Reklama:

Częste zawroty głowy u małego dziecka (31)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-12-2017, 22:23:31

Mamy ppdobnie nasz synek 2,5 roku ma również zawroty glowy które pojawiły sie w sierpniu br i niestety ich częstotliwość sie nasila . Okulista, laryngolog , badanie krwi, moczu itd wszystko ok. Niestety eeg nieprawidłowe diagnoza napadowe zawroty glowy i eeg do powtórzenia w lutym jeżeli zapis bedzie znow nie prawidlowy to leki na padaczkę. Wybieramy sie 27.12 na konsultacje do innego lekarza mam nadzieję ze potwierdzi diagnozę i leki pomoga
gość
02-01-2018, 05:45:57

Ooo, jeżeli to możliwe proszę napisać coś więcej. My czekamy na termin w Centrum zdrowia Dziecka w Katowicach na laryngologiem żeby dokończyć badań choć lekarz w tamtejszej p poradni twierdzi że to nie laryngologiczne sprawy (sam siebie podważa). W lesie stycznia mamy wizytę u innej pani neurolog i też czekam czy coś może się wyjaśni. Pozdrawiam serdecznie i jeżeli to możliwe proszę o informację jak wam poszło i czy coś się wyjaśniło. U nas nawet jeden lekarz podejrzewa chorobę Meniera...
gość
08-04-2018, 20:19:22

U mojej 4 letniej córki tez występują zawroty. Trwają chwile i mówi już ze jest dobrze. Do tego ma jeszcze skurcze stopek i rzadko rączek. Badania krwi ok tylko dość niska wit d bo 33. Robilam nawet badanie na borelioze bo ja ją mam ale wyszło ujemne. Może ktoś coś poradzi?
gość
09-04-2018, 18:06:21

tak, tylko usunięcie przyczyny da poprawę, jednak nie jest to choroba wykrywana za pomocą badania krwi
Początkująca
10-04-2018, 11:56:14

W takich przypadkach dobrze jest faktycznie skonsultować się z innym lekarzem, nawet tej samej specjalizacji, żeby potwierdził diagnozę albo zlecił dodatkowe badania. U dzieci zapewne przyczyny takich objawów nie zawsze muszą oznaczać poważne problemy zdrowotne i wystarczy odpowiednia profilaktyka, żeby wszystko minęło albo przynajmniej nie nawracało tak często.
gość
16-04-2018, 18:21:08

dzień dobry, mam podobny problem z córką 2 latka i 8 miesięcy. u nas jest to o tyle dziwne, ze córka tylko sygnalizuje, ze jej się kręci, po czym bawi się dalej jakby nigdy nic... nie wiem co o tym myśleć.
gość
10-07-2018, 03:04:23

Witajcie. My po roku diagnozowania tzn. Kardiolog, kilku neurologow, laryngologow, 2rezonansach głowy i szyi, eeg itp, a nawet wizycie u pani dr Tacikowskiej ktora jest specjalistka od zawrotow głowy i choroby Meniera-dostaliśmy diagnozę - ekwiwalent migreny-łagodne dziecięce zwroty głowy. Właściwie bez badań można tak diagnozę postawic. Nie muszę mówić że w badaniach nic nie wyszło. Wit D też mieliśmy niska i u nas najlepiej sprawdził się vigantoletten 100 a nawet przez jakiś czas 1500 i teraz jest dużo lepiej. Zawroty głowy na ten moment wakacje i bardzo słonecznie - je wyciszyly. Ale obserwujemy i zapisujemy kiedy występują i przy jakiej okazji. Na jesień wizyta u neurolog więc zobaczymy. Pozdrawiam i życzę powodzenis
Początkująca
22-06-2022, 14:58:24

Treść zablokowana przez moderatora

gość
10-01-2025, 10:30:45

Witam drogie mamy moja 2 letnia córka ma zawroty głowy raz na tydzień albo raz na dwa tygodnie w zeszłym roku we wrześniu z powodu wymiotów wylądowaliśmy w szpit alu podczas czekania na sorze dostała oczopląsu miała robione EEG wynik był nieprawidłowy, miała też robiony rezonans wyszedł dobrze, wszystkie badania krwii też dobrze od tamtego razu więcej się to niepowtorzyło tłumaczyłam sobie że może to z odwodnienia od tamtego razu jesteśmy pod kontrolą neurologa pani doktor mówiła że może to przez wzrok chodzimy do okulisty okularki nosi +2 a musi dojść do 4,5 co pół roku będą jej podnosić myślałam że już jest ok ale po miesiącu noszęnia okularów zawroty się powtórzyły teraz mamy wizyte prywatnie u neurologa 21 stycznia ale może ktoś miał podobny przypadek uszy laryngologicznie też zbadaliśmy i jest ok
gość
01-02-2025, 21:52:31

gość 10-01-2025, 11:30:45
Witam drogie mamy moja 2 letnia córka ma zawroty głowy raz na tydzień albo raz na dwa tygodnie w zeszłym roku we wrześniu z powodu wymiotów wylądowaliśmy w szpit alu podczas czekania na sorze dostała oczopląsu miała robione EEG wynik był nieprawidłowy, miała też robiony rezonans wyszedł dobrze, wszystkie badania krwii też dobrze od tamtego razu więcej się to niepowtorzyło tłumaczyłam sobie że może to z odwodnienia od tamtego razu jesteśmy pod kontrolą neurologa pani doktor mówiła że może to przez wzrok chodzimy do okulisty okularki nosi +2 a musi dojść do 4,5 co pół roku będą jej podnosić myślałam że już jest ok ale po miesiącu noszęnia okularów zawroty się powtórzyły teraz mamy wizyte prywatnie u neurologa 21 stycznia ale może ktoś miał podobny przypadek uszy laryngologicznie też zbadaliśmy i jest ok
gość 10-01-2025, 11:30:45

Witam. Najprawdopodobniej ekwiwalent migreny. Moja czteroletnia córeczka też na to cierpi. Zawroty ma co około 54 dni

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Inne sposoby ulżenia w dolegliwościach
Kochani, moja mama jest po dwóch operacjach, jeden na szyję, druga na odcinek lędźwiowy. Przed operacją na odcinek lędźwiowy przestała czuć już stopę, była odrętwiała. Po operacji stopa "wróciła", ale ma na codzień mnóstwo dolegliwości, bóle, parzenia, miała też rwę kulszową aż wygięło jej nogę na chwilę. Czy tak powinno być? Robiła ponowny rezonans, w kilku miejscach piszą o stanozie. Proszę powiedzcie, co można jeszcze zrobić, by ulżyć na codzień? Czytałam o medycznej marihuanie, może jakiś olejek cbd? Czytałam też o kolagenie typu II (może macie jakiś sprawdzony) w połączeniu z Wit c i kwasami omega 3-6-9? Czy taka suplementacja może cokolwiek pomóc? Proszę o jakąkolwiek podpowiedź....
gość
Opis MRI-konflikt
Witam. Od kilku miesięcy cierpię na silne bóle głowy,od pewnego czasu doszły zawroty. Po wykonaniu MRI głowy(w zasadzie wszystko dobrze) na końcu opisu jest : Pętla naczyniowa AICA po stronie prawej- predyspozycja anatomiczna do konfliktu naczyniowo-nerwowego z nn.VII-VIII. Czy jest to coś poważnego? Czy powinnam skonsultować się z neurologiem czy neurochirurgiem?
gość
Proszę o odpowiedź
Dzień dobry robiłam rezonans magnetyczny głowy i wyszło mi , że w połowie długości stoku widoczne jest ognisko hiperintensywne o średnicy 0,7 cm np.odpowiadające ( tluszczakowi ) czy to coś groźnego jest? Proszę o odpowiedź
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
Reklama: