Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
09-09-2009, 09:12:00

No i po konsultacji neurologicznej. Opinia jest taka że poziom c4-c5 nie wyglada ciekawie (dla przypomnienia z mri - wypuklina uciskająca worek oponowy i modelujaca powierzchnie rdzenia), i że częśc moich objawów jest od tego poziomu, ale nie poleca mi operacji, bo to druga operacja, bo wszystko wskazuje na to że po operacji nie będzie lepiej, etc, etc.

I oczywiście wysłał mnie na konsultacje neurochirurgiczną

Emila
gość
09-09-2009, 09:17:00

Pędz do tego neurochirurga czym prędzej, tylko ja Ci polecam Druszcza, nie naszych wspaniałych wrocławskich, z których co jeden to lepszy, a kieszenie mają bezdenne. Zresztą to nie neurolog, a neurochirurg jest kompetentny orzec o konieczności zabiegu. Trzymaj się.
to ja, Ania znana jako amadobo
gość
09-09-2009, 09:21:00

Oj, o terierach to ja mam pojęcie, oj mam!!!! Szczęśliwie posiadam tagiego napakowanego /w sensie mięśnie/ welshteriera, który waży 15 kg a mój kuzyn weterynarz zamiast Haker przezywa go 'paker'. Spróbuj sie takiemu narazić jak idę, a on mnie postanowił własnie obronić
to ja, Ania znana jako amadobo
Forumowiczka
09-09-2009, 15:22:00

09-09-2009 o 08:21, gość :
Witam wszystkich !!!!!!!!
Spineczko super pomysł dopisuje się do listy na spotkanie Elżbieta z Legionowa
Spotkanie:
1. Zosia
2. Spinka
3. Renata (renbaz)
4. Dorota
5. Dorota(ADA)
6. Elżbieta
Termin koniec października początek listopada mi odpowiada. Pomyślę o miejscu spotkania.
Pozdrawiam.Ela

Świetnie .
Słuchajcie, czyli ustalamy datę... :

30 albo 31 października ? Zastanówcie się... 1 listopada jest Wszystkich Świętych - nie wyjeżdżacie?

Proponuję spotkać się wcześniej, w październiku...
Czekam na propozycje KONKRETNYCH DAT .
I miejsc też. Myślę, że najlepsze będzie centrum Warszawy. Dobry dojazd i dużo knajp .
Spinka
Spinka
gość
09-09-2009, 16:16:00

Amadobo,
jak miałaś styczność z Traugutta to czy wiesz cos na temat dr Kurza i R. Załuskiego?
Jeśli możesz to odpowiedz na priv
emila1967@wp.pl
Pozdrawiam
Emila
gość
09-09-2009, 17:06:00

Świetnie .(cyt)

30 albo 31 października ? Zastanówcie się... 1 listopada jest Wszystkich Świętych - nie wyjeżdżacie?
Myślę,że ta data 30 i 31 październik nie jest za fortunna bo wiecie jaki kocił będzie na mieście, korki i tłok , myślę że lepiej spotkać się tydzień przed wszystkimi świętymi albo po wszystkich świętych.ADA
gość
09-09-2009, 17:09:00

Kochani ja już nie nadążam czytać , tu masz, tu spotkanie a ty psy . Jak się chwalimy zwierzętami to ja też się pochwale , ja mam Bouwier des flandes. Na pewno nie wiecie jak to rasa to rasa holenderska coś między sznaucerem a terierem rosyjskim . Piękna" piesa " ale wymaga dużej pielęgnacji . Tak Janusza musi jeździć do fryzjera , musi być wyczesywan, kąpany i to dość często . Ma już prawie 10 lat waży 38 kg i bardzo często choruje, musi jeść specjalna karmę bo inaczej ma kłopoty z jelitami itd. Nie mogę się doczekać kiedy będę mogła iść z nim na spacer . Nie byłam z nim ponad 2 miesiące . W piątek spróbuję popołudniu bo mąż wyjeżdża w delegacje to będzie nasz pierwszy spacer , mam nadzieje ze nie zagryzie wszystkie psy w okolicy a jest taki mały bandyta ( nie lubi owczarków)
Pozdrawiam Gosienka
Forumowiczka
09-09-2009, 18:06:00

Świetnie .(cyt)

Myślę,że ta data 30 i 31 październik nie jest za fortunna bo wiecie jaki kocił będzie na mieście, korki i tłok , myślę że lepiej spotkać się tydzień przed wszystkimi świętymi albo po wszystkich świętych.ADA

Czyli 24 października lub 7 listopada.
Który dzień wybieramy? Spinka
Spinka
gość
09-09-2009, 20:27:00

Spineczko, ja póki co jednego spotknia jestem pewna Co do terminów ustalanych na przełom października/listopada nie jestem w stanie się zdeklarować i jesli tylko moje przewidywane listopadowe SZCZĘŚCIE dotrwa do terminu to jestem za końcówką października . Pozdrawiam Zosia
gość
09-09-2009, 20:41:00

Ja najchętniej wybrałabym 24 października, później faktycznie może być kocioł na mieście, zważywszy, że 30 X to piątek czyli zaczyna się weekend świąteczny...
Zosiu, jakoś chyba nie jest w temacie - będziesz babcią??? listopadowy skorpionik Ci się szykuje? moje córcie OBYDWIE urodziły się 21 listopada, tylko w różnych latach - więc mam w domku dwa skorpiony

Co do piesków - ja ze swoim nie wychodzę już miesiąc... ale, o dziwo, jak siedzimy razem w domku, to nawet on nie chce iść na spacer, ale jak przyjdzie ktoś z domowników, to on zawsze jest chętny na spacerek...po miesięcznym pobycie na działce nie bardzo chce się przystosować do życia w mieszkanku, gania koty, ptaszki i psa sąsiadki z balkonu obok, z tej miłości rozgina pręty balkonowe psisko waży jakieś 37 kg

A chciałam powiedzieć jeszcze Januszowi, żeby za bardzo nie szalał za resztę kasy, która mu zostaje....
Od dawna na rencie? I dlaczego taka mała? Takie są wszystkie?

Słuchajcie - bierze ktoś z was DEPAKINE CHRONO? Poczytałam trochę w necie o tym leku i ...załamałam się. Jeśli bierzecie, to jakie macie skutki uboczne?

Pozdrawiam
Renata

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
Reklama: