Reklama:

Czy kręgosup może powodować objawy podobne do uszkodzeń mózgu ? (61)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-01-2008, 20:33:00

Chciałem zapyrać jeżeli miałem 22.11.07r. Rezonans Magnetyczny, a miesiąc wcześniej Tomografie to czy to by wykryło Stwardnienie Rozsiane ?
gość
21-01-2008, 18:43:00

W dzisiejszych czasch wynik MRI jaet wiążący i dużo od niego zależy, więc jeżeli masz takowy skieruj się z nim do nerochirurga lub ortopedy.

My na forum możemy tylko czynić sugestie na podstawie własnych doświadczeń

pozdrawim i życzę zdrowia
gość
21-01-2008, 21:48:00

I na takie sugestioe czekam bo do lekarza chodzę i chce usłyszeć jego zdanie i zdanie ludzi któży chociaz troche mają o tym pojęcie. Dzisiaj byłem u neurologa i jak dla mnie to mam dobre wieści poniewaz nic poważnego mi nie jest, natomiast złą wiadomością jest to że moge miec podobne objawy jeszcze przez 6 miesięcy conajmniej.
gość
22-01-2008, 20:34:00

Znalazłam w końu kogoś kto ma objawy podobne do moich (otępienie,ogólnie uczucie "dziwności", osłabienie, lekkie zawroty głowy, bóle w okolicy głowy i szyji, lekkie problemy z równowagą). Trzyma mnie już to 5 miesięcy. Wszystki badania, łącznie z prześwietleniami, tomografią głowy i rezonansem magnetycznym odcinka szyjnego wyszły dobrze (nie licząc spłycenia lordiozy szyjnej i bardzo drobnych zmian zwyrodnieniowych w obrębie odcinka szyjnego). Neurolog twierdzi, że nic mi nie jest, a moje samopoczucie to wynik stresu i przemęczenia. Masaże kręgosłupa pomogły mi niewiele. Chyba musi się to kiedyś skończy? A może warto zmienić lekarza?
gość
24-01-2008, 10:32:00

No coż ja już 2 lata się z tym zmagam (mój wpis jest gdzieś wyżej) i nie zanosi się żeby miało być lepiej. W przypadku urazu no to faktycznie jest szansa ze za jakiś czas objawy mina, ale ja nie miałam żadnego urazu z dnia na dzień się po prostu zaczęło i trwa do dziś.
gość
24-01-2008, 10:58:00

Ja też nie miałam urazu. Słyszałam opinie, że może tak się dziać na skutek napięcia nerwowego lub stresu. Ja jednak mam nadzieję, że kiedyś to minie....... Oby jak najszybciej, bo jak z tym żyć?
gość
25-01-2008, 10:37:00

No ciężko się z tym żyje, ale ja juz straciłam nadzieję na poprawę szczególnie, że w ciągu tych dwóch lat obserwuję raczej pogorszenie. Moja poczta to ognika@gazeta.pl, jak ktoś chce pogadać meilowo to zapraszam.
gość
25-01-2008, 11:38:00

Odezwe sie wieczorem na maila to wymienimy sie doswiadczeniami "z przebiegu choroby".
gość
27-01-2008, 14:12:00

Ostatnio byłem u neurologa tym razem zmieniłem lekarza i skierowano mnie na badanie EEG oraz badanie Dopplera puki co w 95% wruciłem do normy. Co prawda nie do końca czuje się tak jak kiedys ale jest doibrze.

Codziennie wstaje osłabiony mam problemy z koncentracją patrzenie na monitor strasznie mnie męczy i odczówa lekkie bóle przy ruchu gałek ocznych.
gość
24-07-2009, 18:26:00

Mam takie same objawy.Byłem u iluś lekarzy,i poza tym że jeden odsyła do drugiego nic ztego nie wynikło. Ostatnio zrobili mi MR głowy i wyszło; Zespuł pustego siodła,wpuklenie sie przestrzeni płynowej podpajęczynówkowej w obrębie siodła tureckiego. Kilka miesięcy wcześniej miałem MR głowy robiony w innym ośrodku i doktor który robił opis nic nie zobaczył,a obiawy mam od kilku lat takie same. Jak mnie przyciśnie mocno to biore leki rozkurczowe. Przepisał mi je dawno temu lekarz z pogotowia,i jak na razie żaden doktor nic innego nie wymyślił. darka.2@vp.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
gość
RM glowy
Ognisko malacji12 X6 mam w prawej półkuli móżdżku W płacie czołowym prawym widoczny naczyniak zylni.
gość
Dyskopatia c5/c6
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatie szyjną c5/c6 z centralną prawostronną przepukliną dyskową. Od marca miałam 3 nawroty bólowe (2 x prawa ręka- blokada ruchu, zamieniająca się w promieniujący ból od karku łopatki do przedramienia ostatni nawrót wyszedł na ręce lewej razem z drętwieniem całej ręki- trwało to dobrych parę tygodni) od lat w nocy wybudza mnie drętwiejący kark z mocnym tępym bólem głowy (ciężkość głowy do tego stopnia, że aby wstać muszę złapać przedramionami głowę i się zerwać do góry) kiedyś podczas fizycznej pracy w nocy drętwiały mi obie ręce. Lekarz neurochirurg powiedział, ze kwalifikuję się do operacji. Mam 29 lat i nie wiem czy operować czy się jednak wstrzymać, co lepsze, czy robić i odczuć komfort życia (mam nadzieję) powrót do sportu, aktywne życie bez bólu, czy czekać nie wiadomo na co ( może ta przepuklina się wchłonie? jest taka szansa)
Reklama: