Reklama:

tętniak mózgu-życie po embolizacji (438)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-06-2019, 21:02:03

Witam
W 17 października miałam embolizacja tetniaka tętnicy szyjnej wew prawej, niby sam zabieg się udał, brałam leki według zaleceń miało być dobrze... Ale po kontrolnym badaniu MR okazało się że jest coś nie tak poza zamknięciem tetniaka okazało się że jest nitkowaty przepływ w tętnicy wew szyjnej prawej o tętnicy przedniej o ile czegos nie pokrecilam "podejrzenie wyskrzepienie czy wyskrzepienie senentu" i strach co będzie dalej... Nie ustające zawroty głowy nawet takie że czasem idę jak pijana... Uściski w głowie dretwienia mówienia glowy dziwne krótko trwałe bóle... Idę ustalić termin na angiografia ale boję się strasznie... Bo nawet lekarze uważają że wszystko teraz jest bardzo ryzykowne... Mam 35 lat mam wrażenie że życie jakie było przed bez strach i leku o jutro już nie wróci... Sytuacja losowa sprawiła że zostałam sama nie ma znajomych.... Nie daje rady psychika siada...
gość
27-06-2019, 05:12:10

Witam trzymają się miej nadzieję bo trzeba mieć nadzieję że będzie dobrze
gość
04-08-2019, 17:09:57

Witam. Jestem po embiolizacji, założone sześć sprezynek.
Odlezalem swoje 12h w pozycji pionowej,miejsce klucia goi się dobrze ale czuję ból w głowie, senność, zawroty, czy to normalne? Lekarz mówi, że to się unormuje.
Jak długo przebywaliscie na zwolnieniu lekarskim po embiolizacji?
Zastanawiam się czy będę mógł kontynuować swój zawód (kucharz) proszę o odpowiedź
gość
04-08-2019, 17:11:34

Treść zablokowana przez moderatora

gość
05-08-2019, 19:47:14

Wszystko się unormuje - ja miałem embolizacje tetniaka 4x5x6 mm (niepekniety i raczej z tych mniejszych) w grudniu 2018 (udało się za pierwszym razem wyłączyć go całkowicie z obiegu) - dzisiejszą kontrola DSA po 8-9 miesiącach potwierdzila wyleczenie i wyłączenie z obiegu. Przez pierwszy miesiąc przy wysilkach czułem ból w miejscu embolizacji ale stopniowo występował coraz rzadziej, później przez dwa miesiące byłem bardzo wrażliwy na zmiany pogody ale to też się unormowalo trochę - teraz tylko czasem o sobie da znać ale wtedy traktuje to jako znak żeby odpocząć i pamiętać o tym że mam drugą szansę od Boga i Lekarzy na życie Będzie dobrze trzymaj się
gość
05-08-2019, 19:48:04

PS na zwolnieniu lekarskim byłem cztery miesiące po embolizacji :)
gość
06-08-2019, 19:01:03

Zwolnienie na cztery miesiące miałeś od razu czy po miesięcznej kontroli?
gość
06-08-2019, 20:47:34

2 x 2 miesiące miałem
gość
07-08-2019, 12:58:58

Ja narazie mam na miesiąc i po miesiącu kontrolne badania, zobaczymy co będzie
gość
13-09-2019, 08:15:33

Witam. Jestem po padaniach kontrolnych, powiedziałem lekarzowi jak się czuje ( słabo, bóle głowy, odczuwam zmianę pogody, trochę wysiłku i głowa pęka) a on stwierdził, że jest wszystko ok. Spytałem czy nadal mogę wykonywać swój zawód a w odpowiedzi usłyszałem, że o tym zadecyduje lekarz medycyny pracy (czyli ciśnienie w normi i jest Pan zdolny do pracy 😉) lekarz, stwierdził, że niecały miesiąc po embiolizacji mogę wracać do pracy, powiedziałem jak się czuje, że źle itd to odpowiedzial"calego życia nie będziesz na zwolnieniu, trzeba wracać i do pracy" i ostatecznie zostałem umówiony na 5 grudnia na angio.
Co z akartem, brać go cały czas? Lekarz nie przyjemny, pacjent to pieniądz więc jeden za drugim a zainteresowanie zerowe.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: