Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
11-01-2021, 17:58:25

Nat81 u mnie po zabiegu tamte bóle zniknęły zupełnie, nie ma ucisku. Czuję trochę ból przy ćwiczeniach, muszę wzmocnić ręce, bo bardzo osłabione. Teraz spokojnie czas na regeneracje
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Forumowiczka
11-01-2021, 18:37:44

Nat81 poszukaj tu na forum, może sprzed kilku lat ktoś operował się we Wrocławiu. Zawsze można poszukać gdzieś w pobliżu, napewno są informacje o dobrych lekarzach. Próbuj i nie czekaj zbyt długo.
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Początkująca
11-01-2021, 18:52:30

A dlaczego ciagle bola rece, palce, barki. Nie wiem, czy to ucisk, czy bol uszkodzonego nerwu. Jak to odroznic?
Początkujący
11-01-2021, 19:02:16

Gość 2021-01-11 14:03:36
Minął zbyt krótki czas od operacji, minimum 4 miesiące.
Dziś zgodzili się zrobić mi szybki rezonans w piątek w innym miejscu, tam, gdzie jest zapewniona opieka w razie komplikacji.
Te komplikacje mogą wynikać zarówno z tego, że dwa miesiące od operacji to za krótki okres do wykonania badania (nie jest rekomendowane wcześniejsze badanie). Drugie, to, że w poprzednich miejscach bali się z powodu tego, co wyżej oraz dodatkowo podejrzenia przesunięcia implantu
Hmm Ale jakie mogą być komplikacje Ja miałem skierowanie od neurochirurga po 7 tyg od operacji, zrobiłem na następny dzień - żyje
Forumowiczka
11-01-2021, 19:32:01

Nat81 to są normalne objawy właśnie ucisku. Masz ucisk na kanał rdzeniowy co powoduje ból, nieswiadomie napinasz dodatkowo wszystkie mięśnie chroniąc się przed bólem a dodatkowo często jest stan zapalny czyli obrzęk. To wszystko razem powoduje te bóle, osłabienie i mrowienie. Nie odróżnisz co jest co. Ważne jest też to, żebyś po zabiegu dość szybko trafiła na rehabilitację, bo to bardzo pomaga
Początkująca
11-01-2021, 22:27:23

Ok, zrobie nowy rezonans w lutym, bo ostatnio cos slabo sie czuje. W ogole trace wiare w cokolwiek. Ciezko trafic na wlasciwego lekarza. Rehabilitanci probuja ratowac, a bol sie tylko nasila.
gość
12-01-2021, 03:53:54

Cameleon,
napisałam to, co jedynie usłyszałam w pracowniach rezonansu. Nie znam ich wewnętrznych zaleceń. Może jedni się do nich stosują z ostrożności, inni dla zysku omijają procedury.
Dla mnie, powiedzenie, że zrobiłem badanie i żyję, to za mało. Nie chcę się narażać na kolejne problemy zdrowotne, bo trwa ta gehenna już całe lata, a po operacji jest jak narazie tylko gorzej.
AlusiA68
gość
12-01-2021, 03:56:50

Dlatego stosuję się do tego, co mi nakazują robić, nie naciskam i z nikim się nie droczę.
To nie ja jestem fachowcem w tej dziedzinie.
AlusiA68
Początkujący
12-01-2021, 09:26:05

Alusia, wydaje mi się że po prostu źle zrozumiałaś, tym bardziej że nie piszesz co by się mogło stać. Być może istnieją implanty, które są przeciwwskazaniem do rezonansu, ale raczej nie ze względu na czas pooperacyjny, tylko na materiał z którego jest zrobiony (dziś raczej już nie wszczepiają takich). U mnie w obrazie rezonansu jest załamanie światła i refleks na poziomie implantu, czyli obraz jest trochę zaburzony i trudniejszy do opisu radiologicznego, ale nic więcej. Nie wierzę w "uzysk" bo nikt nie ryzykowałby zdrowia pacjenta w takich placówkach wykonując rezonans gdy nie można.
Wtajemniczona
12-01-2021, 09:57:55

Alusia, czy dobrze zrozumiałam, że lekarz wystawił Ci skierowanie na MR, a pracownie odmówiły wykonania?
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: