Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
14-01-2021, 07:34:46

Cześć. to ja Sonia. W końcu się zarejestrowałam tak jak należy.
Mam pytanie do wszystkich ( szczególnie do NAT81 , bo jest z mojego miasta ) na tym forum, co sądzicie o operacjach kręgosłupa małoinwazyjnych laparoskopowych. Trochę o tym czytałam. Jak byłam u siebie we Wrocławiu u neurochirurga Pani Urbanowskiej ze szpitala Wojskowego to była przeciwna tym operacjom. Powiedziała, że jakby one były takie dobre to oni w szpitalu też by takie wykonywali. Powiedziała ponadt, że jest bardzo mały zakres chorób kręgosłupa, które można takimi metodami leczyć. Niewiem co o tym myśleć w końcu jak je wykonują to chyba są skuteczne ?
Powiedźcie czy się z tym spotkaliście, czy ktoś z was miał taką operację.
Pozdrawiam. Sonia
Wtajemniczona
14-01-2021, 09:23:43

Nat po operacji od razu ustępuje najgorszy ból powodowany wcześniej przez ucisk. Po wyjściu ze szpitala nie brałam żadnych leków przeciwbólowych. Później doraźnie. Gdy zaczęłam ćwiczyć to doszły bóle ramion i głowy ale to już w zasadzie też przechodzi dzięki fizjoterapii i ćwiczeniom codziennym.
10.11.2020 Stabilizacja międzytrzonowa cage peek lfc na poziomie c4/c5 i c5/c6
Początkujący
14-01-2021, 09:32:11

Sylwia7171 2021-01-14 08:34:46
Cześć. to ja Sonia. W końcu się zarejestrowałam tak jak należy.
Mam pytanie do wszystkich ( szczególnie do NAT81 , bo jest z mojego miasta ) na tym forum, co sądzicie o operacjach kręgosłupa małoinwazyjnych laparoskopowych. Trochę o tym czytałam. Jak byłam u siebie we Wrocławiu u neurochirurga Pani Urbanowskiej ze szpitala Wojskowego to była przeciwna tym operacjom. Powiedziała, że jakby one były takie dobre to oni w szpitalu też by takie wykonywali. Powiedziała ponadt, że jest bardzo mały zakres chorób kręgosłupa, które można takimi metodami leczyć. Niewiem co o tym myśleć w końcu jak je wykonują to chyba są skuteczne ?
Powiedźcie czy się z tym spotkaliście, czy ktoś z was miał taką operację.
Pozdrawiam. Sonia
Na lędźwiowym takie operacje jak najbardziej, na szyjnym absolutnie. Tak powiedziało mi kilku neurochirurgów, nie jest to wykonywane - poczytaj oferty chociażby komercyjnych placówek, nie ma tam mowy o szyjnym. Gdybyś przypadkiem trafiła na konsultacje do dr Stanisława K. (on to wykonuje) to wiedz że jest masę powikłań i ludzie się z nim zbiorowo sądzą. Jest dużo o tym w internecie.
Początkująca
14-01-2021, 10:20:16

Cześć Cameleon.
Tak słyszałam o Panu Kwieku ( bo to chyba o niego chodzi ? ).
Ale na szyjny operacje endoskopowe wykonuje w Poznaniu Winkler.
Tylko nie wiem na ile one są skuteczne, czy na długo czy tylko na chwilę pomagają.
Nigdzie nie mogę znaleźć opini ludzi, którzy się takiej operacji poddali.
Sonia.
Początkująca
14-01-2021, 10:28:36

Mialam rozmowe z Winklerem i powiedzial, ze w moim przypadku te maliinwazyjne odpadaja, bo chyba cos ze stabilizacja nie tak. Tylko implant wchodzilby w gre.
Początkująca
14-01-2021, 10:35:50

Winkler nie chcial mnie operowac, bo objawy nie odpowiadaja rezonansowi. Po rozmowiez nim sie juz calkiem zalamalam, bo liczylam na jego pomoc.
Początkująca
14-01-2021, 10:41:08

Jeszcze ten koronawirus na domiar zlego. Czy czekac, as sie pandemia skonczy z ta operacja? Jeszcze mnie tam zaraza w tym szpitalu.
Początkująca
14-01-2021, 10:53:46

Ja tez sie mega boje operacji, bo Ja jestem ogolnie pechowcem. Jak ma sie nie powiesc, to pewnie to bedzie moj przypadek. Poza tym Ja jestem wrazliwa na bol, wiec bol pooperacyjny tez mnie przeraza.
Forumowiczka
14-01-2021, 11:31:29

Nat81 ja też się przeraźliwie bałam. Miałam czarne myśli. Strach przed operacją to normalna rzecz, każdy się chyba boi. Z pewnością wszystko pójdzie dobrze, po operacji w szpitalu dostajesz środki przeciwbólowe, lekarz też później przepisuje tabletki. Po za tym tak jak dziewczyny piszą najgorszy ból po zabiegu znika. Ja 6 tygodni po czułam się jak nowo narodzona(czasem coś zablało) dopiero później zaczęło boleć. Wszystko zależy od organizmu. Też byłam operowana kiedy koronawirus szaleje, w szpitalu pełny reżim sanitarny z sali wychodzisz tylko do toalety. Ty musisz zdecydować czy dasz radę tyle wytrzymać i czekać. Głowa do góry, wszystko będzie dobrze
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
Początkująca
14-01-2021, 11:39:10

Cześć Nat81
Ja też jestem ciężko przerażona tym moim kręgosłupem tak samo jak ty. Myślę, że jak trzeba iść na operację ( jeżeli dalsze czekanie pogorszy chorobę ) to trzeba iść nie patrząc się na Korona Wirusa. Wirusa można złapać dzisiaj wszędzie, nie tylko w szpitalu. Sonia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: