Czy zniesienie lordozy szyjnej może nagle wystąpić z takimi objawami ?
- przytępienie świadomości (bardzo dziwne uczucie jakby człowiek chodził pod lekkim wpływem alkoholu)
- drętwienie całego ciała lub jednej części w moim przypadku czasami drętwieje lewa strona i ma to miejsce w nocy i rano gdy się budzę
- zachwiania równowagi rano te zachwiania równowagi są troszeczkę większe niż w ciągu dnia
- poranne bóle głowy w okolicy czoła, skroni i z prawej strony w potylicy
- oraz pogorszenie się wzroku, tzn jak jakbym nie mógł skupić się na przedmiocie na który patrzę
Dodatkowo jestem osłabiony ale nie wiem czy to przez stres czy to od kręgosłupa. Takie objawy mam teraz i utrzymują się bez zmian od 2 dni.
Natomiast wszystko zaczęło się od bólu głowy który nasilał się przez niecałe dwa dni i w pewnym momencie był tak silny, że nagle przestałem widzieć na 1/3 (jedną trzecią lewego oka) po ok 1h objawy wzrokowe ustąpiły ale pojawiły się zawroty głowy, bóle głowy, silne przytępienie świadomości, zachwiania równowagi oraz nudności. Ten atak o którym tu pisze miał miejsce w czwartek 10.01.2008r. około godziny 17:00 dziś mamy środę 16.01.2008r. jednak pozostały objawy które opisałem na samej górze mojej wypowiedzi, utrzymują się i nie za bardzo chcą ustępować. Trzy miesiące temu miałem wypadek ale wykluczono uszkodzenia w głowie miałem robiony rezonans i tomografie. Dwa dni temu byłem u Lekarki która stwierdziła że to może być od kręgosłupa.
Moje pytani do was to:
Czy zniesienie lordozy szyjnej może wywołać taki przebieg zdarzeń jak opisałem ?
Ile takie cos może trwać i w jakim czasie powinno ustąpić ?
Podczas obracania głowy w prawo oraz odchylania do tyłu łysze tak jakby coś się w okolicach potylicy lub karku mieliło / chrupało co to może być ?