Reklama:

Czy kręgosup może powodować objawy podobne do uszkodzeń mózgu ? (61)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-04-2018, 06:31:14

tak. ja mam dyskopatia szyjna . zwężenie tarczki C6 C5 . zwyrodnienie i lordoze. dziwne uczucie w głowie. dopler w porządku i błędnik też. kiedy zaboli w kręgosłupie to chodzę jakaś oszołomiona. nawet to nie są zawroty głowy. neurolog stawia na zaburzenia krążenia mózgowego ale nie wszystkie objawy się u mnie sprawdzają. COŚ mam w kręgosłupie ponieważ jak zaboli to od razu robię się jakaś otępiała , nawet wchodzi mi w oczy. okulista stwierdził że moje oczy są zdrowe. ból pojawia się w karku i włazi w barki. wędruje bo rękach. automatyczne czuję to oszołomienie w głowie. czasem nawet mnie mdli ale nie wymiotuję. myślę że to jest od zwyrodnienia.
gość
19-04-2018, 20:46:05

Jestem po operacji wstawienia ruchomego dysku c6/c7. Mam to uczucie co Ty opisujesz e nie towarzyszy temu bol i drętwienie. Ja mam tak po wiekszym wysiłku i zawsze wieczorem po calym dniu. Mam 28 lat, operacja w wieku 19 lat
gość
21-04-2018, 14:41:18

Witam, od 2 lat mam zawroty glowy i uczucie pijanej glowy. Badania nic nie wykazuja oprocz lordozy i jaskry. Lekarze twierdza ze to nie powinno dawac takich objawow. Czy ktos moze z tego wyszedl i cos poradzi.
gość
04-06-2018, 08:13:59

Treść zablokowana przez moderatora

gość
23-11-2018, 11:15:59

Cześć, mam podobne objawy od wielu lat, a na jakiej podstawie zdiagnozowano jaskrę ? U mnie przez kilka lat okuliści na podstawie GDx też stwierdzali jaskrę i przepisywali krople, których na szczęście nie brałam, wiedziałam, że przyczyna jest neurologiczna, trafiłam na dobrą okulistkę, która stwierdziła, że o jaskrze nie ma mowy a dalej to długa historia ...
gość
03-06-2021, 12:44:10

Gość 2010-11-20 15:59:04
Ja również mam ten problem. zaburzenia równowagi jakby uczucie pływania. badania ok kręgosłup szyjny wyprostowany i drobne zwyrodnienia. zauważyłam że się pogarsza jak jestem w napięciu lub stresie. od roku co jakiś czas boli mnie bark . byłam chyba na milionie masaży i u setki lekarzy którzy rozkładają ręce mówią że to od kręgosłupa ale nic nie poradzą. biorę betaserc na zawroty ale i to nie skutkuje zbyt dobrze. są lepsze dni i gorsze. mam wspaniałą rodzinę i kochanego synka dlaczego nie mogę żyć jak dawniej? a tak bym chciała mieć jeszcze jedno dziecko !!! cały czas sobie powtarzam, że jak wyzdrowieję to może wtedy. pozdrawiam was . kaja
gość
05-06-2021, 16:01:30

Gość 2018-04-05 08:31:14
tak. ja mam dyskopatia szyjna . zwężenie tarczki C6 C5 . zwyrodnienie i lordoze. dziwne uczucie w głowie. dopler w porządku i błędnik też. kiedy zaboli w kręgosłupie to chodzę jakaś oszołomiona. nawet to nie są zawroty głowy. neurolog stawia na zaburzenia krążenia mózgowego ale nie wszystkie objawy się u mnie sprawdzają. COŚ mam w kręgosłupie ponieważ jak zaboli to od razu robię się jakaś otępiała , nawet wchodzi mi w oczy. okulista stwierdził że moje oczy są zdrowe. ból pojawia się w karku i włazi w barki. wędruje bo rękach. automatyczne czuję to oszołomienie w głowie. czasem nawet mnie mdli ale nie wymiotuję. myślę że to jest od zwyrodnienia.
gość
05-06-2021, 16:07:32

Gość 2018-04-05 08:31:14
To dyskpatia szyjna. Miałam takie objawy do momentu operacji kręgosłupa. Nazwałabym to uczuciem niestabilności. Było mi słabo, mdło, i te przeklęte zawroty głowy. Po operacji ustało. Niestety, dopiero gdy wypadł mi dysk i zoperowano mi kręgosłup poznałam powód mojego stanu. Żaden lekarz na to nie wpadł. Kiepscy ci lekarze w Polsce.
etak. ja mam dyskopatia szyjna . zwężenie tarczki C6 C5 . zwyrodnienie i lordoze. dziwne uczucie w głowie. dopler w porządku i błędnik też. kiedy zaboli w kręgosłupie to chodzę jakaś oszołomiona. nawet to nie są zawroty głowy. neurolog stawia na zaburzenia krążenia mózgowego ale nie wszystkie objawy się u mnie sprawdzają. COŚ mam w kręgosłupie ponieważ jak zaboli to od razu robię się jakaś otępiała , nawet wchodzi mi w oczy. okulista stwierdził że moje oczy są zdrowe. ból pojawia się w karku i włazi w barki. wędruje bo rękach. automatyczne czuję to oszołomienie w głowie. czasem nawet mnie mdli ale nie wymiotuję. myślę że to jest od zwyrodnienia.
gość
13-03-2022, 20:33:43

Witam!!!
Jakie zostały wasze doświadczenia w tych objawach. Udało się skutecznie zwalczyć to, mamy metodę..?
gość
02-04-2023, 10:26:30

Mam takie same objawy przy zniesieniu lordozy szyjnej, czy mogę prosić o wyniki leczenia, rehabilitacji, po jakim czasie była poprawa?
Gość 2008-01-16 11:43:00
Czy zniesienie lordozy szyjnej może nagle wystąpić z takimi objawami ?
<BR>
<BR>- przytępienie świadomości (bardzo dziwne uczucie jakby człowiek chodził pod lekkim wpływem alkoholu)
<BR>- drętwienie całego ciała lub jednej części w moim przypadku czasami drętwieje lewa strona i ma to miejsce w nocy i rano gdy się budzę
<BR>- zachwiania równowagi rano te zachwiania równowagi są troszeczkę większe niż w ciągu dnia
<BR>- poranne bóle głowy w okolicy czoła, skroni i z prawej strony w potylicy
<BR>- oraz pogorszenie się wzroku, tzn jak jakbym nie mógł skupić się na przedmiocie na który patrzę
<BR>
<BR>Dodatkowo jestem osłabiony ale nie wiem czy to przez stres czy to od kręgosłupa. Takie objawy mam teraz i utrzymują się bez zmian od 2 dni.
<BR>
<BR>Natomiast wszystko zaczęło się od bólu głowy który nasilał się przez niecałe dwa dni i w pewnym momencie był tak silny, że nagle przestałem widzieć na 1/3 (jedną trzecią lewego oka) po ok 1h objawy wzrokowe ustąpiły ale pojawiły się zawroty głowy, bóle głowy, silne przytępienie świadomości, zachwiania równowagi oraz nudności. Ten atak o którym tu pisze miał miejsce w czwartek 10.01.2008r. około godziny 17:00 dziś mamy środę 16.01.2008r. jednak pozostały objawy które opisałem na samej górze mojej wypowiedzi, utrzymują się i nie za bardzo chcą ustępować. Trzy miesiące temu miałem wypadek ale wykluczono uszkodzenia w głowie miałem robiony rezonans i tomografie. Dwa dni temu byłem u Lekarki która stwierdziła że to może być od kręgosłupa.
<BR>
<BR>Moje pytani do was to:
<BR>
<BR>Czy zniesienie lordozy szyjnej może wywołać taki przebieg zdarzeń jak opisałem ?
<BR>
<BR>Ile takie cos może trwać i w jakim czasie powinno ustąpić ?
<BR>
<BR>Podczas obracania głowy w prawo oraz odchylania do tyłu łysze tak jakby coś się w okolicach potylicy lub karku mieliło / chrupało co to może być ?
<BR>

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: