom niemal od razu, nie wiadomo na jakije podstawie...... jedna z tych Osób wywlokła publicznie moją przeszłość, skrywaną wcześniej, tak, jakbym to ja była czemuś winna ( chodzi o moje sprawy małżeńskie), te sprawy powierzałam w największym zaufaniu, w sumie to moja wina..... umiesz liczyć, licz na siebie....
Iza kierownik Programu ProPsychiatria

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: