Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
11-07-2012, 13:42:04

krak62 2012-07-11 15:24:31 Może miałem szczęście (choć raz)
miałeś bracie miałeś , gdybym ja spotkał takie gościa to na bank nie byłbym pokrojony ale co tam przecież sobie klocka nie wydłubię :)

Z nikogo nie szydzę, z nikogo się nie wyśmiewam, jestem poważnym człowiekiem z wielopoziomową dyskopatią.
chyba nie wziąłeś tego poważnie do siebie - przecież to ja pisałem

To co piszę nie są to wymysły Irusia z kręconymi włosami, tylko prawda życia łysego faceta.
serio ja też nie mam loków , to kiedy idziemy na piwo ?? To ja zaproszę buraczkową a Ty powiedz jej żeby ... skróciła włosy co by się nie wyróżniała

Pawik, ja Ciebie rozumiem, ja też nie potrafię wytłumaczyć mojego przypadku
to jest dowód na to że każdy przypadek jest inny.

Raf, widzę, że boleści odeszły(tak trzymaj).
i w tym właśnie momencie

=================================
Pani od polskiego pyta Jasia:
- Jeżeli powiem "jestem piękna" to jaki to będzie czas?
- Z całą pewnością przeszły!
==================================
muszę tego nauczyć swojego Jaśka
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Forumowicz
11-07-2012, 13:48:52

krak62 2012-07-11 15:35:49 Raf, mnie pewien mądry gościu powiedział, do 35 roku życia prawie każda dyskopatia nawet z uciskiem na rdzeń jest do "wyleczenia" poprzez rehabilitację.
Tyle w temacie
Miłego,Irek
a mógłbyś rozwinąć stwierdzenie "wyleczenie" ??
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
gość
11-07-2012, 14:20:29

Naucz i to jak najszybciej - czego Jaś się nie nauczy, tego Jan nie będzie umiał.
Piwo wpadaj do Kraka i łkamy piane do rana.
" wyleczyć" - brak oznak towarzyszących przy dyskopatii z uciskiem na rdzeń.
Ciekawe, RMI wykazuje ucisk, mądrzy mówią, że to "cień", wytłumaczenie tego zjawiska znają tylko magicy.
Może Marcin wytłumaczy to dogłębnie.
Czy każda moja wypowiedź będzie poddawane cenzurze.
================================
Przyszedł facet do baru, zamówił piwo i pije. Nagle poczuł, że musi iść do kibelka, ale bał się, żeby mu ktoś piwka nie wypił, więc zostawił karteczkę: "Naplułem".
Wraca z kibelka i widzi na karteczce dopisek "ja też".
===============================
Irek
krak62
Forumowicz
11-07-2012, 14:27:09

krak62 2012-07-11 15:35:49 Raf, mnie pewien mądry gościu powiedział, do 35 roku życia prawie każda dyskopatia nawet z uciskiem na rdzeń jest do "wyleczenia" poprzez rehabilitację.
Tyle w temacie
Miłego,Irek
Irku to może szaman był nie znam się na tym ale wiele przeszedłem i powiem Ci jedno że na pewno nie był to dyplomowany rehabilitant bo taki nie zaryzykuje kariery mówiąc te słowa jako pewnik
ks Janusz
gość
11-07-2012, 14:32:35

zanzibar 2012-07-11 15:10:32
krak62 2012-07-11 13:54:29 Witam, to znowu ja
Do wszystkich przed operacją, szukajcie dobrego rehabilitanta. Ja takiego znalazłem, miałem termin na operację, odstąpiłem jakiemuś niedowiarkowi. Myślę, że do powiedzenia ma dużo Marcin. Naprawdę mimo ucisku na rdzeń można funkcjonować normalnie, wystarcz słuchać dobrego rehabilitanta.
Ja przy pierwszej wizycie usłyszałem - pan z tego wyjdzie, i uwierzyłem.
Lepszy dobry rehabilitant niż najlepszy neurochirurg.
Dyrektor wchodzi rano do sekretariatu i pyta:
- Jaki to dzisiaj mamy dzień, panno Kasiu?
- Niepłodny, panie dyrektorze, niepłodny...
Miłego, Irek
Irku tu muszę i ja stanąć trochę okoniem i powiedzieć tak ja Zosia czy Ty no i wielu innych ludzi mieszkających w dużych aglomeracjach szanse na stacjonarna rehabilitacje maja większe część rejonów Polski ma z tym posuchę musisz to tez zrozumieć że i przy tej chorobie pewnego progu nie wolno przekroczyć bo skutki mogą być opłakane to że Tobie Czy anTosia (tu bez obrazy proszę) udaje się utrzymać stan taki jaki jest to Bogu dziękować i prosić oby tak dalej było , lecz nie wszyscy to szczęście mają . Irku nikt nie jest uszczęśliwiony że ma iść na operacje nie wierze w to ze ktoś idzie bo lubi to trochę nie tak jak wiesz dobrze ze i ja Tobie mówiłem że operacja to ostateczność ale też świadoma ostateczność aby nie dopuścić do ubytków neurologicznych z Tego co pisał Pawik ma stenozę a to już jest bezwzględne wskazanie do operacji można ulżyć w bólu ale stenoza się nie cofnie ani samoistnie nie wyleczy się. Irku wiem że człowiek powinien mieć jednakowa możliwość i dostępność do usług medycznych ale tak nie jest bo małe miejscowości wsie owszem maja ta dostępność ale dojazdy czasami przekraczają ich możliwości finansowe a zapewniam Cie w niczym nie są to ludzie gorsi od de mnie czy też od Ciebie więc proszę pamiętaj o tym
Pozdrawiam
Nie pisze tuta o lepszych czy gorszych pisze tylko o swoim przypadku. Choćbym miał pomóc jednej osobie, będę pisał dalej. Ja tego kraju nie podzieliłem i o ludziach też nie myślę w tych kategoriach.
Miłego,Irek
krak62
gość
11-07-2012, 14:40:18

zanzibar 2012-07-11 16:27:09
Tyle w temacie
Miłego,Irek
Irku to może szaman był nie znam się na tym ale wiele przeszedłem i powiem Ci jedno że na pewno nie był to dyplomowany rehabilitant bo taki nie zaryzykuje kariery mówiąc te słowa jako pewnik
W Indian bawiłem się jak byłem mały, pisałem jestem łysym poważnym gościem, prochów nie biorę, pije niewiele, pomroczność jasna mi nie grozi. Jest mi przykro, że starasz się ignorować moje wypowiedzi.
Każdy orze jak może.
Miłego, Irek
krak62
Forumowicz
11-07-2012, 14:41:43

Nie Irku nie chodzi tu o cenzurę Twoich wypowiedzi ale sam rozpocząłeś temat więc się nie dziw że rozpoczęła się dyskusja
ks Janusz
gość
11-07-2012, 14:59:50

zanzibar 2012-07-11 16:41:43 Nie Irku nie chodzi tu o cenzurę Twoich wypowiedzi ale sam rozpocząłeś temat więc się nie dziw że rozpoczęła się dyskusja
Cenzura dotyczyła Rafa
Reszta bez komentarza.
Miłego, Irek
krak62
Forumowiczka
11-07-2012, 15:01:05

Ireczku to nie o cenzurę chodzi tylko zabrzmiało ciut autorytatywnie
Wiesz- wyższość Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkanocy
W naszych rachunkach nie zawsze 2+2 jest 4.
Dostępność dobrej terapii też nie zawsze ma rację bytu.
Miałam takową, mówiono jak pan X nie pomoże to już nikt nie pomoże. A pan X spojrzal, wypytał i odesłał do neurochirurga(u którego zresztą już wczesniej byłam) nie przykładając rąk do uczynienia ze mnie wiekszej neurologii. Potem pan Y,równie uznany- przypadek operacyjny. Zakończyłam błyskawiczną przygodę z fizjoterapią dając wiarę neurochirurgowi i obu terapeutom.
Za to teraz jestem piewcą wychwalającym pod niebiosa talent rąk terapeuty i jego zdrowy osąd sytuacji.
Operacje uchroniły mnie przed postępującą niepełnosprawnością,zabrały( z czasem) ból i nie mam wątpliwości że decyzja była słuszna.
Temat staje się dla mnie coraz bardziej odległy i nie zaprząta codziennych myśli-to też zasługa operacji.
Tak się składa,że temat jest mi bliski z autopsji ale również ze strony zawodowej.
Publicznie dosyć cicho jest na temat ciężkich powikłań w przypadkach przetrzymanych i zdarzających się stanach porażeń przy braku pokory rehabilitantów.
Irek,to nie atak tylko spojrzenie troszkę szersze.
Nie ma jednej, jedynie słusznej drogi leczenia.
Pozdrawiam i liczę na zakopiańskie tańce Z.
Forumowicz
11-07-2012, 15:04:17

Irek nie ignoruje Twoich wypowiedzi nie chce przytaczać moich wypowiedzi kierowanych do Ciebie z przed paru lat i tez to nie jest polem do przepychanek w tej materii . Ważne są każde wypowiedzi każdy wchodzący tu ma jakąś alternatywę przytoczoną z której może skorzystać lub nie . ale nie można tez stawiać wszystkiego że moja racja jest jedyna i słuszna . To cenne że chcesz pomagać tak trzymaj .
Pozdrawiam
ks Janusz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: