Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
11-07-2012, 09:23:13

Halo ziemia
Mam parę pytań :
1) czy ogromny kaszel taki że prawie płuca wypluwam i az mnie powala z nóg
2) czy ograniczenie komputera to "sporadyczności"
3) czy zarwanie 2 nocy
4) czy nawodnienie się alkoholem
5) czy strzelanie z broni palnej gdzie jest odrzut i strasznie kopie że miałem całe ramię sine
.... ma wpływ na "nasze" implanty ??
Pytam bo ..... c.d.n
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Forumowiczka
11-07-2012, 11:03:08

pawik
Asiu ale gdzie Twoje rady odnośnie prądzików?
Wiesz ja już teraz nie wszystko pamiętam, bo elektroakupunkturę brałam wiosną zeszłego roku.
Miałam ją zleconą na migreny od neurologa a gdy szalenie sympatyczna pani, która wbijała mi igły dowiedziała się, że mam równocześnie tez rwę, to jakoś te ukłucia łączyła, żeby objąć większy obszar. I teraz nie pamiętam, czy miałam wszystkie miejsca kłute razem, czy miałam w parach i tak i tak. W każdym razie igły miałam w skroniach w głowie, w okolicy grzbietu ramion blisko szyi i w dłoni między kciukiem i palcem wskazującym. Ale czy wszystko na raz, czy parami?
Ja potem te zabiegi po 6 tygodniach powtarzałam, teraz mi się wszystko zlewa w jedną całość, a na pewno były to jakieś etapy.
Czy pomagało? - troszkę. To nie są zabiegi na tyle skuteczne, żeby nimi się wyleczyć, ale to sami wiemy.
Po operacji obiecywano mi, że migreny ustąpią. póki byłam na chorobowym - faktycznie było ich mniej i były słabsze. Ale jak tylko wróciłam do pracy to wróciłam tez do migren :). Źle napisałam - to nie praca je powoduje, bo swoją pracę uwielbiam, tylko mniej odpoczynku i brak leniuchowania :)
Raf a propos twojego rozkosznego pytania - nie wiem jak punkty 1-2-3-4-5- wpływają na implanciki, ale na pewno zwiększają radość życia :)..... to aż bucha z twoich słów!
chcę jeszcze....... :)
Asia
gość
11-07-2012, 11:54:29

Witam, to znowu ja
Do wszystkich przed operacją, szukajcie dobrego rehabilitanta. Ja takiego znalazłem, miałem termin na operację, odstąpiłem jakiemuś niedowiarkowi. Myślę, że do powiedzenia ma dużo Marcin. Naprawdę mimo ucisku na rdzeń można funkcjonować normalnie, wystarcz słuchać dobrego rehabilitanta.
Ja przy pierwszej wizycie usłyszałem - pan z tego wyjdzie, i uwierzyłem.
Lepszy dobry rehabilitant niż najlepszy neurochirurg.
=================================
Dyrektor wchodzi rano do sekretariatu i pyta:
- Jaki to dzisiaj mamy dzień, panno Kasiu?
- Niepłodny, panie dyrektorze, niepłodny...
Miłego, Irek
krak62
Forumowicz
11-07-2012, 12:28:44

krak62 2012-07-11 13:54:29 Witam, to znowu jaJa takiego znalazłem
do rzeczy panie do rzeczy . imię , nazwisko , adres , czy ma dni płodne czy nie ma i czy w ogóle je ma

================================
Forumowicz
11-07-2012, 12:45:46

krak62 2012-07-11 13:54:29 Witam, to znowu ja
Do wszystkich przed operacją, szukajcie dobrego rehabilitanta.
Miłego, Irek
hmmmmm .... szydzisz z nas ??
gość
11-07-2012, 12:48:17

Irek, już tu pisano, że nikt nie rwie się do operacji bo lubi...
Ja też znalazłam dobrego rehabilitanta, problem w tym, że muszę do niego dojechać bagatela 100 km, zwalniać się za każdym razem z pracy, potem to odrabiać i słono za to płacić, bo na NFZ nie przysługuje (sam wiesz 20 zabiegów w roku). Jak bym policzyła, żeby w miarę normalnie funkcjonować pracuję by się rehabilitować....
Mieszkam w 40 tys. mieście są trzy przychodnie rehabilitacyjne, w 3 wisi kartka, że kinezyterapia nie jest refundowana przez NFZ powyżej 18 roku życia. Wszystko co oferują to laser itp. Nieźle, co? Poza tym nikt nie chciał przy ucisku na rdzeń ze mną pracować, stąd aż 100 km muszę pokonać by sobie zwyczajnie ulżyć i nie zwariować z bólu...mam 34 lata, nie za duże dzieci i zwyczajnie chcę żyć i funkcjonować NORMALNIE....
Nie chcę tej operacji (jak większość) ale jakie mam wyjście, gdy dostępu do rehabilitacji po prostu brak???
Nie da się "wytłumaczyć" w poście wszystkiego, wiele myśli mam, ale ręka po tych kilku zdaniach boli jak zdrętwiało mi wszystko łącznie z szyją i uchem...tak mój terapeuta by mnie trochę naprawił na jakiś czas ale mam do niego 100 km. Irku myślę tak jak Ty, ale realia są takie a nie inne.
pozdrawiam
Forumowicz
11-07-2012, 13:10:32

krak62 2012-07-11 13:54:29 Witam, to znowu ja
Do wszystkich przed operacją, szukajcie dobrego rehabilitanta. Ja takiego znalazłem, miałem termin na operację, odstąpiłem jakiemuś niedowiarkowi. Myślę, że do powiedzenia ma dużo Marcin. Naprawdę mimo ucisku na rdzeń można funkcjonować normalnie, wystarcz słuchać dobrego rehabilitanta.
Ja przy pierwszej wizycie usłyszałem - pan z tego wyjdzie, i uwierzyłem.
Lepszy dobry rehabilitant niż najlepszy neurochirurg.
Miłego, Irek
Irku tu muszę i ja stanąć trochę okoniem i powiedzieć tak ja Zosia czy Ty no i wielu innych ludzi mieszkających w dużych aglomeracjach szanse na stacjonarna rehabilitacje maja większe część rejonów Polski ma z tym posuchę musisz to tez zrozumieć że i przy tej chorobie pewnego progu nie wolno przekroczyć bo skutki mogą być opłakane to że Tobie Czy anTosia (tu bez obrazy proszę) udaje się utrzymać stan taki jaki jest to Bogu dziękować i prosić oby tak dalej było , lecz nie wszyscy to szczęście mają . Irku nikt nie jest uszczęśliwiony że ma iść na operacje nie wierze w to ze ktoś idzie bo lubi to trochę nie tak jak wiesz dobrze ze i ja Tobie mówiłem że operacja to ostateczność ale też świadoma ostateczność aby nie dopuścić do ubytków neurologicznych z Tego co pisał Pawik ma stenozę a to już jest bezwzględne wskazanie do operacji można ulżyć w bólu ale stenoza się nie cofnie ani samoistnie nie wyleczy się. Irku wiem że człowiek powinien mieć jednakowa możliwość i dostępność do usług medycznych ale tak nie jest bo małe miejscowości wsie owszem maja ta dostępność ale dojazdy czasami przekraczają ich możliwości finansowe a zapewniam Cie w niczym nie są to ludzie gorsi od de mnie czy też od Ciebie więc proszę pamiętaj o tym
Pozdrawiam
ks Janusz
gość
11-07-2012, 13:24:31

Może miałem szczęście (choć raz), że spotkałem terapeutę któremu zaufałem. Kolejny raz piszę, łatwo nie było w ciągu roku ponad sto wizyt, ból raz górki raz pod górkę. Miałem prywatne ubezpieczenie z firmy.
Mamy na forum Marcina, facet ma naprawdę wiedzę, piszcie do niego na priv, na pewno postara się pomóc.
Z nikogo nie szydzę, z nikogo się nie wyśmiewam, jestem poważnym człowiekiem z wielopoziomową dyskopatią.
To co piszę nie są to wymysły Irusia z kręconymi włosami, tylko prawda życia łysego faceta.
Pawik, ja Ciebie rozumiem, ja też nie potrafię wytłumaczyć mojego przypadku.
Raf, widzę, że boleści odeszły(tak trzymaj), adresy z linkami podawałem kilka stron wstecz.
Pani od polskiego pyta Jasia:
- Jeżeli powiem "jestem piękna" to jaki to będzie czas?
- Z całą pewnością przeszły!
==================================
Miłego, Irek
krak62
Forumowicz
11-07-2012, 13:26:25

Irek też dobrze prawi bo szukać można a nawet trzeba ale szukać a znaleźć to dwie różne rzeczy . Ja szukałem i nie znalazłem i tyle w tym temacie.
Tylko tu jest jeszcze problem tego typu , że dobrego lub złego rehabilitanta poznasz po fakcie , jeśli okaże się dobry to tylko dziękować natomiast jeśli uważał się za dobrego a spartolił sprawę to skutki sa opłakane.
A niestety to nie samochód ze jak część nie zatrybi to wsadzimy inną.
I po czym tu poznać że trafiło się w odpowiednie ręce??
gość
11-07-2012, 13:35:49

Raf, mnie pewien mądry gościu powiedział, do 35 roku życia prawie każda dyskopatia nawet z uciskiem na rdzeń jest do "wyleczenia" poprzez rehabilitację.
Tyle w temacie
Miłego,Irek
krak62

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: