Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29020)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
14-09-2012, 17:30:51

ale ze mnie gapa,Mój mail :ulidka1@gmail.com
Początkująca
14-09-2012, 17:32:29

W sumie to mam komplet tych skierowań na operację ,bo od każdego z nich
gość
14-09-2012, 19:28:43

ulidka 2012-09-14 12:04:35 zapomniałam dodać ,że na operację czekam w Lublinie wPSK
witam ja również byłam operowana w PSK 4 czekałam blisko rok i też miałam termin przesuwany. tam stale jest nadmiar pacjentów i ciągle brak wolnych miejsc - ale jednak wreszcie się doczekałam. terminy są tam odległe w Zamościu (bo też tam byłam na konsultacji) termin miałam za 2 miesiące od dnia bytności na wizycie. Ale mimo wszystko wolałam poczekać na Lublin.
EDI
Forumowiczka
14-09-2012, 21:14:28

z tymi miejscami w szpitalach co rok jest inaczej - wszystko zależy od tego jaki się im uda podpisać kontrakt.
W zeszłym roku w Opolu i w Krakowie miałam czas oczekiwania 4 miesiące a w Bytomiu były 2 tygodnie. To był październik. W tym roku wiem, ze już we wrześniu nawet w Bytomiu skończyły się punkty i przyjmują tylko z zagrożeniem życia - reszta pacjentów czeka.
staczamy się niestety....... za chwile okaże się, ze z naszego NFZ zrobi się coś w rodzaju pakietu dla najuboższych - czyli nie będzie w nim nic. Cała reszta prywatnie. Tylko jak za to płacić, skoro ludzie chorzy przeważnie nie mają tez pracy, bo chorych się z pracy pozbywają.
myśleć się o tym wszystkim nie chce, bezsilność.....
Dobrze, że chociaż w zeszłym roku udało mi sie w normalnych warunkach dostać do szpitala.
Asia
Forumowicz
15-09-2012, 06:54:03

Adam i Ewa spacerują po raju
- Adam, kochasz mnie?
- A kogo mam kochać...
-------------
Dlaczego panny są szczuplejsze od mężatek?
Bo panna wraca do domu, patrzy, co ma w lodówce i idzie do łóżka.
Mężatka wraca do domu, patrzy co ma w łóżku i idzie do lodówki.
------------
Dzwoni telefon. Mąż mówi do zony:
- Jak do mnie to powiedz, ze nie ma mnie w domu.
Zona odbiera i mówi:
- Mąż jest w domu...
Mąż:
- Czemu tak powiedziałaś, przecież mówiłem?!?
- Bo to był telefon do mnie! - odpowiada zona.
------------
Kochanie, gdzie byłeś?
- Biegłem.
- A czemu koszulka sucha, a majtki mokre?
- Bo nie dobiegłem.
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Forumowiczka
15-09-2012, 12:49:04

raf
Dlaczego panny są szczuplejsze od mężatek?
Bo panna wraca do domu, patrzy, co ma w lodówce i idzie do łóżka.
Mężatka wraca do domu, patrzy co ma w łóżku i idzie do lodówki.
bomba, świetne, tylko ....... chyba nie powiem mężowi :)
Początkująca
15-09-2012, 19:36:57

Eddiex witaj! a kto Cię operował ,bo to ważne czy operator ma doświadczenie? Tak piszecie na forum.W Zamościu jest nowy lekarz dr.Gamracki z Rzeszowa ,może o nim ktoś coś słyszał?
Początkująca
15-09-2012, 20:03:20

Ulidka, ja jestem z Lublina i choć nie byłam operowana w naszej klinice w Lublinie, lecz w Opolu na Śląsku 4 miesiące temu, to jednak zrobiłam już rozpoznanie kto w Lublinie jest najlepszy w szyjkach. Wg opinii wielu lekarzy do których teraz chodzę i kontynuuję leczenie (neurolog, lekarz zus, ortopeda ) specjalista od kręgosłupów szyjnych jest dr. Witold Janusz, który przyjmuje prywatnie na Chodźki i należy sie udac na taką wizytę i poważnie porozmawiać o termnie operacji. osobiście mam też zaufanie do prof. Krzysztofa Turowskiego, który przyjmuje na Hirszfelda i gdybym ja miała wybierać operatora w Lublinie, to z pewnością wybrałabym profesora ( ma ogromne doświadczenie w Kręgosłupach). Z tego co wiem bezpośrednio od niego, umawia się ze swoimi pacjentami na operacje w różnych szpitalach z tym ,ze operuje on osobiście w soboty. warto póść do niego prywatnie i konkretnie porozmawiać. W końcu nasze zdrowie jest najważniejsze, a czekanie czsami powoduje skutki nieodwracalne. Ja nie zdecydowałam się na operacje u profesora tylkodlatego, że chciałam mieć implant ruchomy, a w Lublinie bardzo rzadko wszczepiają tego rodzaju implanty ze względów finansowych ( brak refundacji z NFZ). Ale ostatecznie i tak nie mam ruchomego, bo sie nie nadawałam (zmiany zwyrodnieniowe). jeszcze raz polecam profesora , ewentualnie dr Janusza.
Wtajemniczona
16-09-2012, 06:21:55

niunqa co z tobą, coś cie nie widać? a gdzie krak, i inni, z bogną to mam kontakt, a reszta? u mnie jest teraz tak, że po konsultacji u dr w w-wie, dr do mnie oddzwonił i 3 października zrobi mnie lędzwiowy tą metodą podskórną o której juz pisałam, przy okazji zdagnozuje mi na nowo szyjke i może uda się umówić termin, czy wy też tak mieliscie, ze najpierw wielki strach i obawy a potem już nie mogliście się doczekać? bo ja właśnie tak mam, najpierw się bardzo bałam tego zabiegu a teraz już tak mnie boli że nie mogę sie doczekać kiedy będę miała ten zabieg....pozdrawiam, wszystkich nie mogących spać i resztę też
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
gość
16-09-2012, 07:11:43

Witajcie
Stokrotko, a masz duże przepukliny w lędźwiowym? możesz mi wysłać swój MRI? (bogunka@wp.pl), boli Cię noga, objawy mocno nasilone? Ja mam 3 i ostatnio czuję je cały czas. Czytałam o tej metodzie...
pozdrawiam
Fajnej niedzieli

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: