Reklama:

Ból szyi, uczucie duszenia, ból kręgosłupa i mięśni (34)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
30-07-2022, 16:12:56

Ps tężyczka poza odkleszczowymi jako zespoł rozmaitych niedoboŕów może być (Ale nie musi) spowodowana między innymi zaburzeniami trawiennymi samymi w sobie (alergie, choroby trzustki, żoładka) lub tymi wtórnymi właśnieod pasożytów.
Często leczenie chorób odkleszczowych zaczyna się właśnie od porządnego odrobaczenia i diety.
gość
31-07-2022, 10:22:44

Witam, u mnie z podobnymi objawami zdiagnozowano endometriozę. Zawsze miałam bolesne miesiączki i nie myślałam że to coś nienormalnego. Sztywnienie, ból szyi i ramion, ból w barku, złe samopoczucie, zmęczenie.
Lekarze wysyłali mnie do psychiatry bo żadne badania niczego nie wykazały. Wtedy trafiłam na artykuł o endometriozie a konkretnie jej występowaniu na przeponie i wtedy już widziałam że to będzie to. Wizyta w lekarza, szczegółowe usg jamy brzusznej i endometrioza na jajnikach. Później rezonans magnetyczny jamy brzusznej pod kontrastem i ogniska endometrialne na przeponie, jelitach, otrzewnej…niestety nie każde usg i rezonans to pokażą, czasami niezbędna jest laparoskopia żeby coś zobaczyć. Ogniska endometrialne mogą być bardzo małe a dawać duże dolegliwości i niepłodność (jak w moim przypadku).
gość
02-08-2022, 09:29:47

Hej moja koleżanka pomimo PCOS jest w ciąży więc odczywiście że się da pomimo choroby mieć dzidzie :) Pamietam że leczyła się w klinice Parens w Krakowie u dr Komendy, bardzo ją zachwalała :)
gość
02-11-2022, 11:22:15

Najlepiej udać się do specjalisty i zrobić rezonans magnetyczny kręgosłupa. Ja też miałam spory problem z kręgosłupem i dopiero po rezonansie postawiono trafną diagnozę. Na badaniu byłam w Warszawie w centrum diagnostycznym Radio Medica. Profesjonalne, miejsce, ze świetną obsługą, szybko się tam dostałam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: