Reklama:

Ból szyi, uczucie duszenia, ból kręgosłupa i mięśni (34)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
07-05-2018, 14:12:49

8
gość
07-05-2018, 14:15:39

Hejka. Mam chyba to samo. Znaczy uczucie duszenia w gardle ale to sekundowe uczucir ale bardzo nie przyjemne oraz uczucie guli w gardle. Boje sie.. co to moze byc?
gość
15-05-2018, 21:54:55

Treść zablokowana przez moderatora

gość
26-03-2021, 12:00:02

Treść zablokowana przez moderatora

gość
28-03-2021, 19:40:29

Gość 2018-05-07 16:15:39
Hejka. Mam chyba to samo. Znaczy uczucie duszenia w gardle ale to sekundowe uczucir ale bardzo nie przyjemne oraz uczucie guli w gardle. Boje sie.. co to moze byc?
gość
28-03-2021, 19:42:19

Witam mam to samo proszę o pomoc mam tą gule w gardle, dusi mnie w szyi. Bóle uszu , szczęk, mam przyrost w szyi...drętwieją ręce, bolą barki czasem do żeber. Poradźcie co robić????
gość
28-03-2021, 19:43:36

Gość 2018-04-15 17:36:17
Witam. Ja mam dokładnie to samo. Ktoś napisał "niestabilność szyjna". I to jest właśnie to. Mrowienia policzków , drętwienia żuchwy, szyi, ból kręgosłupa promieniujący do barku, mrowienie dłoni, zawroty głowy, wrażenie duszenia, drętwienie języka itd. Teraz doszły jeszcze zaburzenia chodzenia. To jest koszmar, a nie życie. Jestem po trzech operacjach na szyjny. Jest coraz gorzej. Dziś mi się objawy nasilily bo wczoraj byłam u rehabilitanta. Trochę mnie pomęczyl z moją szyja. Ja mam kifozę w szyjnym, ale prosty odcinek też może dawać takie objawy. Pozdrawiam i jedyne co mogę polecić to w razie ataków położyć się. Ja osobiście śpię teraz na poduszce w wellpura podróżnej. Mogę polecić. Jakby ktoś chciał pogadać, o coś zapytać to chętnie odpowiem, opierając się na swoich przeżyciach od pierwszych objawów jakie mi dały w kość, a związanych z kręgosłupem szyjnym.
gość
28-03-2021, 19:44:12

Witam mam to samo proszę o pomoc mam tą gule w gardle, dusi mnie w szyi. Bóle uszu , szczęk, mam przeprost w szyi...drętwieją ręce, bolą barki czasem do żeber. Poradźcie co robić????
gość
17-04-2021, 23:53:23

Zainteresujcie się tematem TĘŻYCZKI UTAJONEJ. Mnie przez lata nikt nie był w stanie zdiagnozować, a miałam w zasadzie wszystki wymieniane w tym wątku objawy (i jeszcze więcej). W końcu NA SZCZĘŚCIE trafiłam do dr. Toruńskiej (Warszawa), wykonano mi badanie EMG i wyszła tęzyczka utajona jak ta lala! Suplementuję się, musialam trochę zmienić tryb zycia, objawy nie znikły zupełnie, ale poważnie się uspokoiły, no i przede wszystkim ja mam już w sobie taki wewnętrzny spokój, bo wiem, co mi dolega. Ten zespół objawów (bo sama tężyczka nie jest chorobą samą w sobie, ale wynikiem jakiejś innej dysfunkcji organizmu) jest paskudny i bardzo podstępny, ale warto pokusić się i o diagnozę i o leczenie. Bardzo często T.U. jest spowodowana chorobami odkleszczowymi: boreliozą, bartonellą, babesziozą i innymi koinfekcjami.
gość
30-07-2022, 16:08:44

Proponuję dobrze przebadać się kompleksowo z kału na pasożyty w dobrym labie lub wręcz labie veterynaryjnym (miarodajne badanie to 3 próbki w odstępach 2 dniowych, jedną probką szkoda sobie nawet zawracać głowę). Trzeba poszukać w necie sprawdzonego i zrobić badanie choćby wysyłkowo- lab poinformuje jak dobrze przygotować próbki. Badanie z krwi na przeciwciał nie zaszkodzi ale przy długo trwającym zarobaczeniu może być niejednoznaczne. Dla niedowiarkow- tak, laboratoria weterynaryjne są często lepsze w wykrywaniu pasożytów niż popularne komercyjne laby dla ludzi, w których nigdy nic nie wychodzi.
Pasożyty mogą powodować mnóstwo neurologicznych objawów w sposób bezpośredni (toksyny) i pośredni (niedobory pokarmowe choćby witamin z grupy B przez zaburzone trawienie i wchłanianie).
Można też zrobić próbę z bardzo restrykcyjna dieta przez minimum tydzień lub dwa (dieta eliminacyjna bez cukru, skrobii(ziemniaki, kukurydza, ryż) i wszelkiego pieczywa- zostają tylko sezonowe warzywa, kasza gryczana i jaglana ale nie za dużo, pewnej jakości mięso i jaja i zdrowe tłuszcze typu oliwa z oliwek, olej lniany, masło klarowane). Do picia sporo wody z cytryna i odrobina soli himalajskiej lub nieslodzona herbata (razem ok 1,5 - 2 litry dziennie), kawe radze na ten czas odstawic- jeśli na początku mocno się pogorszy a po kilku dniach zacznie iść mu lepszemu to może znaczyc, że robaczki lub grzyby bez ulubionego pożywienia (głównie cukry proste i te bardziej zlozone) najpierw sie zbuntuja a potem trochę odpuszczą.
Trzeba kontrolować poziom cukru bo po odstawieniu węglowodanów możliwe są jego spadki, wtedy jeśli już trzeba podbić cukier to owoc typu grejpfrut, banan, pomarańcza.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: