Reklama:

Clonazepam?? (167)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
26-04-2009, 23:52:00

A ja wygląda sprawa z Lexotanem, czy ktoś to brał? Jak długo można to zażywać i w jakiej dawce, żeby się nie uzależnić? Lekarz twierdził, że przy dawce 3mg dziennie spokojnie można brać przez 4 miesiące. Czy tak rzeczywiście jest?
gość
27-04-2009, 00:03:00

Każdy lek uzależnia a leki z tej grupy uzależniają bardzo szybko i bardzo mocno, nie chce mi się wierzyc że po braniu przez 4 miesiące 3 mg człowiek się nie uzależni przynajmniej psychicznie...
gość
03-05-2009, 20:21:00

Brałam clonazepamum 2mg najpierw po 1/4 tabletki potem po 1/2 aż doszłam do całej, brałam 2 razy dziennie przez 10 lat po wypadku samochodowym, samemu nie da się go odstawić ja to zrobiłam za pomocą leczenia szpitalnego i przeszło to bardzo łagodnie teraz mam zmienione leki, ale nie tak drastyczne jakim jest clonazepamum 2mg mogę przez parę dni obyć się bez z nich nie wiem jak jest to w padaczce samemu odstawić tego leku nie radzę najlepiej skonsultować to z lekarzem
Pozdrawiam
Początkujący
09-05-2009, 12:03:00

Właśnie wziąłem 0.5 mg clonazepamu i po 30 sekundach poczułem się lepiej (podziałało mi na psychikę). A wcześniej bolała mnie głowa teraz już nie.
Początkująca
13-05-2009, 17:21:00

o rany ...jak tak czytam to mam ochote wrocic do jego brania. Brałam przez 4 lata nie biore całkowicie od lutego. No i czuje sie podle. Szarpniecia , ktorego czasem sa krotkie a czasem dłuzsze i napiecie. Atakow nie mam... naszczescie.
chce miec dziecko ...wiec nie biore go. Ale jak długo bede sie meczyc???/
gość
17-07-2009, 10:05:00

biore 1,5 roku clona ,wczoraj robilam test i jestem w ciazy .
na dodatek jestem za granica i nie moge isc tak szybko do lekarza .
dzisiaj nie wzielam tabletki i czuje sie okropnie .bol glowy ,cala sie trzesta jak typowy cpun!!
co z moim dzieckiem jak ja sobie porodze w ciazy ...wiecie czy mozna brac jakies lzejsze tabletki w ciazy ??
gość
17-07-2009, 13:50:00

Można uzależnić się już w drugim miesiącu systematycznego brania, a co dopiero po 1,5 roku. Twoje samopoczucie jest wynikiem uzależnienia, jeśli jesteś w ciąży to zapomnij o clonozepamie, relanium i innych lekach z grupy benzodiazepin. W ramach rozrywki proponuję poczytać trochę na temat tej grupy leków http://www.benzo.org.uk/polman/ . O wszelkich lekach przyjmowanych w ciąży musi zadecydować lekarz prowadzący.
Początkujący
19-09-2009, 18:52:41

Gość 2009-04-26 22:46:00 Marnujesz się przy tym leku moim zdaniem chyba że masz zamiar brac go do końca życia. Clonazepam jest strasznie uzależniającym lekiem i bardzo ciężko z niego zejsc gdy się bierze tak jak Ty 10 lat. Im dłużej go będziesz brac tym będzie gorzej z niego zejsc. Wiadome ze jeżeli teraz się zdecydujesz na zrzucenie go będzie to długa i mozolna robota ale inaczej przy schodzeniu nie będzie. Możliwe nawet że przy zrzucaniu dojdziesz do clonazepamu w formie kropli żołądkowych bo taki też bywa i będziesz schodził po 1 kropli na tydzień/misiąc bo taka osoba też bywała tutaj na forum a brała krócej niż Ty bo jakieś 4-5 lat więc sam widzisz że to bardzo ciężka praca/zadanie/wyzwanie/sprawdzenie siebie samego, swojej woli.

Tak czy tak życzę Ci zdrowia a cała reszta przyjdzie sama.

Pozdrawiam

Zmniejszyłem dawkę z 1mg na 0.5mg a weekend (sobota, niedziela) nie biorę. Czasem głowa mnie strasznie boli - wtedy idę pokimać. Godzina snu dobrze robi :)

Jednak ten lek jest bardzo silny. Pamiętam podczas sesji nie przespane noce. Nie spałem około 28 godzin kolega tak samo. Spałem może 3-4 godziny. Wziąłem clonazepam i po 30 minut miałem powera jak nowo narodzony. Kolega padał z sił i dziwił się co ze mną Wiem, że to nie jest śmieszne, ale nie chcę wyjść na ponuraka :)
gość
06-12-2009, 17:10:18

Treść zablokowana przez moderatora

gość
02-01-2010, 22:28:05

Bralam kiedys Clonazepan przepisal mi go madry lekarz na nerwice bralam 4 m-ce i sie sie uzaleznilam odstawienie tego leku to byl koszmar odstawialam go pod konrola dobrego lekarza udalo sie ostrzegam innych ten lek powinien byc dawno wycofany lekarze ktorzy go przepisuja sa chorzy sami,Wspolczuje tym co nie moga z niego zejsc,

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: