Ulidka, ja jestem z Lublina i choć nie byłam operowana w naszej klinice w Lublinie, lecz w Opolu na Śląsku 4 miesiące temu, to jednak zrobiłam już rozpoznanie kto w Lublinie jest najlepszy w szyjkach. Wg opinii wielu lekarzy do których teraz chodzę i kontynuuję leczenie (neurolog, lekarz zus, ortopeda ) specjalista od kręgosłupów szyjnych jest dr. Witold Janusz, który przyjmuje prywatnie na Chodźki i należy sie udac na taką wizytę i poważnie porozmawiać o termnie operacji. osobiście mam też zaufanie do prof. Krzysztofa Turowskiego, który przyjmuje na Hirszfelda i gdybym ja miała wybierać operatora w Lublinie, to z pewnością wybrałabym profesora ( ma ogromne doświadczenie w Kręgosłupach). Z tego co wiem bezpośrednio od niego, umawia się ze swoimi pacjentami na operacje w różnych szpitalach z tym ,ze operuje on osobiście w soboty. warto póść do niego prywatnie i konkretnie porozmawiać. W końcu nasze zdrowie jest najważniejsze, a czekanie czsami powoduje skutki nieodwracalne. Ja nie zdecydowałam się na operacje u profesora tylkodlatego, że chciałam mieć implant ruchomy, a w Lublinie bardzo rzadko wszczepiają tego rodzaju implanty ze względów finansowych ( brak refundacji z NFZ). Ale ostatecznie i tak nie mam ruchomego, bo sie nie nadawałam (zmiany zwyrodnieniowe). jeszcze raz polecam profesora , ewentualnie dr Janusza.