Reklama:

Częste zawroty głowy u małego dziecka (31)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
13-10-2008, 09:26:00

A jeśli można wiedzieć jak nazywa się ten neurolog, bo szukamy kogoś w Katowicach komu można zaufać. Pozdrawiam
gość
14-10-2008, 07:59:00

My chodzimy do neurologa w Centrum Pediatrii w Sosnowcu(Klimontów) do dr Stroja , ale on już tam nie przyjmuje w przychodni. Moją córkę prowadzi od 3 miesiąca życia , ja chodzę do niego na oddział niemowlęcy . On tam jest ordynatorem. Dobry jest też dr Gorczyca , który przyjmuje w przychodni w Centrum Pediatrii, ale z tego co wiem zapisy są na styczeń, chyba że pójdzie się prywatnie. nr tel do rejestr. 032/ 2929193.

Mogę polecić też ,Dr n. med. Lis-Kos Krystyna
Specjalność: neurologia II stopień specjalizacji
Katowice-Brynów, ul. Łabędzia 17 tel.: 205-29-84, 0-601 42 22 24 Fax: 205-29-84 e-mail: eeg e friko.onet.pl Certyfikat EPIL, Certyfikat EEG, EEG rutynowe, Video EEG, Kasetowe EEG, CT, NMR, Poziom leku, leczy dzieci, leczy dorosłych, EMG.

gość
02-03-2010, 05:22:04

witam, moja 5 letnia siostrzenica tracila rownowage na prawa strone a zaczelo sie od bolo nog i glowy. juz przez tydzien jest w szpitalu zrobili jej wszystkie badania w ktorych nic niewykazalo, lekze zabardzo niewiedza co jej dolega
gość
07-06-2010, 19:06:40

Witam Mój 5 letni synek ma takie same objawy jak dziecko Pani. Zawroty głowy pojawiają się co 2 miesiące i trwają do 4 dni. W tym czasie synek traci równowagę, dokucza mu światłowstręt. Miał wykonane badanie MR głowy, które nic nie wykazało, wynik EEG - nieprawdsłowy, badanie przepływu tętnic dogłowowych nic nie wykazało, USG serca i nerek w normie, RTG kręgów szyjnych prawidłowe, badanie błędnika także w normie. Neurolog zdiagnozował to jako napadowe zawroty głowy i w trakcie ataku zalecił dziecku lek przeciwbólowy oraz raz dziennie Acard. Mimo to zawroty nadal się pojawiają.
Początkująca
30-09-2010, 08:06:27

Witam,
Moja 5 letnia córeczka też ma problem dotyczący zawrotów głowy.pojawiają się one co + - 70 dni.zawsze odbywa się to w określonej kolejności :rano budzi się mówi że chce jej się kupkę,potem że będzie wymiotować i że kręci jej się w głowie.W tym dni wymioty powtarzają się 4-5 krotnie i ustępują natomiast zawroty głowy są jeszcze do wieczora.W tym dniu stolec jest wolniejszy,(przepraszam za określenie śmierdzący ,kwaśny)Przez ten okres 70 dni dziecko zupełnie zdrowe ,bez żadnych dolegliwości.robiliśmy morfologię,mocz,badania w kierunku pasożytów,uczulenia na gluten wszystko o.k.neurolog dziecięcy określił ,ze prawdopodobnie jest to migrena brzuszna u dziecka.Sama nie wiem co o tym sądzić ,myśleć.Ostatnio w dniu kiedy miały wystąpić wymioty,zawroty głowy córka była leczona antybiotykiem Sumammed *** i rano oczywiście chciało się kupę ,wymiotować ,ale nie było zawrotów.Proszę jeśli spotkaliście się z czymś podobnym napiszcie.
gość
08-10-2010, 21:16:30

To rzeczywiście może być migrena, ja mam tak od dziecka, od kilkunastu lat mam też przy tym bardzo silne bóle głowy, reszta identyczna.
W moim przypadku leczenie nie pomogło, mam nadzieję, że u was będzie inaczej.
gość
03-02-2012, 13:00:54

Moja córka została zdiagnozowana - migrena okresu dziecięcego, miała zawroty głowy co+ -70 dni, Pani dr Surmacz powiedziała ,że te objawy przekształcą się w miarę rozwoju dziecka w inne objawy np.wymioty, bóle brzucha, mdłości. I tak też się stało,od 6 miesięcy nie ma zawrotów głowy, ale ma nudności i bóle brzucha. Teraz ma już 8 lat a męczymy się z tym od 7 lat. Z czystym sumieniem polecam Panią neurolog dr.Surmacz-Kampa, po tylu latach nam pomogła, przyjmowała na Ligocie w Katowicach, ale teraz przyjmuje tylko prywatnie: Katowice,ul.Puchały 4, In Corpore tel.32/7072977.
gość
10-09-2015, 21:54:27

Pani Gosiu, opowiem pani o mojej corci Mayi.Teraz ma osiem lat I ma postawiona diagnoze . Juz gdy zaczela chodzic zaczely sie dziwne sytuacje,nagle zaczela upadac na podloge I z wywruconymi oczami do gory (przerazajace ),ktoregos dnia stracila przytomnosc((lekarze stwier.ze przez wirus, mialam rozwolnienie ,)).Pediatra wyslala nas do neurologa, on kazal mi ja kamerowac bo nie wiedzial w ktorym kierunku ma isc.Najgorsze zaczelo sie gdy mialam wf, co drugi dzien w szkole bo mialam zawroty glowy , caly czas bol glowy z przodu.RobiLi Mayi badania I wszystko wychodzilo dobrze. Nie wiedzialam co robic, do kogo sie zwrocic , nie moglam pa trzec jak Mayka sie meczy.Pewnego popoludniu gdy miala basen prawie stracila przytomnosc, w tedy dopiero sie pediatra zdecydowala wyslac na inne badania .Zrobili usg.serca i electrody glowy.Wyszlo ze serduszko ok ,a w mozgu wykazalo zmiany. Diagnoza ;padaczka innej odmiana, .Po pieciu latach meczarnI Mayi, mozemy powiedziec ze spokojniej spimy ale nadal czowamy.
gość
06-04-2017, 20:05:43

Radze zrobić badanie na owsiki
gość
19-11-2017, 15:02:00

Witam. Czy ktoś czyta jeszcze ten wątek?! Może mamy ktore wcześniej pisały.. Moja córka teraz 2,5 roku także ma zawroty głowy co kilka dni o różnym natężeniu. Raz jest to moja sekund, gdzie tylko mówi że kręci jej się w głowie i zaraz przestaje się kilka razy zdarzyło się że trwało to dużo dłużej nawet do około 20 minut gdzie była spanikowana płakała i bala się. Oczy są niby ok, eeg też, rezonans głowy bez zmian. Laryngolog stwierdziła wysiekowe uszy choć inny twierdzi że nie widzi wysieku. Badanie słuchu ABR wykazało lekki niedosluch i wydłużenie latencji fal w jednym uchu. Nie wiem co jeszcze mogę zbadać do jakiego specjalisty się wybrać żeby wiedzieć co jest powodem i co z tym robić?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: