Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
26-02-2019, 08:36:02

Witajcie
Jestem 2 tygodnie po operacj c 4-c5 .c-5-c6.
Jeszcze mam ból karku i barku prawego do tego dochodzą zawroty głowy.Zastanawiam się , kiedy to minie.Niebawem kończy mi sie zwolnienie.Złożony mam już wniosek do ZUS
na świadczenie rehabilitacyjne.Ciekawe ile mogą przyznać.Cały czas tylko myślę kiedy dojdę do pełnej sprawnosci😂Rehabilitację mam na koniec maja od lekarza rodzinnego dostalam skierowanie.I tu mam pytanie do was , czy do ZUS same skladalyscie wniosek rehabilitację sanatoryjna czy ZUS kazdemu przyznaje po operacj.Muszę dojść do pełnej sprawności nie wyobrażam sobie zmiany pracy.A pracę mam ciężką fizyczną.Dodam jeszcze , ze to czytanie tego forum wiele mi dało.Przede wszyskim podjęcie decyzji o operacj😊.Pani Renato jest pani dorym Duchem tego forum.Zyczy Wam Wszystkim Zdrowka☺
Zosia40
gość
26-02-2019, 09:12:36

No i już koniec laby Dostałem właśnie wezwanie do Zus-u i to jeszcze 80km od mojego miejsca zamieszkania.
Nie wiem jak zniesie podróż moja szyja
Czy to jest normalne aby po 1,5 miesiąca po operacji wzywać pacjenta na kontrolę
Jak się powinienem przygotować do takiego badania -Pomóżcie
Pozdrawiam Sławek
gość
26-02-2019, 12:21:33

Dzień dobry kochane Szyjki
Zosia 40 witaj
Jeżeli masz już złożony wniosek na zasiłek rehabilitacyjny to teraz zostało już tylko czekać na wezwanie sznownej komisji.
Ja nie składała żadnego wniosku ZUS sam kieruje do sanatorium .Operację miałam w październiku, w grudniu komisję i dostałam zasiłek do kwietnia a 15.03 jadę do uzdrowiska na 24 dni .Mam nadzieję że już w kwietniu wrócę do pracy bo dość siedzenia w domu.
Życzę dużo zdrówka i dziękuję za miłe słowo pod moim adresem 😘😘😘
gość
26-02-2019, 12:31:48

Witaski Sławku 😉
Nic się nie denerwuj będzie dobrze .
A jak długo Jesteś na L4 , kontrola ZUS to nie wyrok .Musisz zabrać całą dokumentację choroby ,wypisy ,prześwietlenia, opisy itd ...
Ja będąc po operacji na komisji nawet nie zostałam zbadana,Pani orzecznik zapytała tylko co mnie boli i jak się czuję i tyle .Wpisała papierki i koniec
Trzymam kciuki za pomyślą komisję
,buźka 😘
gość
26-02-2019, 14:39:52

Gość 2019-02-24 19:30:38
To moj pierwszy post na forum, choć czytam Was już od dłuższego czasu, policji, jeszcze nie przebrnęłam przez to ponad 2 tysiące stron :) Ciekawa jestem co słychać u Forumowiczek i Forumowiczow z długim stażem, jeśli czytacie forum, odezwijcie sie, prosze :)
Jeśli chodzi o mnie, to w październiku zaczely się u mnie niewinne, leciutkie objawy ze strony szyjki. Od grudnia non stop boli szyja, niestety od miesiąca doszla też ręka, w której po jakiś 2 tygodniach niewielkiego bólu pojawił się czesciowy niedowład. Ten niedowład minął po kilku dniach, natomiast ręka nadal jest taka jakby osłabiona. Z powodu tego niedowładu zakwalifikowano mnie na operację w trybie pilnym. Bardzo się denerwuje, bo mam parę innych dolegliwości, które w przypadku gdy coś pójdzie nie tak, mogą zrobić ze mnie kalekę.
Jestem zdecydowana na operację, bo u mnie te objawy galopuja i raczej nie widzę już szans na to, że coś się zmieni. Jestem młodą osobą, troche już poturbowana przez prpblemy ze zdrowiem, ale co zrobić :(
Czy jest tu ktoś, kto również będzie miał w najbliższym czasie operację?
Pozdrawiam Wszystkich,
Osiołek
gość
26-02-2019, 14:42:32

Witaj. Ja mam 8 marca przednią dyscektomię c5/c6 w Szczecinie i wstawienie implantu. To już niedługo.... Pozdrawiam
gość
26-02-2019, 17:33:51

A jaki lekarz bd Cie w szczećinie operował? prosze napisz
gość
27-02-2019, 14:19:00

Gość 2019-02-26 15:42:32
Witaj. Ja mam 8 marca przednią dyscektomię c5/c6 w Szczecinie i wstawienie implantu. To już niedługo.... Pozdrawiam
a kto operuje???????????????
gość
27-02-2019, 15:52:13

Dr Leszek Herbowski w szpitalu na Arkońskiej
Wtajemniczona
02-03-2019, 17:02:28

Osiołku jak masz pytania to ja miałam 3 operacje na Szaserów

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: