Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
02-11-2021, 09:09:05

Wyszłam na 3 dzień od operacji i nie cewnikowali mnie.
10.11.2020 Stabilizacja międzytrzonowa cage peek lfc na poziomie c4/c5 i c5/c6
gość
02-11-2021, 17:16:41

Witam.
Ja byłam operowana dwukrotnie.
Mój neurochirurg to cudotwórca😁.
Pierwszy raz C6/C7 w 2016r
Drugi raz C5/C6 dwa tygodnie temu.
Po obydwu operacjach czułam się świetnie!
Olbrzymia ulga od bólu, zawrotów głowy i ciągłego zmęczenia. Już po wybudzeniu z narkozy czułam się o niebo lepiej niż przed operacją.
Odzyskałam czucie w palcach i nie upuszczam już przedmiotów. Gdyby nie zwolnienie lekarskie najchętniej wróciłabym już do pracy 😉
Początkująca
02-11-2021, 20:33:59

Kto jest cudotwórca? Wcześniej dokuczały Ci bóle i zawroty głowy?
Forumowiczka
02-11-2021, 22:18:36

O Kasiu, to miałaś trochę pod górkę. Ważne, że już wiesz co Ci dolega i to leczysz. Pozdrawiam
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Forumowiczka
02-11-2021, 22:21:54

Gościu, do tych zabiegów na kręgosłupie nie cewnikuja. Pobyt w szpitalu wacha sie od 2-5 dób po operacji, różnie to bywa.
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
gość
03-11-2021, 06:45:03

agnieszka197311 2021-11-02 21:33:59
Kto jest cudotwórca? Wcześniej dokuczały Ci bóle i zawroty głowy?
Około 6 lat temu zaczęły się zawroty głowy. Potem doszły mrowienia palców, upuszczanie przedmiotów, mrowienie skóry głowy,pół twarzy, nudności, wymioty, migreny ... Z każdym tygodniem objawy się nasilały. Znalazłam na laryngologii, kardiologii, neurologii i dopiero kiedy szukali stwardnienia rozsianego znaleźli w szyi wielką przepuklinę 11x8mm z 6mm uciskiem na rdzeń.
Neurochirurg wezwany na konsultację nie miał wątpliwości że wszystkie objawy są od kręgosłupa. 2 tygodnie później byłam już po operacji a objawy ustąpiły. Wszystkie!
Przez 5 lat czułam się świetnie dopóki nie zachorowałam na bark. Niestety przez covida musiałam kilka miesięcy czekać na artroskopię barku. Przestałam ćwiczyć moją szyjkę, byłam nienaturalne wygięta z podgietą prawą ręką i w czerwcu znów zaczęły się zawroty głowy. Wiedziałam już co to oznacza. Potem doszły bóle głowy i znów migreny. Poziom wyżej nad operowanym zrobiła się kolejna przepuklina i niestabilność kręgosłupa. Od czerwca do 15 października byłam codziennie na lekach przeciwbólowych. Głowa bolała mnie ciągle. Raz bardziej, raz mniej- ale ciągle. Odnalazlqm mojego neurochirurga 😁 Jestem 2 tygodnie po kolejnej operacji i jest idealnie. Nic mnie nie boli i z trudem ograniczam ruchy szyją. Mam mnóstwo energii!
Początkująca
03-11-2021, 15:33:00

To może dok z Krakowa?. Mam czeste migreny właśnie, ale wydawały mi się bez związku z kręgosłupem. Czytałam, że wtedy boli głowa, ale raczej w części potylicznej, a u mnie klasyk migrena, czoło, okolice oka
gość
03-11-2021, 19:27:47

To neurochirurg z wojskowego szpitala w Bydgoszczy.
Wszyscy mówili mi że to nie są typowe objawy kręgosłupa.
Juz w szpitalu dzień przed operacją inny lekarz chciał mnie odesłać do domu i zdyskwalifikować z zabiegu bo miał spore wątpliwości. Oczywiście przed operacją skonsultowałam to że świetnym fizjoterapeutą. Próbowałam trakcji, ćwiczenia, fizjoterapię- bez efektu. Od dnia operacji minęły 23 dni i ani razu nie bolała głowa. Wcześniej bolała mnie głowa codziennie! Migrena co 2-3 tygodnie. (Implant stryker, tritanium C5/C6 że stabilizacją płytka przednią).
Forumowicz
03-11-2021, 19:48:23

Ja tak trochę odskoczę.
Kilka osób pytało się co z szeroko rozumianym ZUS-em. Otóż znalazłem w necie takie zalecenie .... Nie wiem ile w tym prawdy i na ile jest to skuteczne ..... ale dla zdesperowanych .
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
Początkująca
03-11-2021, 22:55:29

Witam wszystkich serdecznie, od dłuższego czasu przeglądam to forum bo będę też mieć operację na 2 poziomach , 2 implanty stabilizujące, bez blaszki tylko takie ze śrubami wewnątrzonowymi.Operację mam zaplanowaną na 25 listopada. Powiem tak cieszę się i boję, bo moja walka o prawidłową diagnozę była długa, doszła do tego borelioza i depresja, moje objawy to były ból między łopatkami, ból ramienia, łokcia, karku, drętwienia palców, ból szczęki, drętwienia twarzy , ból oka i zamazany obraz, zawroty głowy, rok temu miałam rezonans kręgosłupa i wyszła ekstruzja dysku na odcinku szyjnym, i 2 wypukliny, chodziłam na fizjoterapie, brałam leki, raz było lepiej, raz gorzej, glównie byłam leczona na depresje, ostatnio kiedy bóle się tak nasiliły ( po urlopie , bo wyrywałam pokrzywy na działce) że nie mogłam siedzieć,ani pozycji w nocy zmienić ani kierownicy w aucie trzymać zgłosiłam się sama do chirurga od kręgosłupa prywatnie ( bo mój lekarz w przychodni jak zwykle podawał mi tylko zastrzyki przeciwbólowe ) Dostałam skierowanie na nowy rezonans i okazało się że są już 2 duże przepukliny i tworzy się sekwestr, lekarz chciał od razu operować, ale brałam jeszcze antybiotyki na borelioze, to dał mi skierowanie na blokadę i termin operacji na 25 listopada. Tylko że ja się teraz dość dobrze czuje, nie mam teraz na codzień prawie żadnych objawów ( zdarzają się drętwienia palców w nocy ) albo ból w szyji podczas sprzątania, ale ogólnie jest dobrze.Ale mimo to chcę tej operacji bo mój fizjoterapeuta bo zobaczeniu rezonansu sam mi powiedział że się dziwi że jeszcze rękami ruszam bo wygląda bardzo źle. Czy często się u was zdarzają takie nagłe " ozdrowienia" a mimo to operacja była konieczna ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: