Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29020)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
22-01-2023, 11:50:53

Florentynka ja bardzo lubię swoją pracę i jakbym siedziała w domu to jeszcze więcej człowiek by rozmyślał a w pracy czas mija i głową zajęta czym innym.
Lekarz to co Ci powiedział miał rację w 100% tylko ten strach aby po operacji nie było jeszcze gorzej bo ja nie mam bólu i do tych wszystkich symptomów poprostu przyzwyczaiłam się a to niestety wszystko dalej bardziej postępowało niż moje odczuwanie. To, że właśnie się przyzwyczaiłam spowodowało nie zapalenie się lampki czerwonej w głowie i doprowadziło to do powstanie mielopatii😒. No cóż moja wina mój bagaż, który muszę nosić.
Mojra
Wtajemniczona
22-01-2023, 16:31:37

Wiem co czujesz, bo ja też bardzo lubię swoją pracę i denerwuję się na myśl, że trochę mnie w niej nie będzie.
Tylko Ty już naprawdę musisz bardzo o siebie dbać, bo m-ąc musisz wytrzymać bez żadnych niechcianych incydentów. Dbasz o to, żeby się nie przeziębić i nie złapać tych różnych syfów ale musisz dbać też o plecki 🥺
Wtajemniczona
22-01-2023, 16:35:28

8 lat temu miałam wycinany prawy płat tarczycy, wszystko poszło ok, tylko jak wyjmowali mi rurkę do intubacji to się obudziłam i miałam wrażenie, że się duszę bo ucięli mi gardło. Bardzo się boję tego teraz, czy też będzie takie uczucie? 😱
Mój znajomy wyszedł ze szpitala, jednak nie potrzebna była druga operacja, wszystko się dobrze skończyło.
Forumowiczka
22-01-2023, 17:11:38

Florentynka 2023-01-22 17:35:28
8 lat temu miałam wycinany prawy płat tarczycy, wszystko poszło ok, tylko jak wyjmowali mi rurkę do intubacji to się obudziłam i miałam wrażenie, że się duszę bo ucięli mi gardło. Bardzo się boję tego teraz, czy też będzie takie uczucie? 😱
Mój znajomy wyszedł ze szpitala, jednak nie potrzebna była druga operacja, wszystko się dobrze skończyło.
Caaaaaaaaaałe szczęście, że wyszedł - nie wyobrażam sobie zaraz
reoperacji bo jak to przeżyć 😱
Też masz już za sobą przeżycia 😱 i zastanawiałam się jak u nas będzie z intubacja czy bez bo powiem szczerze nie wiem?
Podpytać znajomego 🤗
Mojra
Forumowiczka
22-01-2023, 17:13:44

Miało być podpytaj znajomego.
Mojra
Wtajemniczona
22-01-2023, 17:28:49

Ale On był w Poddębicach 😏
Czytałam, że będzie intubacja ale wiesz, że czytać można różne rzeczy a prawdy się nie dowiesz. Zapytam Go rzeczywiście i dam znać. A może Kawo będzie wiedział?
Wtajemniczona
22-01-2023, 18:10:23

Znalazłam TK z 2021 roku, teraz w czwartek idę na aktualne ale na podstawie tego Ruslan zakwalifikował mnie do operacji, ale nie mogę wstawić bo za duży plik 🤣 muszę pokombinować.
Forumowicz
22-01-2023, 19:30:14

Szanowne Panie ...
Jestem na tym forum kilka lat, zmieniają się osoby, ktoś był i już zapomniał, ktoś dopiero dołączył ale nie zmienia się "przodujący" temat: strach przed operacją.
Napiszę od siebie: to, że macie strach i obawy to jest to naturalne i powiedziałbym - jest nawet pożądane.
Ja mam to za sobą i jeżeli dobrze pamiętam ( a pamiętam) - nie byłem lepszy. No, może miałem sytuację zero jedynkową, poddać się operacji lub .... zwariować. Tak mi szyja dokuczała. Przez ten wszechobecny strach, nerwy miałem na granicy wytrzymałości.
Teraz, z perspektywy czasu, wiem, że tak musiało być. Każdy chyba by to tak znosił.
Co do samej operacji - zabieg jak (prawie) każdy inny. Uśpią i obudzą. Już będzie po zabiegu. Natomiast następstwa ewentualnych powikłań należy włożyć między bajki. Ja nie słyszałem o aż takich ubocznych skutkach. Jakaś "drobnica" w postaci gojącej się rany - tego nie liczę.
Ostatnie zdania: operacja pomoże każdemu, jednak może się zdarzyć, że ślad pozostanie na dłużej. U mnie już prawie 4 lata po zabiegu ale szyja nie jest taka jak u 20-latka. Np. muszę uważać jak i w jakiej pozycji śpię. Zła pozycja to rano godzinę-dwie czuję "tyci-tyci" dyskomfort. Mija. Noszenie np. torby z zakupami tak około 10 kg, na odległość 200-300 m - muszę uważać.
Reszta ........... sama radość, myśli pozytywne ukierunkowane we właściwy temat.
Dopisuję:
Na bolący kręgosłup szyjny kupcie sobie "kołnierz opaska na szyję z turmalinem". Jest na stronie www tiandekrakow eu. Koszt 114 zł. U mnie działa wyśmienicie.
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
gość
22-01-2023, 20:19:59

Witam jestem nowa wstawiam opis RM, lekarz mówi operacja, a ja dostaje ataku paniki.
gość
22-01-2023, 20:24:10

Proszę o jakąś poradę? Pocieszenie, że nie jest tak źle Kika

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: