Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
09-09-2009, 21:27:00

Renatko , tak chwalę się wszem i wobec i w związku z tym faktem zamierzam wszystkie bolączki pogonić .Uporałam się już z problemami i obecuję Ci wkórtce zaległe informacje uzdrowskowe.
Ja na neuropatię od dr.M.biorę Etopro -też p.padaczkowiec . Efekt p. bólowy umiarkowany ale z przeczulicą zdecydowanie lepiej .Natomiat cudowny efekt uboczny -lecę z wagi bez żadnych wyżeczeń .
Okres adaptacyjny w stosowaniu tych leków jest najtrudniejszy .Obserwuj się dokladnie i zgłoś doktor jesli coś Cię niepokoi . Pozdrawiam Zosia
gość
09-09-2009, 21:37:00

Pytałaś o objawy uboczne .Na początku drętwieniie dłoni ale inne niż od kręgosłupa ,kłopty z koncentracją, przy zwiększaniu dawki bóle mięśni jakbym była obita kijami , z trudem wsiadałam do trmawaju a każde siedzenie było zbyt twarde przez 2-3 dni. Tak było w początkowym okresie .Teraz bez żadnych sensacji , wcinam jak cukierki .Z.
Forumowiczka
10-09-2009, 04:06:00

Dzień dobry

Spotykamy się w Warszawie 24.10.2009 - w sobotę. Godzinę i miejsce zdążymy wybrać, jest dużo czasu.

09-09-2009 o 22:41, gość :
Zosiu, jakoś chyba nie jest w temacie - będziesz babcią??? listopadowy skorpionik Ci się szykuje? moje córcie OBYDWIE urodziły się 21 listopada, tylko w różnych latach - więc mam w domku dwa skorpiony Pozdrawiam Renata

Renata, czy Ty też Skorpion?
Ja jestem Wodnik z ascendentem w Skorpionie i Marsem w Baranie... . Dla równowagi mam oczywiście miłe aspekty w horoskopie...

Kto jeszcze dołącza do GRUPY WARSZAWA ? Myślę o naszym spotkaniu oczywiście.

Spinka

Spinka
gość
10-09-2009, 04:47:00

Witajcie mam nadzieję ze to fantastyczne foum nie podzieli nas GRUPA WARSZAWA
gość
10-09-2009, 06:12:00

Ja bardzo chętnie pojechałabym do Warszawy ale nie była bym wstanie prowadzić samochód tyle godzin a o jeździe pociągiem to mogę zapomnieć . Nie macie pojęcia jak bardzo chciałabym się z wami spotkać. Spinka , Zosia , Dorotka , Ada, Renatka jak miło byłoby spotkać się z wami w realu , zdjęcia to nie to samo.
Zosiu czy ja dobrze zrozumiałam będziesz babią ?
Mój znak zodiaku to RYBA .
Miłego dnia kochani . Gosieńka
gość
10-09-2009, 07:48:00

Ksiądz Janusz słusznie prawi, jesteśmy szyjki ponadterenowe. Nie da się zrobić ogólnopolskiego zlotu chyba, ale wazne, że się tu spotykamy. Muszę Wam powiedzieć, że jestem bywalczynią forum kręgosłupowego" od dolnego odcinka", ale tu czuję się lepiej i chtniej do Was zaglądam. Dobrze że jesteście!!!!!!
Renatko, Depakine to chyba uniwersalny lek, bo wiem, że biorą go anorektyczki, dostawałam go ja, kiedy mnie leczyli z ciężkiej depresji.
Idę na drugie szczepienie.
Boję się, bo od dwóch dni "nie mam" lewej ręki i nogi. Myślicie, że to od szyi?Na wycieczkę muszę zabrać kulę, niestety.
to ja, Ania znana jako amadobo
gość
10-09-2009, 08:24:00

Amadobo,
prosze Cie o kontakt na priv

Emila
gość
10-09-2009, 08:48:00

Emilko, napisałam na wp.pl
to ja, Ania znana jako amadobo
gość
10-09-2009, 09:00:00

Witajcie!
Myślę, że 24 październik to dobra data i z miła chęcią się z wami spotkam choć myślę,że do tego czasu mogą nie pozwolić ściągną mi jeszcze kołnierza ale zobaczymy ,najwyżej będę wzbudzać sensację.W takim razie szukamy restauracji, kafejki lub czegoś w tym stylu.
Spinka ja też jestem wodnikiem jedną nogą w koziorożcu.
Dzisiaj miałam z rana taką myśl ,żeby zrobić coś dla siebie podczas tego zwolnienia i na razie mam trochę pomysłów, myślę ,że do jutra coś wybiorę.Chwalicie się swoimi zwierzątkami,ja oprócz mojego rewelacyjnego dachowca kota o imieniu Garfield mam psa kundelka, który o dziwo nie boi się burzy i wystrzałów np.noworocznych rakiet wówczas jest najszczęśliwsza biega, radośnie szczeka i wszystkich liże po rękach.Pozdrawiam.ADA
gość
10-09-2009, 11:13:00

Witam
Myślę, że 24 pażdziernik to dobra data. Mam nadzieję, że nic nam do tego czasu "nie wyskoczy" i do spotkania dojdzie.
Janusz nie sądze, że nasze spotkanie może nas podzielić.
Z Tobą mogę spotkać się kiedyś ... w Toruniu, bo co jakiś czas systematycznie przejeżdżam przez Twóje miasto.
Pozdrawiam serdecznie Dorota

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: