Reklama:

Czy kręgosup może powodować objawy podobne do uszkodzeń mózgu ? (61)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-01-2008, 20:33:00

Chciałem zapyrać jeżeli miałem 22.11.07r. Rezonans Magnetyczny, a miesiąc wcześniej Tomografie to czy to by wykryło Stwardnienie Rozsiane ?
gość
21-01-2008, 18:43:00

W dzisiejszych czasch wynik MRI jaet wiążący i dużo od niego zależy, więc jeżeli masz takowy skieruj się z nim do nerochirurga lub ortopedy.

My na forum możemy tylko czynić sugestie na podstawie własnych doświadczeń

pozdrawim i życzę zdrowia
gość
21-01-2008, 21:48:00

I na takie sugestioe czekam bo do lekarza chodzę i chce usłyszeć jego zdanie i zdanie ludzi któży chociaz troche mają o tym pojęcie. Dzisiaj byłem u neurologa i jak dla mnie to mam dobre wieści poniewaz nic poważnego mi nie jest, natomiast złą wiadomością jest to że moge miec podobne objawy jeszcze przez 6 miesięcy conajmniej.
gość
22-01-2008, 20:34:00

Znalazłam w końu kogoś kto ma objawy podobne do moich (otępienie,ogólnie uczucie "dziwności", osłabienie, lekkie zawroty głowy, bóle w okolicy głowy i szyji, lekkie problemy z równowagą). Trzyma mnie już to 5 miesięcy. Wszystki badania, łącznie z prześwietleniami, tomografią głowy i rezonansem magnetycznym odcinka szyjnego wyszły dobrze (nie licząc spłycenia lordiozy szyjnej i bardzo drobnych zmian zwyrodnieniowych w obrębie odcinka szyjnego). Neurolog twierdzi, że nic mi nie jest, a moje samopoczucie to wynik stresu i przemęczenia. Masaże kręgosłupa pomogły mi niewiele. Chyba musi się to kiedyś skończy? A może warto zmienić lekarza?
gość
24-01-2008, 10:32:00

No coż ja już 2 lata się z tym zmagam (mój wpis jest gdzieś wyżej) i nie zanosi się żeby miało być lepiej. W przypadku urazu no to faktycznie jest szansa ze za jakiś czas objawy mina, ale ja nie miałam żadnego urazu z dnia na dzień się po prostu zaczęło i trwa do dziś.
gość
24-01-2008, 10:58:00

Ja też nie miałam urazu. Słyszałam opinie, że może tak się dziać na skutek napięcia nerwowego lub stresu. Ja jednak mam nadzieję, że kiedyś to minie....... Oby jak najszybciej, bo jak z tym żyć?
gość
25-01-2008, 10:37:00

No ciężko się z tym żyje, ale ja juz straciłam nadzieję na poprawę szczególnie, że w ciągu tych dwóch lat obserwuję raczej pogorszenie. Moja poczta to ognika@gazeta.pl, jak ktoś chce pogadać meilowo to zapraszam.
gość
25-01-2008, 11:38:00

Odezwe sie wieczorem na maila to wymienimy sie doswiadczeniami "z przebiegu choroby".
gość
27-01-2008, 14:12:00

Ostatnio byłem u neurologa tym razem zmieniłem lekarza i skierowano mnie na badanie EEG oraz badanie Dopplera puki co w 95% wruciłem do normy. Co prawda nie do końca czuje się tak jak kiedys ale jest doibrze.

Codziennie wstaje osłabiony mam problemy z koncentracją patrzenie na monitor strasznie mnie męczy i odczówa lekkie bóle przy ruchu gałek ocznych.
gość
24-07-2009, 18:26:00

Mam takie same objawy.Byłem u iluś lekarzy,i poza tym że jeden odsyła do drugiego nic ztego nie wynikło. Ostatnio zrobili mi MR głowy i wyszło; Zespuł pustego siodła,wpuklenie sie przestrzeni płynowej podpajęczynówkowej w obrębie siodła tureckiego. Kilka miesięcy wcześniej miałem MR głowy robiony w innym ośrodku i doktor który robił opis nic nie zobaczył,a obiawy mam od kilku lat takie same. Jak mnie przyciśnie mocno to biore leki rozkurczowe. Przepisał mi je dawno temu lekarz z pogotowia,i jak na razie żaden doktor nic innego nie wymyślił. darka.2@vp.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: