Reklama:

Bezsenność (1080)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Forumowiczka
16-02-2012, 16:57:07

dorota389 2012-02-16 09:36:53 Gosiu sporo wiesz na ten temat.
Dziś zajrzałam na jeszcze jedną stronkę i tam użytkowniczka zapytała właśnie co zamiast tabletek nasennych może zastosować.
Przyznaję , trochę wiem , może dlatego ,że mam większe doświadczenie życiowe , a może dlatego ,ze jestem dociekliwa , ale najwazniejsze ,ze mogę choć trochę pomóc , bo ja jestem taki "typ" bezinteresowny i dlatego ,mam zawsze pod górkę . Bo ja to wszystkim , a mnie ?........ ech. Próbujcie więc wszystkich możliwych sposobów , mam nadzieję ,ze któryś będzie "bingo" i życie stanie się znośniejsze! Gosia
Forumowiczka
16-02-2012, 17:01:10

gosia1954 2012-02-16 17:57:07
dorota389 2012-02-16 09:36:53 Gosiu sporo wiesz na ten temat.
Dziś zajrzałam na jeszcze jedną stronkę i tam użytkowniczka zapytała właśnie co zamiast tabletek nasennych może zastosować.
Przyznaję , trochę wiem , może dlatego ,że mam większe doświadczenie życiowe , a może dlatego ,ze jestem dociekliwa , ale najwazniejsze ,ze mogę choć trochę pomóc , bo ja jestem taki "typ" bezinteresowny i dlatego ,mam zawsze pod górkę . Bo ja to wszystkim , a mnie ?........ ech. Próbujcie więc wszystkich możliwych sposobów , mam nadzieję ,ze któryś będzie "bingo" i życie stanie się znośniejsze! Gosia
Ach i znowu zapomniałam ! Ważne jest aby przed snem nie myśleć : znowu nie będę mogła zasnąć , wygonić takie mysli , a pomyśleć o jakiś przyjemnych rzeczach . Podświadomość ma bardzo duży wpływ na sen , więc z uśmiechem w głowie i na ustach hop pod kołderkę.
gość
16-02-2012, 17:12:49

Szman
Czyli miete powinno pic sie przed aktywnoscia, a te pozostale przed snem?
Wtajemniczony
16-02-2012, 17:21:25

Gość 2012-02-16 18:12:49 Szman
Czyli miete powinno pic sie przed aktywnoscia, a te pozostale przed snem?
Jak ktoś lubi, to może i miętę przez rumianek. Mnie po aktywności nie chce się już nic więcej prócz snu.
Wtajemniczony
16-02-2012, 17:27:30

gosia1954 2012-02-16 18:01:10 [
Ach i znowu zapomniałam ! Ważne jest aby przed snem nie myśleć : znowu nie będę mogła zasnąć , wygonić takie mysli , a pomyśleć o jakiś przyjemnych rzeczach . Podświadomość ma bardzo duży wpływ na sen , więc z uśmiechem w głowie i na ustach hop pod kołderkę.
Łatwo powiedzieć trudniej zrobić. Powinniśmy całkiem się uwolnić od myśli. Kiedy już włączy się "przeglądarka" wtedy najczęściej usypiamy na skutek zmęczenia własnymi myślami.
Forumowiczka
16-02-2012, 22:31:23

Ale stronka tak czy inaczej fajna, Gosiu nie myśleć to dla mnie przed snem niewykonalne,wtedy myśli mi się najlepiej
Myślę też o tej mięcie i o gościu
Ciekawe spostrzeżenie
gość
16-02-2012, 23:43:16

Witam Was tutaj . Mam nadzieję,że nie gniewacie się ,że również dołączam o grupy osób które lubią tworzyć nocą.
Liczę ,że będzie fajnie, miło i przyjemnie w temaciku bezsenność:)
Pozdrawiam Was Ania
------------------------------
Liderka opinii
17-02-2012, 10:37:08

właśnie tylko że ja zauważyłam że mało tych bezsenników jest w nocy :)
dlatego mój sposob bo komórka w ręce i gra w klocki :D usypia! :)
Forumowiczka
17-02-2012, 13:47:05

Witaj Aniu!!
Cieszę się że dołączyłaś do naszej nocnej spółki, do końca tyg wyznaczyłam sobie karę i wyłączam laptopa o 23
Moja bezsenność stała się problematyczna więc musiałam zamknąć ją w pewnych ryzach ale odpuszczę od niedzieli bo i pracy więcej będzie i czasu mniej więc tu zaglądać będę w ramach odskoczni.
Takaiga nic się nie martw i możesz odłożyć telefonik bo tu sobie popiszemy
Forumowiczka
17-02-2012, 16:33:30

dorota389 2012-02-16 23:31:23 Ale stronka tak czy inaczej fajna, Gosiu nie myśleć to dla mnie przed snem niewykonalne,wtedy myśli mi się najlepiej
Myślę też o tej mięcie i o gościu
Ciekawe spostrzeżenie
Nie da się nie myśleć ! Nie myślisz - nie istniejesz . Ja mówiłam o pozytywnym myśleniu , o dobrych rzeczach typu " jaki miły był dzisiaj dzień , jutro pójdę na spacer z ukochanym itd. Nie wolno natomiast myśleć : znowu nie będę mogła spać , jutro trzeba zapłacic rachunki itd. Psychika ma bardzo duży wpływ na spokojny sen . Wiem ,że jest to trudne do wprowadzenia w życie / wieczorna gonitwa myśli/ ale możliwe , pomalutku , dzień po dniu i do celu ! Gosia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: