Reklama:

ból kości ogonowej (122)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-02-2009, 15:40:00

hej a ja mam 36 lat tez nigdy nie chorowalem, i sieklo mnie na poczatku ub. grudnia, poszedlem do gp i hinduski lekarz powiedzial mi ze bedzie mnie ten bol trzymal 24 dni, skad on skubaniec wiedzial?, troche szperalem na temat kundalini , no ale do konca nie mam pewnosci, oczywiscie ten bol potezny trzymal mnie przez 7 dni, ze nie bardzo moglem ani lezec , najlepiej stac, o siedzeniu niebylo mowy, zakonczyl sie bol po 24 dniach jak mi gp powiedzial, ale jeszcze sporadycznie go odczowam w czsie dluzszego siedzienia
mozliwe ze to ma jakis zwiazek z przebudzeniem i time wave zero
gość
27-02-2009, 11:45:00

Mnie boli kość ogonowa - właściwie jej koniec od ok. półtora tygodnia. Ból odczuwam podczas rannego wstawania z łóżka i gdy siadam. Myślałem, że to jakieś otłuczenie, ale gdzie i kiedy??Nie przypominam sobie takiej sytuacji. A może to na "zmianę pogody". Ale mam 27 lat, a nie pół wieku z hakiem! Chyba trzeba się zebrać do lekarza. Czy już ktoś był?
Pozdrawiam wszystkich bóloogoniastych.
gość
05-03-2009, 17:43:00

Hej,
Ja już pisałam wcześniej ale teraz chce się podzielić doświadczeniem z ostatich 2tyg. Otóz kość ogonowa bolała i bolała, wreszcie zaczęłam puchnąć w jej okolicy i wyczytałam,że to może być torbiel włosowata. Jedna lekarka powiedziała, że to od długiego siedzenia i mi przepisała voltaren ale ja i tak wiedziałam swoje, że to coś poważniejszego.Poszłam za 2 dni do innego lekarza i faktycznie stwierdził torbiel.Dał skierowanie na oddział chirurgiczny i jeszcze tego samego dnia miałam operację wycięcia tej torbieli. Teraz musi się to zagoić a w szpitalu byłam 2 tyg. Jeszcze trochę rwie, jeszcze nie mogę siedzieć ale przynajmniej wiem, że nie ma tam już żadnego zakażenia.
gość
27-03-2009, 13:13:00

jakie badanie trzeba zrobić żeby dowiedzieć się że to jest torbiel włosowa.
Byłam u chrurga zostało zrobione zjęcie rengenowskie mówi że kość ogonowa ok. a mnie boli coraz bardziej.
gość
10-04-2009, 12:27:00

Witajcie,ja mam 28 lat.W zeszłym roku przeszłam operację kregoslupa odcinka lędzwiowego.Od tego czasu nie moge dłużej siedziec,lezec,chodzic czy stac.30 marca mialam rezonans tego odcinka,wyszedl torbiel tarlowa 1,7 cm do tego dwie sruby uciskaja na nrewy,cierpie bardzo z bolu,biore tramal,ketonal 100 i nic nie pomaga,chwilowo tylko zmniejsza sie bol,musze brac do 5 tabletek dziennie,mam juz dosyc i nie mam juz sil dalej walczyc
gość
10-04-2009, 12:28:00

Witajcie,ja mam 28 lat.W zeszłym roku przeszłam operację kregoslupa odcinka lędzwiowego.Od tego czasu nie moge dłużej siedziec,lezec,chodzic czy stac.30 marca mialam rezonans tego odcinka,wyszedl torbiel tarlowa 1,7 cm do tego dwie sruby uciskaja na nrewy,cierpie bardzo z bolu,biore tramal,ketonal 100 i nic nie pomaga,chwilowo tylko zmniejsza sie bol,musze brac do 5 tabletek dziennie,mam juz dosyc i nie mam juz sil dalej walczyc
gość
15-04-2009, 18:13:00

A ja mam 17 lat i nie mogę wytrzymać z bólu nawet śmiać się nie moge bo ból rwie po całym ciele;/
Jutro ide do lekarza mam nadzieje że nie bedzie strasznie
gość
18-04-2009, 08:22:00

Mam 22 lata i juz chyba 5 raz w tym roku po ogromnym wysilku fizycznym mam bol kosci ogonowej , mam wrazenie ze ta kostka boląca jest powiekszona, za kazdym razem ból znikał po okolo 2 tygodniach - no dobra, tylko co z tym zrobic , bol uniemozliwia siedzenie itd itp... nie mam 50 lat. Nie dostalem skierowania do ortopedy, rodzinna mowi ze to zwykly stan zapalny heh...
gość
27-05-2009, 18:47:00

musisz ja bardszo mocno rozmasować mi to pomogło
gość
31-05-2009, 21:27:00

Mam 22 lata. od 3 lat boli mnie kosć ogonowa. przeszłam szpital, wszelkie tomografie, rezonans, punkcje lędźwiową, zastrzyki, rehabilitacje w kilku miejscach i nic. Boli okropnie. Wyniki badań nic nie pokazały. Kilku chirurgów, neurologów itd. nie pomogło. Ostatni powiedział mi że moze bolec i to jeszcze bardzo długo. jade cały czas na diclofenacu, ewentualnie paczka ibupromu choc nie zawsze zredukuje ból, ketonale itd. jeśli ktoś może przeszedł, przechodzi i może pmóc albo podzielic sie rozpacza to prosze.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: