Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
16-09-2012, 12:25:02

Do Lidii 2. Ja też nie nadaję się ponoć do implantu ruchomego,bo mam jakieś zmiany wyżej .SZkoda! Ale napisz proszę jak się teraz czujesz?A wogóle to dziękuję Forumowiczkom za szybki odzew!!!! Dzięki wielkie! Gdyby Eddiex mogła się jakoś skontaktować ze mną byłabym wdzięczna.Bo ona jako jedyna miała tam operowaną szyjkę. Pogodnego dnia!u mnie jakoś pochmurno ,
Początkująca
16-09-2012, 12:29:13

podawałam wcześniej swojego maila ale przypomnę ulidka1@gmail.com
Początkująca
16-09-2012, 18:46:33

ulidka pierwsze 2 miesiące po operacji to dla mnie była tragedia. szukałam pomocy u lekarzy i na forum. mysle, że kilka osób z naszego forum bardzo mi pomogło. Uswiadomili mi ,że kazdy jest inny i indywidualnie przechodzi okres po operacji. Jedni wracaja do pracy po kilku miesiącach, innym zajmuje to rok. Obecnie jestem pod opieka prof. Turowskiego, który zapewnił mnie, że operacja się udała, a teraz trzeba tylko rehabilitowac i koniecznie się oszczędzać, tzn, absolutnie nie dźwigać i nie pracować pochyło, dużo spacerowac, bo kregosłup lubi ruch.
Jak się teraz czuję? Jeszcze nie za dobrze ale podobno jestem trudnym przypadkiem. Trochę siada mi psychika,ponieważ przed operacją byłam bardzo aktywna fizycznie, a tu nagle nic nie moge robic, tylko cierpliwie czekac. Lekarze zapweniają ze wszystko minie, tzn. zawroty, mdłości, bóle głowy, pieczenie karku. No i konieczna jest rehabilitacja, żeby przywrócic sprawność szyi na tyle na ile się da.
Forumowiczka
16-09-2012, 19:11:27

stokrotkaa gdzie krak, i inni
korzystamy z ostatnich dni lata :)
A pogoda sprzyja. Ja w ten weekend miałam tak fantastyczne samopoczucie i to i psychiczne i fizyczne, jakbym miała 20 lat mniej, zdrowy kręgosłup i same przyjemności przed sobą. Udało mi się posprzątać cały dom i nadrobić zaległości z prasowaniem z ostatnich chyba 3 miesięcy :)
Dzisiaj miałam gości, w tym dwóch 4 letnich bliźniaków, chłopców równie przeuroczych co prze-ruchliwych :)
i dalej czuję się świetnie. A we wtorek tak marudziłam....
pozdrowienia, jeszcze zdążę coś poczytać, pa
Asia
gość
17-09-2012, 06:43:17

Stokrotko znalazłam twój opis MR lędźwiowego na forum
pozdrawiam Was
Wtajemniczona
17-09-2012, 09:13:25

pawik a ty tez jeśteś kuperkowa poza szyjką? masz dyskopatie wielopoziomową?
u mnie bez zmian bólowych jedyna pociecha taka, że piękna pogoda, świeci słoneczko i mimo bólu żyć się chce
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
gość
17-09-2012, 11:11:41

Tak dwa poziomy w szyjce (1 implancik ruchomy) i 3 poziomy w lędźwiowym.
Wtajemniczona
17-09-2012, 11:27:07

no pawik to witam w klubie kuperków, jak czytałaś moje wyniki to widzisz że ja też wielopoziomowa, ale z wstępnych rozmów z dr najprawdopodoniej implanty będę miała nieruchome bo mam osteofity czy jakies tam inne cholerstwo, a czy 2 czy 3 w szyjeczke to sie w praniu okarze, teraz dr zrobi mi ten kuperek
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
Początkująca
17-09-2012, 12:36:45

Bardzo proszę Edytę (implant) operowaną w Mediqu o kontakt na priv, bromba6@poczta.onet.pl
Forumowicz
17-09-2012, 13:14:14

Jeżeli ruchome implanty nie sa refundowane przez enefzet a operacja jest w państwowym szpitalu to kto za niego płaci ??
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: