Gość 2019-02-16 13:24:25
Witam, potrzebuje zapytac aby ktos ocenił wynik mojego MR kregoslupa szyjnego. Czy to jest stan operacyjny? Do neurochirurga mam wizyte dopiero za 3 miesiące. Z dolegliwości które mi dokuczają cykliczne( miesiac boli potem dwa miesiace nic i tak w kolo) to bole karku, potylicy, dretwienie rąk w nocy i najgorszy zawroty glowy. W szczególności wtedy kiedy mam spięte mięśnie. Czasem bole glowy. Chciałabym zapytac czy kregoslup jest operecyjny? I czy moga z niego wynikac zawroty glowy. Opis rezonansu: Zniesiona lordoza szyjna. Zmiany zwyrodnieniowe krążków międzykręgowych C2 -C7 wyrażone obniżeniem sygnału w obrazach T2 zależnych( odwodnienie krążkow) Obniżenie wysokości krążków C4/C5 C5/C6 C6/C7. Na poziomie C3/C4 wypuklina krązka międzykręgowego uciska worek oponowy. NA poziomie C4/C5 przepuklina 3.5mm uciska rdzeń kręgowy. Na poziomie C5/C6 C6/C7 wypukliny krążków międzykręgowych modelują brzuszną powierzchnię rdzenia kręgowego. Pozostale krązki miedzykregowe o porawidlowym sygnale i prawidlowej wysokości. Wysokosc trzonów zachowana. Rdzen kregowy brz zmian ogniskowych.
Dodam jeszcze ze czasem mam uczucie ze nie moge przełknąć sliny. ..bardzo proszę o pomoc i odpowiedzi na pytania zadane na początku
Wszystko zależy jaki jest obraz i jakie daje objawy. Oczywiście ten opis powoduje właśnie te objawy ale trudno teraz powiedzieć który dysk daje takie objawy bi nie koniecznie ten 3,5cm. Nie rozumiem dlaczego tak długo czekać do specjalisty jak boli przecież można iść prywatnie