Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczony
17-02-2020, 23:09:30

Bidusia81 2020-02-17 18:45:16
Ja nosiłam kołnierz 4 tygodnie - do czasu kontroli u neurochirurga z rtg kontrolnym ;) teraz tylko do samochodu i ewentualnie na zewnątrz jak jest ślisko. Niby mam tylko jeden poziom zrobiony...ale to wszystko zależy od operatora - są różne szkoły odnośnie noszenia kołnierza
Chyba zastosuję podobne podejście. Lubię mieć pewność, że coś co ma się zrosnąć będzie odpowiednio trzymane.
Wtajemniczona
18-02-2020, 09:44:33

Mój operator kazał nie nosić kołnierza. Mówił, że technika operacyjna pozwala na funkcjonowanie bez niego. Poza tym kołnierz rozleniwia mięśnie, wymusza nienaturalną pozycję mojej szyji (mam tendencję do kifozy ). Byłam przerażona tym faktem, że mam nie zakładać kołnierza. Czasami zakładałam go do samochodu, jednak bolała mnie w nim szyja. Sama nie mam zdania na ten temat. Jednak rtg po 3 m-cach wykazało prawidłowe ułożenie implantu. Czeka mnie jeszcze mri szyji. Na pewno implant siedzi tam, gdzie jego miejsce 😊 na pewno kołnierz wpływa na naszą psychikę, z nim czujemy się pewniej, a z medycznego punktu widzenia to nie wiem....operator wspomniał, że przy jednym implancie nie ma potrzeby noszenia. Ja wnioskuję, że to zależy od wielu czynników, techniki operacji, stanu naszej szyji, liczby operowanych poziomów...
29.10.2019 stabilizacja międzytrzonowa c5/c6 cage Peek discC LFC
gość
18-02-2020, 14:19:35

Gość 2020-01-30 00:00:49
Kogo polecacie z neurochirurgow w Lublinie.Konieczna operacja kręgosłupa szyjnego na 3 poziomach C4do C7. Dyskretna mielopatia rdzenia. Czy szukać gdzie indziej? Bardzo się boję. Rehabilitacja już chyba nie wchodzi w rachubę? Proszę o pomoc. Elżbieta Lubartów
Wtajemniczony
18-02-2020, 19:02:02

Gość 2020-01-30 00:00:49, raczej operacja nieunikniona. Myślę, że każdy dobry neurochirurg to ogarnie. Problem, ze sławnymi lekarzami jest taki, że są ciągle zabiegani a terminy mogą byc odległe. Może jednak lepiej zrobić tę operację szybciej. Oczywiście to Twój wybór co zrobisz. Ja na pewno nie będę tego odwlekał.
Pozdrawiam
Forumowicz
18-02-2020, 19:50:36

tltester 2020-02-18 00:07:49
Medycyna poszła do przodu, jednak organizm ludzki pozostał ten sam. Niby jak po usunięciu dysków to wszystko ma się trzymać bez wspomagania. Przecież to musi mieć czas na to aby się zrosnąć.
Masz rację. organizm ludzki jest ten sam .. ale medycyna poszła do przodu, więc ....
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Wtajemniczony
19-02-2020, 00:51:31

A czy ktoś z Was słyszał o stabilizacji DIAM i czy można ją w szyjnym stosować? Czy tylko stały zrost nam zostaje?
Wtajemniczony
19-02-2020, 15:05:39

Treść zablokowana przez moderatora

Wtajemniczony
19-02-2020, 20:05:55

Doszła mi jeszcze przepuklina z uciskiem na rdzeń w piersiowym. Nic tylko strzelić sobie w łeb. Masakra, praca siedząca wychodzi właśnie bokiem. Ale czym się zająć, jak praca fizyczna też może Cię urządzić na cacy. Co za kabała. Z mojego poszukiwania po sieci wynika, że jedyna opcja dla mnie to operacja. Muszę się z tym jakoś pogodzić. Leżenie mnie już dobija, poszedłbym sobie na basen.
Wtajemniczony
20-02-2020, 17:49:57

Witam wszystkich, co tak ucichło na forum? Muszę przyznać, że aż sypie mi się psychika. Dziś obudziłem się bez chęci do życia. Świadomość tego co mi dolega powoduje u mnie napływ negatywnych myśli. Zaczynam obawiać się o przyszłość, o to co będzie dalej. Czytam różne fora i jestem załamany. Na co dzień robiłem wszystko - pracowałem, gotowałem, dom remontowałem. Teraz czuję się jakby moje życie się właśnie skończyło. Nie mogę wyjść z tego dołu, to mnie dobija. Miałem wcześniej problemy z jelitami, które męczyły mnie przez długi czas. Po tym został mi lęk aby to nie wróciło a do tego doszła czekająca mnie operacja i informacja o przepuklinie w piersiowym. Ja wiem, że ludzie żyją z większymi problemami ale jakoś trudno mi się podźwignąć z tej całej sytuacji.
Pozdrawiam wszystkich
gość
20-02-2020, 19:11:08

Jakie masz objawy przepukliny w piersiowym ???

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: