Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
24-02-2019, 15:50:02

Gość 2019-02-16 13:24:25
Witam, potrzebuje zapytac aby ktos ocenił wynik mojego MR kregoslupa szyjnego. Czy to jest stan operacyjny? Do neurochirurga mam wizyte dopiero za 3 miesiące. Z dolegliwości które mi dokuczają cykliczne( miesiac boli potem dwa miesiace nic i tak w kolo) to bole karku, potylicy, dretwienie rąk w nocy i najgorszy zawroty glowy. W szczególności wtedy kiedy mam spięte mięśnie. Czasem bole glowy. Chciałabym zapytac czy kregoslup jest operecyjny? I czy moga z niego wynikac zawroty glowy. Opis rezonansu: Zniesiona lordoza szyjna. Zmiany zwyrodnieniowe krążków międzykręgowych C2 -C7 wyrażone obniżeniem sygnału w obrazach T2 zależnych( odwodnienie krążkow) Obniżenie wysokości krążków C4/C5 C5/C6 C6/C7. Na poziomie C3/C4 wypuklina krązka międzykręgowego uciska worek oponowy. NA poziomie C4/C5 przepuklina 3.5mm uciska rdzeń kręgowy. Na poziomie C5/C6 C6/C7 wypukliny krążków międzykręgowych modelują brzuszną powierzchnię rdzenia kręgowego. Pozostale krązki miedzykregowe o porawidlowym sygnale i prawidlowej wysokości. Wysokosc trzonów zachowana. Rdzen kregowy brz zmian ogniskowych.
Dodam jeszcze ze czasem mam uczucie ze nie moge przełknąć sliny. ..bardzo proszę o pomoc i odpowiedzi na pytania zadane na początku
Fachowiec nie patrzy raczej na opis tylko na obraz i pacjenta.
Wszystko zależy jaki jest obraz i jakie daje objawy. Oczywiście ten opis powoduje właśnie te objawy ale trudno teraz powiedzieć który dysk daje takie objawy bi nie koniecznie ten 3,5cm. Nie rozumiem dlaczego tak długo czekać do specjalisty jak boli przecież można iść prywatnie
gość
24-02-2019, 18:30:38

To moj pierwszy post na forum, choć czytam Was już od dłuższego czasu, policji, jeszcze nie przebrnęłam przez to ponad 2 tysiące stron :) Ciekawa jestem co słychać u Forumowiczek i Forumowiczow z długim stażem, jeśli czytacie forum, odezwijcie sie, prosze :)
Jeśli chodzi o mnie, to w październiku zaczely się u mnie niewinne, leciutkie objawy ze strony szyjki. Od grudnia non stop boli szyja, niestety od miesiąca doszla też ręka, w której po jakiś 2 tygodniach niewielkiego bólu pojawił się czesciowy niedowład. Ten niedowład minął po kilku dniach, natomiast ręka nadal jest taka jakby osłabiona. Z powodu tego niedowładu zakwalifikowano mnie na operację w trybie pilnym. Bardzo się denerwuje, bo mam parę innych dolegliwości, które w przypadku gdy coś pójdzie nie tak, mogą zrobić ze mnie kalekę.
Jestem zdecydowana na operację, bo u mnie te objawy galopuja i raczej nie widzę już szans na to, że coś się zmieni. Jestem młodą osobą, troche już poturbowana przez prpblemy ze zdrowiem, ale co zrobić :(
Czy jest tu ktoś, kto również będzie miał w najbliższym czasie operację?
Pozdrawiam Wszystkich,
Osiołek
gość
24-02-2019, 19:26:21

Osiołku witaj serdecznie na naszym forum .Też czytałam posty od pierwszej strony co jeden to ciekawszy ..Niestety ja już po operacji swojej szyjki ,może się odezwie jakaś co niebawem będzie miała operację .
Magda38 dziękuję ślicznie i również pozdrawiam Cię serdecznie dużo zdrówka życzę 😘😘
gość
25-02-2019, 12:10:20

Renatko, super, że już jestes po i że wszystko ok! Z tego, co czytałam operowali Cię na Banacha, mogę spytać, kto był Twoim lekarzem prowadzącym? Chcialabym skonsultować się jeszcze z jakimś lekarzem w sprawie operacji, wiem, że to nieuniknione, ale wszędzie radzą by się skonsultować z 2/3 lekarzami jednak przed podjęciem decyzji.
Czy jest tu może ktoś, kto był operowany w WIM na Szaserów?
Pozdrawiam Wszystkich :)
gość
25-02-2019, 12:11:10

To wyżej to ja -Osiolek
gość
25-02-2019, 12:39:29

Witajcie mniej lub bardziej sprawne szyjki
Potrzebuję pomocy bo nie wiem co mnie teraz czeka czy mam coś załatwiać czy tylko czekać
14 stycznia miałem operowaną szyjkę i po kontroli ( ładnie wygląda na rtg) dostałem skierowanie na rehabilitację
Na dzisiaj miałem termin do lekarza który zleca zabiegi i owszem zlecił ale "na termin proszę czekać na telefon tak około 2 miesiące''
I co robić tak po prostu czekać?
ps do pracy mi nie śpieszno
pozdrawiam Sławek
gość
25-02-2019, 12:52:15

Witam cieplutko Szyjki kochane 😘
Osiołku dokładnie byłam operowane na Banacha ,moim lekarzem prowadzącym był dr Nowak ,obecnie już jest docetem .Super neurochirurg ,byłam bardzo zadowolona ,konkretny ,wszystko wytłumaczył ,powiedział jak będzie przebiegała operacja ,godny polecenia .Operację miałam w październiku ,czuję się super jestem już po jednej rehabilitacji z NFZ .Teraz 15.03 jadę na 24 dni turnus rehabilitacyjny z ZUS .Mam nadzieję że już w kwietniu wrócę do pracy .Pozdrawiam serdecznie
gość
25-02-2019, 13:04:07

Witaj Sławku
Pytasz co robić ?
Oczywiście że czekać na telefon ,ja miałam operowaną szynkę w październiku ,a
pierwszą rehabilitację miałam dopiero na początku lutego ,chciałam wcześniej ale lekarz mi zabronił ,za wszczesna rehabilitacja nie jest wskazana .Do pracy też się nie spiesz ,ja po złożeniu dokumentów do ZUS po 182 dniach zwolnienia ,zostałam wezwana na komisję i dostałam jeszcze zasiłek na 4 miesiące i wyjazd do sanatorium na 24 dni więc do pracy dopiero pójdę w połowie kwietnia .
Sławku dbaj o siebie ,odpoczywaj jeszcze się napracujesz .Życzę zdrówka 😘
gość
25-02-2019, 13:58:45

Super jak zwykle na Renatkę można liczyć
Będę cierpliwie czekać Dobrze że wiosna już puka -to mogą być całkiem przyjemne dni oczekiwania
gość
25-02-2019, 16:18:45

Cieszę sie że mogę jakoś pomóc ,sama przez to przechodziłam i też dostałam wsparcie tu na forum .Cieszyła mnie każda odpowiedź na zadawane przeze mnie pytanie .Trzeba się wspierać w trudnych sytuacjach to zawsze lżej człowiekowi na duchu ,mimo bólu ,niedokładności i oczekiwaniu na operację albo po operacji .
Ściskam mocno 😘

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: