Reklama:

Czy kręgosup może powodować objawy podobne do uszkodzeń mózgu ? (61)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
28-07-2009, 20:15:00

Jejku jak dobrze wiedziec, ze sa ludzie ktorzy zmagają sie z takimi problemami jak ja.Juz nie wiem co ma robic, ręce opadaja.Zaczeło się rok temu.O poranku wstałam, krzatałam się i nagle zaczeło mi sie krecic w głowie, słabo mi było, doszły mdłosci i nagłe uczucie potrzeby skorzystania z toalety do tego zimny pot.Lekarz rodzinny, neurolog i laryngolog nic nie stwierdzili.Jedynie wykluczyli zaburzenia błędnika.Dostałam lek Histimerck.Na tyle pomaga ,ze szybciej mijają zawroty.RTG odcinka szyjnego nic nie wykazało tylko brak naturalnej lordozy.Od tamtego roku coraz czesciej występują te ataki.Zwłaszcza w nocy albo nad ranem.Ostatnio doszedł ból szyji i tyłu głowy.Następnego dnia ziewam jak szalona, objawy są mniejsze ale uczucie dziwnosci i mdłosci towarzesza przez kilka dni.Zauwazyłam,ze czesto te ataki wystepuja po tym jak kilka godzin wczesniej dzwigam cos ciezkiego albo dłuzej trzymam głowe uniesiona w góre.Okropnie jest z ty życ.Trzeba pracowac i zyc normalnie ale na półgwizdka.Czy na prawde nikt nam nie potrafi pomóc?
gość
28-07-2009, 20:15:00

Jejku jak dobrze wiedziec, ze sa ludzie ktorzy zmagają sie z takimi problemami jak ja.Juz nie wiem co ma robic, ręce opadaja.Zaczeło się rok temu.O poranku wstałam, krzatałam się i nagle zaczeło mi sie krecic w głowie, słabo mi było, doszły mdłosci i nagłe uczucie potrzeby skorzystania z toalety do tego zimny pot.Lekarz rodzinny, neurolog i laryngolog nic nie stwierdzili.Jedynie wykluczyli zaburzenia błędnika.Dostałam lek Histimerck.Na tyle pomaga ,ze szybciej mijają zawroty.RTG odcinka szyjnego nic nie wykazało tylko brak naturalnej lordozy.Od tamtego roku coraz czesciej występują te ataki.Zwłaszcza w nocy albo nad ranem.Ostatnio doszedł ból szyji i tyłu głowy.Następnego dnia ziewam jak szalona, objawy są mniejsze ale uczucie dziwnosci i mdłosci towarzesza przez kilka dni.Zauwazyłam,ze czesto te ataki wystepuja po tym jak kilka godzin wczesniej dzwigam cos ciezkiego albo dłuzej trzymam głowe uniesiona w góre.Okropnie jest z ty życ.Trzeba pracowac i zyc normalnie ale na półgwizdka.Czy na prawde nikt nam nie potrafi pomóc?
gość
28-12-2009, 13:02:33

Ja mam podobne objawy oslabienie i zaburzenia rownowagi,lekarz neurolog mowi ze jest ucisk kregu szyjnego,kolnierz nic nie pomaga.Pomocy. xaviero@wp.pl
gość
21-03-2010, 11:37:29

oczywiście
gość
20-11-2010, 14:59:04

Ja również mam ten problem. zaburzenia równowagi jakby uczucie pływania. badania ok kręgosłup szyjny wyprostowany i drobne zwyrodnienia. zauważyłam że się pogarsza jak jestem w napięciu lub stresie. od roku co jakiś czas boli mnie bark . byłam chyba na milionie masaży i u setki lekarzy którzy rozkładają ręce mówią że to od kręgosłupa ale nic nie poradzą. biorę betaserc na zawroty ale i to nie skutkuje zbyt dobrze. są lepsze dni i gorsze. mam wspaniałą rodzinę i kochanego synka dlaczego nie mogę żyć jak dawniej? a tak bym chciała mieć jeszcze jedno dziecko !!! cały czas sobie powtarzam, że jak wyzdrowieję to może wtedy. pozdrawiam was . kaja
gość
20-12-2010, 10:58:39

Czy komuś udało się rozwikłać ten problem? jestem kolejną osobą z takimi objawami " : - przytępienie świadomości (bardzo dziwne uczucie jakby człowiek chodził pod lekkim wpływem alkoholu) - drętwienie całego ciała lub jednej części w moim przypadku czasami drętwieje lewa strona i ma to miejsce w nocy i rano gdy się budzę - zachwiania równowagi rano te zachwiania równowagi są troszeczkę większe niż w ciągu dnia - poranne bóle głowy w okolicy czoła, skroni i z prawej strony w potylicy - pogorszenie się wzroku, tzn jak jakbym nie mógł skupić się na przedmiocie na który patrzę - szumy uszne" Proszę o odpowiedź.Mój email qlprit@wp.pl
gość
20-12-2010, 11:01:03

Czy komuś udało się rozwikłać ten problem? jestem kolejną osobą z takimi objawami " : - przytępienie świadomości (bardzo dziwne uczucie jakby człowiek chodził pod lekkim wpływem alkoholu) - drętwienie całego ciała lub jednej części w moim przypadku czasami drętwieje lewa strona i ma to miejsce w nocy i rano gdy się budzę - zachwiania równowagi rano te zachwiania równowagi są troszeczkę większe niż w ciągu dnia - poranne bóle głowy w okolicy czoła, skroni i z prawej strony w potylicy - pogorszenie się wzroku, tzn jak jakbym nie mógł skupić się na przedmiocie na który patrzę - szumy uszne" Proszę o odpowiedź.Mój email qlprit@wp.pl
gość
31-10-2011, 09:39:57

Jeśli ktoś poradził sobie z tymi problemami to proszę o info na adres arcii@wp.pl. Ja mam dokładnie takie same problemy.
gość
29-02-2012, 18:06:16

witam wszystkich.
widzę że nie tylko ja mam taki problem..
mnie to się wydarzyło prawie rok temu w maju 2011r.
nagle jadąc autem włączyło mi się takie oszołomienie które mogę porównać do działania małej dawki alkoholu we krwi. trwa to już prawie rok i czuje się co raz gorzej.
od tamtego czasu miałem robione przeróżne badania i wychodziły bardzo dobrze!
jedynie do czego mogę się uczepić to:
- TSH 4.89
- HGB 16.50
- nieco podniesiony poziom erytrocytów 9.2
(tabletki na tarczyce już dostałem)
- pozatym od dziecka mam skrzywienie lewej łopatki i jedna lekarka mówi mi że ewidentnie widzi po mnie że mam lordoze w odcinku szyi ...
(aha TK, RM głowy wszystko OK)
niektórzy lekarze mnie zbywali i od razu wmawiali mi że mam depresję lub nerwicę, jednak psycholodzy mówią iż tego nie mam.
moje objawy od maja aż do dziś to:
- NAJGORSZE! uczucie pijanego, tracenie świadomości
- lekki ból karku, czasami bóle głowy
- bóle pleców, czasami sięgające do klatki piersiowej
- uczucie osłabienia lewej strony
- pulsujący obraz/ światłowstręt
- zatkane uszy
- tracenie czasami równowagi
- lewa źrenica nieco mniejsza od drugiej
najdziwniejsze jest to że nie miałem RTG kręgosłupa!
czy może to być uraz kręgów, nacisk na nerw bądź tętnice w potylicy..?
jestem drobnej budowy ciała i od dziecka gram w piłkę nożną, raz miałem lekki wypadek na motorze, być może stało się to ze mną na skutek długiej pracy przy komputerze i podnoszenie ciężkich rzeczy w pracy..
proszę o pomoc!
na pewno się odwdzięczę!
pozarler@vp.pl
gość
10-05-2012, 09:18:09

Ufffff.... dziwne.. ale mam dokładnie takie objawy jak Wy. Biegam po forach internetowych i już najgorsze rzeczy przychodzą mi do głowy ( włącznie ze stardnieniem rozsianym - mam 28 lat). Ze swoimi dolegliwościami męczę się już 2 tygodnie :( ale jakoś nie dają mi spokoju. Najpierw było drętwienie prawej strony ciała - przeszło, potem nocne prądy po ciele, które nie dawały spać - przeszły, bóle głowy z bólami jednego oka - przeszło, teraz najgorszy objaw, a mianowicie to przytępienie świadomości, uczucie "dziwności" jak to niektórzy określają i coś nie do końca zdefiniowanego ze wzrokiem. W pracy łapię się na tym,że najchętniej gapiłabym się w komputer, bo jak uczestniczę w spotkaniach to przyglądam się ludziom tak jakbym była z boku. Czasem mam problem z wypowiedzeniem się ale nie jest to bełkot tylko jakoś dziwnie złożone zdanie. Dodatkowo wczoraj jak byłam na spacerze w parku wydawało mi się,że muszę myśleć jak idę - coś ala nogi z waty albo brak świadomości posiadania nóg- dzwine uczucie !!!! Koszmar... martwie się bardzo... poleciałam nawet 2 dni temu zrobić MRI głowi i odcinka szyjnego. W głowie wyszedł jakiś torbiel szyszynki ale nieduży, więc nim póki co się nie martwię ( podobno jest to kwestia urody ) a w odcinku szyjnym jakieś całkowite zniesienie fizjologicznej lordozy szyjnej, jakaś kyfoza, dehydratacja. Zanim zrobiłam te badania byłam u internisty, przebadałam krew i wszystko wyszło pięknie. Za 2 dni mam wizytę u neurologa już z moimi rezonansami, za które zabuliłam kupę kasy, bo poszłam je zrobić na własny rachunek żeby nie musieć czekać dalej. Nie dzielę się póki co moimi dolegliwościami z bliskimi żeby ich nie matwić, choć ciężko mi w tym samej... za 2 miesiące mam wesele... i z tego wszystkiego nie wiem czy nie będę musiała go odwołać. Chciałabym Wam opisać później jak skończyła się moja historia ale znając życie jeżeli wszystko skończy się dobrze to nie wrócę już na to forum. Poza tym mam ogromną lekcję! Postanowiłam zacząć pomagaćfinansowo różnym fundacjom, które wspierają chorych. Oby tylko wszystko skończyło się pozytywnie! :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: